icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste laserprinter

Test
|
Wij testen bijna maandelijks de nieuwste laserprinters en ledprinters. Hierbij kijken we naar de afdrukkwaliteit, het gebruiksgemak en het tonerverbruik. Ook de tonerkosten nemen we mee in ons oordeel. We zetten alles op een rij, zodat jij de beste laserprinter kiest uit zo'n 48 modellen die getest en verkrijgbaar zijn.
Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 5 september 2022

laser-printer

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Geen gedoe met inkt

  Geen gedoe met vloeibare inkt die uitdroogt. Dat is het grote voordeel van een laserprinter: die werkt met toner, een soort poeder. Het maakt niet uit of je veel of weinig print, de printer staat altijd voor je klaar. Wij testen hoeveel pagina's er uit de printer rollen. Zeker als je weinig print gaat een tonercartridge jarenlang mee.

 2. 2
  Scherpe teksten, maar kleur is tricky

  Alle laserprinters produceren scherpe letters: de verschillen hierin zijn niet zo groot. Duidelijke verschillen zie je wel bij kleurenlaserprinters. Onze testers noteren regelmatig: te donker, te fel, kartelrandjes, korrelig en ga zo maar door. Wil je een goedkope kleurenlaserprinter? Let hier dan op voordat je een paar honderd euro uitgeeft. 

 3. 3
  Goedkoper printen

  Een paar tientjes per jaar: meer hoef je niet kwijt te zijn aan een goedkope laserprinter als je weinig print. Maar als je veel print, ben je met dezelfde printer veel duurder uit. In onze test geven we veel aandacht aan de gebruikskosten van de printer. Zo vind jij een printer die bij jou past.

 

 

De beste zwart-witlaserprinter

Puur alleen printen, zonder wifi

Print je extreem veel en vind je wifi, scannen en kopiëren geen musthaves? Dan is de [...] misschien wat voor je. Printjes rollen er opvallend snel uit. Met 1 cartridge vul je bijna 14 pakken A4-papier met tekst. Let op! Een nieuwe tonercartridge is bijna net zo duur als de printer, maar je kunt er dus heel veel mee printen!

Puur alleen printen, met wifi 

Wil je een laserprinter met wifi? Of print je iets minder en wil je daarom een goedkoper model? Dan heb je met de [...] of [...] ook een hele goede koop. 

Printen, scannen en kopiëren

Wil je naast printen ook kunnen scannen en kopiëren? Dan scoort de [...] het beste. Hij is snel en zuinig in verbruik, maar duur in aanschaf. Interessant als je met gemak aan de 40 tot 80 pagina's zit. Print je minder? Dan zit je met de relatief goedkope [...] ook goed. 

De beste kleurenlaserprinter

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue