icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste ecotank printer

Test
|
Wij testen bijna maandelijks de nieuwste ecotank printers. Ook wel bekend als inkttankprinter of smart tank printer. Hierbij kijken we naar de afdrukkwaliteit, het gebruiksgemak en het inktverbruik. Ook de inktkosten nemen we mee in ons oordeel. We zetten alles op een rij, zodat jij de beste ecotank printer kiest van de bijna 50 modellen die getest en verkrijgbaar zijn.
Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 5 september 2022

De beste inkttank printer

Wat zijn ecotank printers?

Ecotank printers zijn inktjetprinters met ingebouwde tanks die je vult met inkt uit flesjes. Daarom worden ze ook wel inkttankprinters genoemd. Ecotank is een merknaam van Epson voor hun inkttankprinters. HP noemt ze Smart Tank en bij Canon staat er een G in de naam voor de Pixma G-serie. Wij hebben inkttankprinters van CanonHP en Epson getest.

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Afdrukprestaties

  De afdrukprestaties verschillen sterk bij ecotank printers: van zeer goed tot onvoldoende. We printen in zwart en in kleur of grijswaarden op normaal en op beter, mat papier. We meten hoe snel dat gaat en beoordelen hoe mooi het wordt. 

 2. 2
  Gebruiksgemak

  Bij elke printer staat een lijstje met voor- en nadelen. Soms is de bediening onlogisch. Of is je wifi-wachtwoord invoeren een gedoe. Andere printers reageren traag, zijn heel luidruchtig of je kunt niet goed bij vastgelopen papier.

 3. 3
  Duurzaamheid

  Met een inkttank printer bespaar je veel op inktkosten. Maar is de printer zuinig in inkt- en stroomgebruik? En is de productie van de printer mileuvriendelijk? Kun je papier besparen door automatisch dubbelzijdig afdrukken? Ook kijken we of je het inktopvangkussen zelf kunt vervangen als het vol is. Dat kan een ongewenste, dure reparatie voorkomen.

 

Beste ecotank printer

Zoek je een goede alleskunner, waarmee je kunt printen, scannen, kopiëren én foto's afdrukken van goede kwaliteit? Dan is de [...] misschien wat voor je. Met deze printer heb je amper kosten voor inktgebruik. De aanschafprijs is wel fors.

Een goedkoper alternatief is de [...]. Met deze printer kun je ook scannen en kopiëren. De afdrukkwaliteit van zwart-wit tekst is prima, maar die van foto's valt tegen. Groot voordeel: aan inkt zul je nauwelijks meer geld kwijt zijn als je de [...] in huis hebt. Ook is deze printer niet gemaakt om binnen een paar jaar weg te gooien. Kwetsbare onderdelen kun je zelf vervangen.

Scannen en kopiëren niet nodig?

Kijk dan eens naar de [...]  of de [...], deze zwart-wit inkttank printers zijn betaalbaarder dan printers die wel kunnen scannen en kopiëren. Of de [...] wanneer je in kleur wilt printen. 

Let op: bij printers die niet kunnen scannen en kopiëren lijkt het aantal sterren bij de reviews soms wat laag, omdat die aspecten daarbij wel meetellen.

De beste goedkope ecotank printer

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue