icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Hypotheek

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek.


2022

4 oktober 2022

Biedcertificaat voor huizenkopers

Met een biedcertificaat maak je meer kans op een huis. Stuur het mee met je bod en geef de verkoper meer zekerheid over de hypotheek die je kunt krijgen.

Eerste indruk | 17 juni 2022

Triodos biobased hypotheek

Triodos komt met een nieuwe hypotheek voor duurzame woningen op de markt. Wat is een biobased hypotheek en is dit aantrekkelijk?

8 juni 2022
Eerste indruk | 30 mei 2022

Hypotheek van Bunq Easy Mortgages

De online bank Bunq biedt nu ook hypoheken aan. Maar zijn de rente en voorwaarden ook aantrekkelijk? 

1 maart 2022

Hypotheekrente stijgt: tips voor starters

De hypotheekrente is flink gestegen. Hierdoor kun je minder lenen. Een huis kopen wordt nu nog lastiger. We hebben 6 tips voor starters op de woningmarkt.

28 februari 2022

Hoge hypotheekrente: wat nu?

De hypotheekrente is flink gestegen. Moet je nu je hypotheekrente opnieuw vastzetten? Check dan of een andere hypotheekaanbieder een lagere rente aanbiedt. En extra boetevrij aflossen is misschien ook interessant.

25 februari 2022

Vergelijking serviceabonnementen bij hypotheken

In september 2021 bekeken we de serviceabonnementen van 18 hypotheekketens en tussenpersonen. Dat deden we samen met onafhankelijk hypotheekadviseur Ikbenfrits. We zetten de bevindingen op een rij.

28 januari 2022

Duurhuurders kunnen hogere hypotheek krijgen

Betaal je al 3 jaar zonder problemen een hoge huur? Maar is je inkomen te laag om een dure starterswoning te kunnen kopen? Bij een aantal hypotheekaanbieders kun je nu een hogere hypotheek krijgen.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

3 januari 2022

Private lease en hypotheek

Op zoek naar een huis? Door een private leasecontract wordt je maximale hypotheek meestal lager. Wij leggen uit hoe dit werkt.

2021

29 december 2021

Succesvolle voorbeelden WOZ-bezwaar

Ben je het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde? Wij hebben tientallen voorbeelden van succesvolle WOZ-bezwaren voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

16 december 2021

Stoppen met aflossen op je hypotheek, waar moet je op letten?

Wil je stoppen met aflossen en je hypotheek wijzigen in aflossingsvrij? Wij vertellen je waar je op moet letten.

30 november 2021

Aflossingsvrije hypotheek bij verhuizen

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm met de laagste maandlasten. Voor je nieuwe huis kun je een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Als je al een aflossingsvrije hypotheek hebt, kun je deze meeverhuizen. Wat zijn de risico's en hoe kun je ze beperken?

24 november 2021

Aflossingsvrije hypotheek voor starters

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm met de laagste maandlasten. Ook starters kunnen een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Waar moet je op letten?

Nieuws | 26 oktober 2021

Hypotheekadviseurs: veelal gebakken lucht met abonnementen

De serviceabonnementen die veel hypotheekadviseurs bij het afsluiten van een hypotheek verkopen, stellen niets voor. Dat concluderen de Consumentenbond en Ikbenfrits na bestudering van 18 abonnementen.

23 juni 2021

Hypotheekrente: wat is de verwachting?

De hypotheekrente schiet omhoog. Zet de rentestijging door? We vroegen 3 economen van grote banken wat ze verwachten van de hypotheekrente.

16 april 2021

Stappenplan familiehypotheek

Familiehypotheek regelen? Volg ons stappenplan.

26 maart 2021

Overdrachtsbelasting

Nieuwe woningeigenaren betalen 2% van de woningwaarde aan overdrachtsbelasting. Jonge starters betalen deze belasting niet.

Nieuws | 11 februari 2021

Slimme checklists bij aankoop huis

Als je een huis gaat kopen heb je veel om over na te denken. Deze 3 checklists helpen je op weg bij bezichtigen, bij bieden en ná de aankoop.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in