icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Valse advertenties aanvragen toeslagen

Een toeslag aanvragen is gratis, maar niet als je per ongeluk op de website van een bemiddelingssite terecht komt. Pas daarom goed op als je een toeslag aanvraagt.
Carola van Dorp

Carola van Dorp   Expert toeslagenGepubliceerd op:15 april 2024

Beeld Bemiddelingssites toeslagen

Zo werken bemiddelingssites voor toeslagen

Bemiddelingssites gebruiken gesponsorde advertenties op zoekmachines zoals Google. Klik je op de link dan kom je bijvoorbeeld op het aanvraagformulier of bij een aanvraagknop van de zorgtoeslag of huurtoeslag. Na het invullen van de aanvraag krijg je niet alleen een bedankje, maar ook een rekening.

Bemiddelingssite voor toeslagen herkennen

Let goed op via welke website je de toeslag aanvraagt. Een toeslag aanvragen is gratis via de officiële website toeslagen.nl. Daar moet je ook altijd eerst inloggen met je Digid. Hoef je dit niet? Dan zit je op een website van een bemiddelingsbureau.

Het aanbieden van een dienst om een toeslag voor je aan te vragen is niet verboden. De website moet dit dan wel aangeven. Alleen zie je dit niet (direct) als je via de zoekmachine op de site terecht komt. En dan krijg je achteraf een rekening.

Voorbeelden van bemiddelingssites

Naam Kosten
Toeslagen-aanvragen.nl €39 en €48,90 voor 2 toeslagen
Toeslagen-portaal.nl €58
Toeslagenaanvragen.net €49,50
Toeslagenaanvraag.nl €39 en €48,90 voor 2 toeslagen

Dit zijn enkele voorbeelden. De namen van de website worden steeds iets aangepast.

Wat kun je doen na een aanvraag?

Officieel heb je 14 dagen bedenktijd. Maar de bedenktijd vervalt als ze direct aan de slag gaan met je aanvraag. Dit moeten ze dan wel aangeven en je moet hier ook mee akkoord gaan. Vaak is deze uitleg verstopt op een ander deel van de pagina, of in de veelgestelde vragen.

Zeg dat je 14 dage  bedenktijd hebt en vraag de website om de dienst te annuleren. Helaas lukt het niet altijd om je geld terug te krijgen. De bemiddelaars zeggen dan dat de bedenktijd is vervallen omdat ze al zijn begonnen.

Lees meer over: Bemiddelingssites en je recht

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • geld-voor-later-header-1200x800px

  Geld voor later

  Wil je je voorbereiden op het betalen van de studie van je kind? Ga je die ene wereldreis maken, je pensioen aanvullen of wil je meer weten over erven en schenken? Wij geven tips. 

 • tips voor toeslagen-hoofdbeeld

  Tips voor toeslagen

  Laat geen geld liggen. Nog steeds lopen duizenden huishoudens toeslagen mis. We gebruiken de meest gemaakte fouten om je de beste tips te geven.
 • Zorgtoeslag 2023

  Zorgtoeslag

  Iedereen van 18 jaar en ouder met een inkomen tot €38.000, kan geld ontvangen voor de kosten van hun zorgverzekering. Je vraagt de tegemoetkoming aan bij de Dienst Toeslagen.
 • Artikel kinderopvangtoeslag

  Kinderopvangtoeslag

  Werken jij en je partner en gaat jullie kind naar de kinderopvang? Dan kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Wij leggen uit hoe kinderopvangtoeslag werkt.