icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste inbouw-inductiekookplaat voor jou, door ons getest

Met welke plaat is koken op inductie een feestje? Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste inbouw-inductiekookplaat is. Door zelf alle inductiekookplaten grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben inductiekookplaten voor je getest

Laatste update van de test: 18 april 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk product uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in 1 oogopslag welke inbouw-inductiekookplaten goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen inbouw-inductiekookplaten zonder en met afzuiging in de kookplaat. Van 60, 70, 80 en 90 cm breed. We beoordelen onder andere hoe goed en snel je erop kunt koken. En of ze makkelijk te bedienen en schoon te maken zijn. Ook testen we de veiligheid en het energiegebruik.

 • Kokend water

  1. Snel kokend water

  Wat zijn de echte krachtpatsers? Wij testen hoe snel een pan met water kookt op de grootste en de kleinste kookzone. De meeste kookplaten doen het prima, maar enkele vallen door de mand.

 • Sudderen laag pitje

  2. Sudderen op een laag ‘pitje’

  Hoe goed werkt een inbouw-inductiekookplaat op de laagste stand? Gaat het te hard, dan brandt je eten aan. Niet alle kookplaten zijn er goed in om je pan heel langzaam te laten sudderen. 

 • Bediening

  3. Simpele bediening

  Wij vertellen je welke inbouw-inductiekookplaten gebruiksvriendelijk zijn. Want telkens op een plus of min drukken voor de gewenste kookstand, daar wordt niemand blij van. En ingewikkelde, supergevoelige sliders waarmee je eerst een jaar moet oefenen wil je ook niet.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen inductiekookplaten op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar wat de best geteste is? Word dan nu lid (eerste 7 dagen gratis). Je hebt direct toegang tot de testresultaten van inbouw-inductiekookplaten en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden