icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Hypotheek

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek.


2024

19 april 2024

Energielabel en je hypotheek

Met een goed energielabel krijg je vaak korting op je hypotheekrente. Welke banken geven korting en wat moet je daarvoor doen?

2023

9 november 2023

Hypotheek en pensioen

Senioren kunnen op basis van standaardregels vaak minder lenen voor een nieuwe hypotheek. Veel aanbieders bieden maatwerk met ruimere leenmogelijkheden aan.

8 augustus 2023

Overbruggingshypotheek: rente en voorwaarden aanbieders

Overbruggingshypotheek nodig? We hebben de rente, het maximumbedrag en de voorwaarden van alle aanbieders onderling vergeleken.

31 juli 2023

Hypotheekrenteaftrek

Je mag de rente van je hypotheek alleen aftrekken als je de lening in 30 jaar volledig aflost. Bij hypotheken vóór 2013 gelden soepelere regels.

6 juli 2023

Risico's opeethypotheek

Bij een opeethypotheek wordt de rente opgeteld bij je schuld. Je loopt het risico dat de schuld hoger wordt dan de waarde van je huis. Wat gebeurt er met de restschuld als je verhuist of overlijdt?

20 juni 2023

Aankoopmakelaar

Wat doet een aankoopmakelaar en wat kun je ervan verwachten?

5 mei 2023

Familiehypotheek en de gevolgen na overlijden

Wat gebeurt er met de familielening aan een kind als een ouder overlijdt? En hoe zit het als het kind overlijdt? Wij vertellen je precies wat de gevolgen zijn.

28 maart 2023

Opeethypotheek: overzicht aanbieders

We hebben rente en voorwaarden van aanbieders van opeethypotheken onderling vergeleken. Zoals de ABN Amro Overwaarde Hypotheek en de Florius Verzilver Hypotheek.  

3 maart 2023

Kind helpen bij aankoop woning

Veel ouders willen hun kind helpen bij de aankoop van een huis. De mogelijkheden hiervoor zijn ingeperkt, want de jubelton is afgeschaft. Wat kan nog wel en waar moet je op letten?

28 februari 2023

Verborgen gebreken huis

Ga je een huis kopen? Bereid je goed voor en loop de woning helemaal na. Heb je schade door verborgen gebreken aan de woning? Dan kun je soms de verkoper vragen om schadevergoeding.

23 februari 2023

Familiehypotheek en vermogensbelasting

Nu de regels veranderen zijn er veel onduidelijkheden over de familiehypotheek en de belastingheffing. We geven uitleg en tips.

17 januari 2023

Hypotheek meeverhuizen

Een lage hypotheekrente meenemen naar je nieuwe huis kan flink schelen in de maandlasten. Toch lukt het niet altijd. Laat je niet afschrikken en lees onze tips.

2022

28 november 2022

Opeethypotheek: veelgestelde vragen

Hoe werkt een opeethypotheek en waar moet je op letten bij het afsluiten? Wat zijn de voor- en nadelen? We beantwoorden veelgestelde vragen over de opeethypotheek.

Nieuws | 21 oktober 2022

Doe de hypotheek-bespaarcheck

Is de renteperiode van je hypotheek afgelopen en heb je een nieuw aanbod van je bank? Laat gratis checken of het voordeliger kan.

4 oktober 2022

Biedcertificaat voor huizenkopers

Met een biedcertificaat maak je meer kans op een huis. Stuur het mee met je bod en geef de verkoper meer zekerheid over de hypotheek die je kunt krijgen.

8 juni 2022
Eerste indruk | 30 mei 2022

Hypotheek van Bunq Easy Mortgages

De online bank Bunq biedt nu ook hypoheken aan. Maar zijn de rente en voorwaarden ook aantrekkelijk? 

1 maart 2022

Meer kans op een koophuis in 2024

Door de lagere hypotheekrente kun je meer lenen. En met het Koopfonds maak je in 2024 meer kans op een woning. Lees al onze tips voor starters.

28 februari 2022

Hoge hypotheekrente: wat nu?

De hypotheekrente is hoog. Maar door dalende huizenprijzen en ruimere leennormen maak je in 2023 meer kans op een leuke koopwoning. Moet je nu je hypotheekrente opnieuw vastzetten, zoek dan een aanbieder met de laagste rente.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in