icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Herken foute beleggingsaanbiedingen

Beleggingsfraude vormt de grootste schadepost van alle meldingen bij de Fraudehelpdesk. Herken beleggingsfraude of oplichting met onze 8 alarmsignalen.
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 2 december 2021

Fraude beleggingen

Onbetrouwbare beleggingsaanbieders

Mensen met maar weinig beleggingservaring zoeken nu ook mogelijkheden om hun spaargeld of pensioenuitkering te laten stijgen. Maar niet alle aanbieders van beleggingsproducten zijn betrouwbaar. Gedupeerden van beleggingsfraude gingen in 2020 voor €13 miljoen het schip in.

Wij noemen 8 alarmbellen die vaak afgaan bij malafide aanbieders en foute beleggingsproducten.

Slachtoffer van beleggingsfraude

De AFM en de Helpdesk beleggingsfraude zijn in 2021 een campagne gestart om te waarschuwen voor malafide beleggingsaanbieders. Op de website van Fraudehelpdesk staat wat je kunt doen als je slachtoffer bent van zo'n beleggingsfraudeur.

 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.