icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
BB_transparant

BeleggersBattle

Twee van onze redacteuren gaan de strijd aan met beleggen. Marco belegt in indexfondsen en Erik belegt in themafondsen. Hoe werkt het en wie behaalt een beter resultaat?

Lees verder

Zo beperk je de risico's bij beleggen

Beleggen is niet zonder risico. De waarde van aandelen en obligaties kan flink veranderen. Met deze 4 stappen beperk je de risico's.  
Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert beleggenBijgewerkt op:14 maart 2024

Risico beperken beleggen

Waarom het risico beperken?

Het is belangrijk om het risico van beleggen te beperken. Voor beleggingen geldt namelijk geen garantiestelsel zoals je bij sparen wel hebt. Je belegging kan flink in waarde dalen als beurskoersen omlaag gaan. 

In deze 4 stappen kun je het risico van beleggen flink terugbrengen. 

Zet je beleggingen apart

Je aandelen, obligaties of andere beleggingen staan in een apart bewaarbedrijf. Ze zijn gescheiden van het bezit van je de bank of broker. Ook als die bank of broker failliet gaat, blijven het jouw beleggingen. 

Let op: komen de ondernemingen waar je aandelen of andere beleggingen van hebt in financiële problemen? Dan kunnen je beleggingen flink in waarde dalen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.