icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wintersport met je private leaseauto

Naar wintersport met je private leaseauto is meestal geen probleem. Er zijn wel een paar dingen waar je aan moet denken. Wij zetten ze voor je op een rij. 
jill van engelen

Jill van Engelen   Expert private leaseBijgewerkt op:13 februari 2024

wintersport autovakantie private lease auto

Tips voor wintersport met elektrische leaseauto

In bijna alle gevallen kun je met een gerust hart met je private lease auto op wintersport. Je moet wel met een paar dingen rekening houden. Denk aan de dekking in het buitenland en winterbanden. Rij je een elektrische auto? Check dan ook onze extra tips. 

Dekking private lease in het buitenland

Check voor je met je private lease auto naar het buitenland gaat of er landen zijn uitgezonderd. Dit kun je in je leasecontract opzoeken. Op je groene kaart staat in ieder geval in welke landen je verzekering dekking biedt. Twijfel je? Dan kun je altijd contact opnemen met je leasemaatschappij hierover. 

Internationaal verzekeringsbewijs

Met een internationaal verzekeringsbewijs kun je in het buitenland aantonen dat je auto verzekerd is. Dit bewijs staat ook wel bekend als de groene kaart, omdat hij op groen papier werd gedrukt. Voor sommige landen is het verplicht om dit bewijs op papier bij je te hebben.

Lees meer over:
Het internationaal verzekeringsbewijs

Regels private lease in het buitenland 

In het buitenland kunnen andere regels gelden dan hier in Nederland. Dit kan gaan om andere snelheden, maar ook wat je bij je moet hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sneeuwkettingen. Check voor je op reis gaat welke items in het land van bestemming en de landen waar je doorheen rijdt verplicht zijn. Denk ook aan milieustickers of een vignet

Op de website van de ANWB vind je informatie over wat je verplicht mee moet nemen in de auto. 

Winterbanden 

Behalve dat winterbanden in verschillende landen verplicht zijn, is het ook wel zo veilig. Bij sommige leasecontracten is een bandenwissel in het contract inbegrepen. Check hiervoor je leasecontract of vraag het na bij de leasemaatschappij. Is een bandenwissel niet standaard inbegrepen, informeer dan naar de mogelijkheden en de kosten. Zorg dat je er op tijd bij bent om dit te regelen. Zo voorkom je dat je niet terecht kunt, omdat het druk is. 

Op de website van de ANWB vind je informatie over in welke landen winterbanden en sneeuwkettingen verplicht zijn. 

Pechhulp voor je private lease

Bij de meeste private leasecontracten is pechhulp inbegrepen. Check van tevoren waarvoor en waar je verzekerd bent van pechhulp in het buitenland. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. En kun je eventueel nog extra pechhulp afsluiten of je reisverzekering aanpassen. Zet belangrijke telefoonnummers zoals die van de leasemaatschappij of een alarmcentrale in je mobiel.

Lees meer over:
Met de auto naar het buitenland