icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Hypotheek

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek.


2022

1 maart 2022

Hypotheekrente stijgt: tips voor starters

De hypotheekrente schiet omhoog. Bij veel aanbieders is de rente al ruim 1% hoger dan een paar maanden geleden. Hierdoor kun je minder lenen. Een huis kopen wordt nu nog lastiger. We hebben 6 tips voor starters op de woningmarkt.

28 februari 2022

Wat doe ik met mijn hypotheek nu de rente stijgt?

Bij veel aanbieders is de rente al ruim 1% hoger dan een paar maanden geleden. Maar de rente is nog steeds historisch laag. Wat zijn de opties om nog te profiteren van die lage rente?

25 februari 2022

Vergelijking serviceabonnementen bij hypotheken

In september 2021 bekeken we de serviceabonnementen van 18 hypotheekketens en tussenpersonen. Dat deden we samen met onafhankelijk hypotheekadviseur Ikbenfrits. We zetten de bevindingen op een rij.

28 januari 2022

Duurhuurders kunnen hogere hypotheek krijgen

Betaal je al 3 jaar zonder problemen een hoge huur? Maar is je inkomen te laag om een dure starterswoning te kunnen kopen? Bij een aantal hypotheekaanbieders kun je nu een hogere hypotheek krijgen.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

3 januari 2022

Private lease en hypotheek

Op zoek naar een huis? Door een private leasecontract wordt je maximale hypotheek meestal lager. Wij leggen uit hoe dit werkt.

2021

29 december 2021

Succesvolle voorbeelden WOZ-bezwaar

Ben je het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde? Wij hebben tientallen voorbeelden van succesvolle WOZ-bezwaren voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

16 december 2021

Stoppen met aflossen op je hypotheek, waar moet je op letten?

Wil je stoppen met aflossen en je hypotheek wijzigen in aflossingsvrij? Wij vertellen je waar je op moet letten.

30 november 2021

Aflossingsvrije hypotheek bij verhuizen

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm met de laagste maandlasten. Voor je nieuwe huis kun je een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Als je al een aflossingsvrije hypotheek hebt, kun je deze meeverhuizen. Waar moet je op letten? Wat zijn de risico's en hoe kun je ze beperken?

24 november 2021

Aflossingsvrije hypotheek voor starters

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm met de laagste maandlasten. Ook starters kunnen een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Waar moet je op letten?

Nieuws | 26 oktober 2021

Hypotheekadviseurs: veelal gebakken lucht met abonnementen

De serviceabonnementen die veel hypotheekadviseurs bij het afsluiten van een hypotheek verkopen, stellen niets voor. Dat concluderen de Consumentenbond en Ikbenfrits na bestudering van 18 abonnementen.

23 juni 2021

Hypotheekrente: verwachting

De hypotheekrente stijgt al een paar maanden. Zet de rentestijging door? We vroegen 3 economen van grote banken wat ze verwachten van de hypotheekrente.

16 april 2021

Stappenplan familiehypotheek

Familiehypotheek regelen? Volg ons stappenplan.

26 maart 2021

Overdrachtsbelasting

Nieuwe woningeigenaren betalen 2% van de woningwaarde aan overdrachtsbelasting. Jonge starters betalen deze belasting niet.

Nieuws | 11 februari 2021

Slimme checklists bij aankoop huis

Als je een huis gaat kopen heb je veel om over na te denken. Deze 3 checklists helpen je op weg bij bezichtigen, bij bieden en ná de aankoop.

1 februari 2021

Profiteer van hogere WOZ-waarde

Je ontvangt jaarlijks in januari of februari een nieuwe opgave van de WOZ-waarde van je huis. Gemiddeld zijn de WOZ-waarden van woningen dit jaar met 9,5% gestegen.

18 januari 2021

Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek heeft de laagste maandlasten. Waar moet je op letten? Wat zijn de risico's en hoe worden ze beperkt?

5 januari 2021

Overwaarde: eigenwoningreserve en je hypotheek

Is bij verkoop van je huis de opbrengst hoger dan je hypotheek? Dan houd je geld over. Dat is de overwaarde, ook wel de eigenwoningreserve genoemd. Wat kun je ermee doen? En hoe zit het als je weer een nieuwe woning koopt? Wij leggen het uit.

2020

Nieuws | 17 december 2020

Dit verandert er voor je hypotheek

Wat wijzigt er in 2021 allemaal als je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten? En wat verandert er als je al een hypotheek hebt? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Nieuws | 10 november 2020

Akkoord met Allianz over woekerpolissen

De Consumentenbond en Allianz zijn het eens geworden over een compensatieregeling voor een groep consumenten met woekerpolissen. De vergoeding bedraagt minimaal €500 per polishouder en kan in een enkel geval oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. 


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in