icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Koopadvies

Airfryer, Actifry en andere heteluchtfriteuses

Een alternatief voor de traditionele friteuse is de heteluchtfriteuse. Hierin wordt het eten klaargemaakt met behulp van hete lucht, die met een ventilator door de friteuse wordt verspreid. De afgelopen jaren zijn er verschillende heteluchtfriteuses op de markt verschenen. Zoals de Philips Airfryer of Tefal Actifry.

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:13 november 2017


Philips Airfryer

De Philips Airfryer is de bekendste heteluchtfriteuse en is er in verschillende uitvoeringen. De meest eenvoudige variant is de HD9220 en kost ongeveer €145. Deze Airfryer heeft twee draaiknoppen voor de temperatuur en tijdsinstelling en heeft capaciteit van maximaal 700 gram. De iets duurdere HD9230 (ongeveer €160) kan hetzelfde als de HD9220, maar is uitgerust met een digitale bediening en het snackrekje.

De HD9240 staat bekend als de Airfryer XL en kost zo'n €200. Het apparaat heeft een capaciteit voor maximaal 1200 gram zelfgemaakte frites of 1000 gram diepvriesfrites. De XL heeft standaard een digitale bediening en een snackrekje.

Wij testten zowel de gewone Philips Airfryer HD9220/20 en de Philips Airfryer HD9220/50 als de Philips Airfryer XL HD9240/30 en de Philips Airfryer XL HD9240/90

Bekijk ook de review van de Philips Airfryer XL.

In september 2016 introduceert Philips de Airfryer met Turbostar: een nieuwe techniek. Bekijk het nieuwsbericht over de Philips Airfryer met Turbostar

Tefal Actifry

De Tefal Actifry profileert zich ook wel als ‘multicooker’. De meest gangbare versie is de FZ7070 en kost zo’n €145. De Actifry schept de etenswaren met een roerblad om tijdens het bakproces. Het eten wordt hierdoor gelijkmatig gaar. Voor het maken van kroketten en bitterballen zit er ook een mandje bij.

Lees onze review over het Tefal Actifry Snackmandje en bekijk hoe de Actrifry scoorde in onze test.

Princess Aerofryer

De eerste heteluchtfriteuse die Princess op de markt bracht was de Fat Free Fryer. Een apparaat met een enorme grill en een ronddraaiend mandje. Al snel bleek dat de Fat Free Fryer geen succes was en verdween het apparaat na een paar jaar stilletjes van de markt. Begin 2016 lanceerde Princess de Aerofryer.

Bekijk onze review over de Princess Aerofryer.

DeLonghi Multifry

De heteluchtfriteuse van DeLonghi heet de Multifry. De etenswaren gaan in een ronde schaal en worden door het roerblad omgeschept. De ‘Classic’ kost ongeveer €185 en er kan maximaal 1500 gram friet in. De ‘Extra’ kost €230, heeft een digitaal display en een capaciteit van 1700 gram.
 

Bekijk de review van de DeLonghi Multifry.

Andere heteluchtfriteuses

Bovenstaande friteusemerken zijn niet de enige die een heteluchtfriteuse op de markt brachten. Wij testten de afgelopen jaren nog vier andere heteluchtfriteuses.

Bekijk de reviews van: