icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Veilig internetten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Veilig internetten.


2020

2 juli 2020
19 mei 2020

WhatsApp-fraude herkennen en voorkomen

WhatsApp-fraude zorgt voor veel schade, gemiddeld duizenden euro's per slachtoffer. Bij de nieuwste variant doen oplichters niet alleen bekenden na, maar kapen ze ook WhatsApp-accounts zodat herkenning lastig is.

Nieuws | 18 maart 2020

Consumentenbond waarschuwt voor corona-oplichters

De Consumentenbond waarschuwt voor criminelen die misbruik maken van het coronavirus. Onder meer met virussen in e-mails en sms’jes en gegevens van consumenten ontfutselen.

16 maart 2020

Corona: phishing en oplichting

Criminelen proberen een slaatje te slaan uit de coronacrisis door WhatsAppfraude, phishingmails en computervirussen. Via nepwebshops worden mondkapjes aangeboden.

24 januari 2020

Smart home-apparaten vaak onveilig

Smart home-producten zijn razend populair. Reden voor ons om te kijken hoe het staat met de veiligheid van die apparaten. En wat doen de fabrikanten om problemen op te lossen?

16 januari 2020

Marktplaats: herken de oplichter

Marktplaats is laagdrempelig voor adverteren, ook voor oplichting. Een aantal trucs: afgelegen wonen, Whatsapp, Tikkie-fraude. Hoe herken je ze?

2019

18 november 2019

Veiligheid passwordmanagers

Kun je passwordmanagers vertrouwen? Is Lastpass wel veilig, ondanks gevonden veiligheidslekken? Lees waarom het gebruik van password managers toch een goed idee is.

29 oktober 2019

Nepklantenservice

Wie de telefonische klantenservice zoekt van Gmail of Amazon, belandt snel bij een nepklantenservice. Bekijk kenmerken en tips om oplichting te voorkomen.

8 oktober 2019

Smart Home panel: doe mee!

Slimme apparaten schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar zijn ze wel echt zo slim en handig? Deel jouw ervaring.

1 juli 2019

Beveiligingscamera’s blijken onveilig

In onze nieuwste test van beveiligingscamera’s testten we ook de beveiliging van de camera’s zelf. Modellen van Alecto, D-Link en Eminent bleken niet goed beschermd tegen hackers.

16 mei 2019

MDS-beveiligingslek: veelgestelde vragen

Het ernstige MDS-beveiligingslek treft honderden miljoenen computers met Intel-processors. Wat betekent dit eigenlijk? En wat kun je ertegen doen?

Nieuws | 6 mei 2019

1 op de 3 thuiscomputers een serieus veiligheidsrisico

Veel particuliere computers zijn niet veilig. Dat blijkt uit een uitgebreide steekproef van de Consumentenbond.

5 maart 2019

Malware, fraude en meer

Criminelen proberen je op allerlei manieren geld afhandig te maken via internet of je digitale apparaten. Wat zijn de belangrijkste gevaren en wat kun je ertegen doen?

Eerste indruk | 12 februari 2019

Google Password Checkup extensie

Google heeft de gratis browseruitbreiding Password Checkup uitgebracht, die controleert of je wachtwoorden veilig zijn tegen een datalek of hack.

1 februari 2019

Checklist veilige smartphone en tablet

We internetten steeds meer vanaf mobiele apparaten. Criminelen weten dit ook. Met onze tips kun je veilig internetten vanaf je smartphone en tablet.

3 januari 2019

Onveilige gezichtsherkenning

Steeds meer smartphones kun je ontgrendelen door je gezicht voor het scherm te houden. Uit onderzoek blijkt dit niet altijd veilig.

2018

Nieuws | 26 november 2018

Consumentenbond waarschuwt voor ‘december-nepshops’

De ‘december-nepshops’ zijn professioneel ogende webshops, die veel moeilijker te herkennen zijn dan ‘gewone’ nepshops. Vaak zijn ze voorzien van een KvK-nummer, een echt adres, een iDEAL-logo en een keurmerk.

19 november 2018

Professionele nepshops met elektronica

Internetcriminelen zijn vaak actief met ‘nepshops’, vaak met aanbiedingen van populaire elektronica en gadgets. Als je oplet kun je ze herkennen.

4 oktober 2018

Phishing via sms

Phishing via sms is in opkomst. Lees hoe je valse linkjes herkent, welke trucs criminelen gebruiken en wat je kunt doen als je er ingetrapt bent.

Nieuws | 2 augustus 2018

Nieuwe variant helpdeskfraude: Google en Ziggo

Al jaren zijn oplichters uit naam van Microsoft actief. Bij een nieuwe variant doen de criminelen zich voor als helpdeskmedewerker van andere bedrijven, zoals Google en Ziggo. Ook hier gebruiken ze de smoes dat er problemen zijn met je computer. Ga er niet op in!


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in