icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
Zorg - Beoordeel Verzekeraar

Beoordeel je zorgverzekeraar

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen met jouw zorgverzekeraar. Schrijf een review en help daarmee anderen.
| Laat je review achter

Meeste mensen kiezen voor standaard eigen risico en aanvullende dekking

Nieuws
|
Ongeveer driekwart van de mensen die via onze Zorgvergelijker is overgestapt, kiest voor een standaard eigen risico. Daarbij kiezen de meeste mensen ook voor een aanvullende dekking. Dat blijkt uit een tussentijdse balans die we hebben gemaakt.
fauve panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 20 december 2019

Zorgverzekering 2020

Eigen risico

Ruim driekwart (77,4%) van onze overstappers tot nu toe kiest ervoor het eigen risico niet te verhogen. Van degenen die het eigen risico wél verhogen doet ruim driekwart (75,8%) dat maximaal, door te kiezen voor een eigen risico van €885.

Bij een maximale verhoging van het eigen risico krijg je ongeveer de helft van die verhoging aan premiekorting terug. Verhoog je het eigen risico van €385 dus met €500 (tot het maximale €885), dan krijg je zo’n €250 korting op je jaarpremie. De exacte korting verschilt per verzekeraar. Bekijk hier wat jouw verzekeraar aan korting biedt bij een verhoging van het eigen risico.

Aanvullende verzekering

30% van onze overstappers tot nu toe houdt het bij alleen een basisverzekering voor 2020. Bijna een kwart (23%) kiest zowel een aanvullende verzekering als een tandartsverzekering bovenop de basisverzekering. 27% gaat voor een basisverzekering met alleen een aanvullende verzekering en 21% kiest een basisverzekering met alleen een tandartspakket.

Overstappen

Jaarlijks stapt zo’n 7% van de Nederlanders over van zorgverzekeraar. De meesten doen dat pas in de laatste dagen van het jaar. Als je je huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december opzegt, heb je nog tot en met 31 januari de tijd een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.