icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste ecotankprinter

Test
|
Wij testen regelmatig de nieuwste ecotankprinters. Ook wel bekend als inkttankprinter of smart tank printer. Hierbij kijken we naar de afdrukkwaliteit, het gebruiksgemak en het inktverbruik. Ook de inktkosten nemen we mee in ons oordeel. We zetten alles op een rij, zodat jij de beste ecotankprinter kiest van de bijna 60 modellen die getest en verkrijgbaar zijn.
Karen Reijneveld_S

Karen Reijneveld   Expert printersBijgewerkt op:3 april 2024

De beste inkttank printer

Wat zijn ecotankprinters?

Ecotankprinters zijn inktjetprinters met ingebouwde tanks die je vult met inkt uit flesjes. Daarom worden ze ook wel inkttankprinters genoemd. Ecotank is een merknaam van Epson voor hun inkttankprinters. HP noemt ze Smart Tank en bij Canon staat er een G in de naam voor de Pixma G-serie. Wij hebben inkttankprinters van CanonHP en Epson getest.

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Afdrukprestaties

  De afdrukprestaties verschillen sterk bij ecotankprinters: van zeer goed tot onvoldoende. We printen in zwart en in kleur of grijswaarden op normaal en op beter, mat papier. We meten hoe snel dat gaat en beoordelen hoe mooi het wordt. 

 2. 2
  Gebruiksgemak

  Bij elke printer staat een lijstje met voor- en nadelen. Soms is de bediening onlogisch. Of is je wifi-wachtwoord invoeren een gedoe. Andere printers reageren traag, zijn heel luidruchtig of je kunt niet goed bij vastgelopen papier.

 3. 3
  Duurzaamheid

  Met een inkttank printer bespaar je veel op inktkosten. Maar is de printer zuinig in inkt- en stroomgebruik? En is de productie van de printer mileuvriendelijk? Kun je papier besparen door automatisch dubbelzijdig afdrukken? Ook kijken we of je het inktopvangkussen zelf kunt vervangen als het vol is. Dat kan een ongewenste, dure reparatie voorkomen.

 

 

Ons advies

Beste uit de Test

De [...] inkttankprinter is Beste uit de Test. Het is een printer voor mensen die [...]. De afdrukken zijn mooi, vooral de kleurenafdrukken op mat papier. Ook foto's op glanzend papier zien er goed uit. Dit zien we niet vaak bij inkttankprinters. [...] duur, maar door de meegeleverde flesjes inkt heb je amper kosten voor het inktverbruik.

Beste Koop

De Beste Koop alles-in-1 kleurenprinter is de snelle [...]. Die is de laatste maanden in prijs gedaald tot soms maar [...]. Het is een eenvoudige A4-wifi-printer die ook kan scannen en kopiëren. Hij is niet perfect, maar heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral door de grote hoeveelheid meegeleverde, goedkope inkt.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue