icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Garantie bij cv-ketels

Fabrikanten geven op cv-ketels een garantie van 2 tot 5 jaar. Op de warmtewisselaar geldt een langere garantie, die kan oplopen tot 15 jaar. Randapparatuur zoals expansievat, kamerthermostaat en buitenthermostaat vallen alleen onder de garantie op de cv-ketel als deze van dezelfde fabrikant afkomstig zijn.

Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Bijgewerkt op:15 april 2019

cv-ketel-Waar-kun-je-nog-meer-op-letten

Bij een defect dat onder garantie valt vergoedt de fabrikant de materiaalkosten, meestal via de installateur of reparateur. Voorrijkosten en arbeidsloon vallen niet binnen de garantie, tenzij de storing door de eigen reparatiedienst van de fabrikant wordt verholpen.

Bij sommige fabrikanten is het mogelijk om garantie op de cv-ketel bij te kopen.

Onderhoudscontract cv-ketel

Een onderhoudscontract voor de cv-ketel is aan te raden. Een goed onderhouden ketel is veiliger, gaat langer mee en gebruikt minder gas. Met een 'all-in servicecontract' heb je bovendien geen materiaalkosten voor defecten buiten de garantietermijn.

Let wel op: Sommige fabrikanten hebben in hun garantievoorwaarden de eis opgenomen dat een jaarlijkse of tweejaarlijkse inspectie en/of onderhoudsbeurt plaatsvindt door een erkend installateur. Het recht op fabrieksgarantie kan dan al vervallen als de eerste paar jaar na aankoop geen onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten dergelijke voorwaarden in een extra garantie opnemen. Kijk dus goed de garantievoorwaarden na voor je beslist of je wel of geen onderhoudscontract afsluit. Meer informatie over garantie vind je in de categorie Je Goed Recht op deze website.

Cv-ketel collectief

Huur of koop een cv-ketel die goed uit onze test komt. Mét installatie en onderhoud. En als je woning van het gas af gaat, kun je het huurcontract gewoon opzeggen.

Bekijk de cv-ketels

CV Collectief

Economische levensduur van cv-ketels

De meeste fabrikanten geven een te verwachten economische levensduur van de cv-ketel van 15 jaar. Ons onderzoek onder consumenten bevestigt dit: minder dan 1 op de 10 ketels wordt binnen 10 jaar vervangen, terwijl bij de helft van de consumenten de vorige ketel 15 jaar of langer meeging.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke cv-ketels goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste cv-ketels

CV ketel 1200x800

Cv-ketel leasen

Ook is het mogelijk om een cv-ketel te huren of leasen. Voordeel is dat je niet meteen voor een grote uitgave staat. Maar in totaal betaal je wel veel meer voor je cv-ketel, in de vorm van maandelijkse betalingen. En als je gaat verhuizen zul je het contract moeten afkopen. Tenzij je een contract hebt dat maandelijks opzegbaar is. Een all-in servicecontract is vaak inbegrepen.

Bekijk de lengte van de garantie van alle geteste ketels in de vergelijker