icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief smarthome

Introductie


2023

Test | 14 september 2023

Beste slimme stekkers met energiemeetfunctie

Met een slimme stekker met energiemeetfunctie vind je de echte stroomvreters in huis. Hij kan ook op een bepaalde tijd de stroom in- en uitschakelen, bijvoorbeeld om energie te besparen. We hebben er 15 getest.

2022

8 juli 2022

Smart home entertainment

Televisies en audioapparatuur hebben bijna standaard smartfuncties. Zoals een slimme assistent. Wat kun je met een smart-tv, slimme speaker en spraakassistenten?

8 juli 2022

Energie besparen met smart home

Slimme apparaten kunnen helpen om je huis nog energiezuiniger te maken. Zonder op comfort in te leveren. Welke zijn het beste?

8 juli 2022

Slimme huishoudelijke apparaten

Steeds meer huishoudelijke apparaten zijn 'smart'. Ze zijn verbonden zijn met internet, wat meestal betekent dat ze nieuwe functies hebben en bedienbaar zijn via een tablet- of smartphone-app.

30 juni 2022

Je huis slim beveiligen

Camera’s in en om het huis, babyfoons en slimme deurbellen kunnen je een veilig gevoel geven. Maar welke zijn het beste? Wij testen ze.

Eerste indruk | 29 juni 2022

Zwakstroom tuinlampen Action

De nieuwe tuinlampen van Action zijn spotgoedkoop. Ze werken met 24 Volt zwakstroom zodat je geen gevaarlijke kortsluiting kunt krijgen bij het tuinieren. Ze zijn bovendien smart. Zijn er ook nadelen?

Eerste indruk | 25 april 2022

Ikea stopcontactsysteem

Ikea verkoopt een nieuw modulair stopcontactsysteem: Åskväder. In combinatie met de los verkrijgbare aan/uit-knop zijn verbonden apparaten eenvoudig schakelbaar via een fysieke knop en draadloze afstandsbediening. Het stoomsysteem is ook ‘smart’ te maken als je ook de verbindingshub van Ikea hebt.

3 maart 2022

Onvoldoende informatie over updates

Koop je een slim apparaat, dan wil je die een aantal jaar veilig en optimaal kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk om je apparaat te updaten. Wij onderzochten of fabrikanten hier duidelijk over zijn op hun website.

2021

11 november 2021

(Niet) draadloze beveiligingscamera

Volledige draadloze beveiligingscamera’s kunnen handig zijn. Maar soms zijn er kabels nodig, of is dat veiliger.

3 november 2021

Apple HomeKit Secure Video

Met het iCloud+ abonnement van €1 per maand kun je tot 50 GB aan gegevens van je Apple-apparaten in de cloud bewaren. En sinds kort ook beelden uit een beveiligingscamera.

10 september 2021

Test veiligheid van 16 Smart Home producten

Bij een hacktest van 16 slimme apparaten vond onze Belgische testpartner TestAankoop maar liefst 54 kwetsbaarheden.

Eerste indruk | 14 mei 2021

Slimme buitenlampen van de Action

Action had al slimme lampen voor binnen. Nu zijn er ook enkele modellen voor buiten. Ze doen het prima. Alleen is veilig aanleggen niet zo simpel.

Eerste indruk | 4 mei 2021

Google Nest Hub (2e generatie)

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Nest Hub. Deze slimme speaker kan de kwaliteit van je slaap in de gaten houden.

Eerste indruk | 23 april 2021

Philips Hue wandschakelaar

Met de wandschakelaarmodule van Philips Hue maak je een ouderwetse wandschakelaar smart. De module is zo klein dat je hem in het binnenwerk van de wandschakelaar kunt wegwerken.

Eerste indruk | 6 april 2021

Fitbit Ace 3

Wil je jouw kind motiveren om meer te bewegen? Fitbit bracht onlangs een nieuwe activity tracker uit voor kinderen vanaf 6 jaar: Fitbit Ace 3. Is dit een goede opvolger van de Fitbit Ace 2?

Test | 22 februari 2021

Beste smarthome-systeem

Wat is het beste smarthome-systeem? Wij zochten het voor je uit met een test van 10 merken smarthome-systemen.

2020

Eerste indruk | 21 december 2020

Slimme deurbellen van Action en Kruidvat

Action verkoopt een slimme deurbel met camera voor nog geen €40. Kruidvat verkoopt ook 2 modellen voor €50. Welke van de 3 maakt de beste indruk?

Eerste indruk | 9 december 2020

Lidl slimme verlichting, sensoren en stekkers

Lidl is begonnen met eigen smart home producten. De supermarkt verkoopt slimme verlichting, slimme stekkers en sensoren. Wij probeerden de starterset in combinatie met 2 sensoren.

Eerste indruk | 8 november 2020

Beveiligingscamera van de Action

Action verkoopt een beveiligingscamera van €25. Wij verwachtten rommel maar dat valt mee. Als de camera een beweging waarneemt, krijg je keurig een seintje op je telefoon. Daarna kun je live bekijken wat er aan de hand is.

Eerste indruk | 26 oktober 2020

Slimme verlichting van Hema

Hema verkoopt sinds kort slimme lampen en een slim stopcontact. Ze blijken nogal lastig te installeren.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in