icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zo beperk je de risico's bij beleggen

Beleggen is niet zonder risico. De waarde van aandelen en obligaties kan flink veranderen. Met deze 4 stappen beperk je de risico's.  
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 19 mei 2021

Risico beperken beleggen

Waarom het risico beperken?

Het is belangrijk om het risico van beleggen te beperken. Voor beleggingen geldt namelijk geen garantiestelsel zoals je bij sparen wel hebt. Je belegging kan flink in waarde dalen als beurskoersen omlaag gaan. 

In deze 4 stappen kun je het risico van beleggen flink terugbrengen. 

Zet je beleggingen apart

Je aandelen, obligaties of andere beleggingen staan in een apart bewaarbedrijf. Ze zijn gescheiden van het bezit van je de bank of broker. Ook als die bank of broker failliet gaat, blijven het jouw beleggingen. 

Let op: komen de ondernemingen waar je aandelen of andere beleggingen van hebt in financiële problemen? Dan kunnen je beleggingen flink in waarde dalen.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.