icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2022

Nieuws | 3 november 2022

Helft websites slecht voorbereid op datalekken

Een belangrijke maatregel om je accounts te beveiligen, is het instellen van tweefactorauthenticatie (2FA). Je logt dan in met je wachtwoord én een extra inlogmiddel. Slechts 54% van de populaire sites biedt 2FA aan.

31 augustus 2022

Wachtwoordmanager instellen: zo doe je dat

Wil je met een nieuwe wachtwoordmanager van start gaan? Maar heb je al wachtwoorden opgeslagen in een browser of andere wachtwoordmanager? Zo zet je je wachtwoorden over.

14 juli 2022

PCfix.net en andere pc-hulpoplichting

Let op voor valse virusmeldingen: er zijn weer nieuwe actief. Meldingen van bijvoorbeeld pcfix.net leiden naar een malafide pc-hulp of helpdesk. Die willen je dan een dure virusscanner en abonnement aansmeren. Trap er niet in.

Eerste indruk | 3 februari 2022

Startpage Privacy Protection

Internetten zonder zorgen over je privacy? Zoekmachine Startpage belooft het met de browserplugin Startpage Privacy Protection. De extensie blokkeert cookies en trackers op de pc. Hoe bevalt dat in de praktijk?

2021

12 november 2021

Telefonische oplichting en spoofing

Oplichting via de telefoon neemt toe. Criminelen doen zich bijvoorbeeld voor als Amazon, bank, Fraudehelpdesk of politie. Ga niet in op de verzoeken om je computer over te nemen of om een website te bezoeken.

12 november 2021

Beleggingsfraude met bitcoins en CFD's

Met nepadvertenties wordt reclame gemaakt voor beleggen in bitcoins of voor populaire bedrijven als Amazon en Tesla. Wees je bewust van de risico's als je erop klikt.

29 juni 2021

QR-code-fraude: tips en risico's

Fraude met QR-codes neemt toe. Let net zo goed op bij QR-codes als bij berichtjes met linkjes. Beide kunnen leiden naar nepwebsites om je (bank)gegevens te achterhalen.

29 juni 2021

QR-code-fraude: let op bij scannen

Fraude met QR-codes neemt toe. Let net zo goed op bij QR-codes als bij berichtjes met linkjes. Beide kunnen leiden naar nepwebsites om je (bank)gegevens te achterhalen.

Nieuws | 29 juni 2021

Afterpay past beveiliging aan na kritiek Consumentenbond

Afterpay gaat alsnog een betere gebruikersverificatie invoeren om bestelfraude tegen te gaan. Dat meldt het bedrijf aan de Consumentenbond. In april riep de Consumentenbond Afterpay op om de beveiliging te verbeteren, nadat onderzoek aantoonde dat fraude via die dienst kinderlijk eenvoudig is.

14 mei 2021

Datalekken: de gevaren en wat moet je doen?

Wat zijn de gevaren van datalekken, wat kun je doen om het lekken van jouw gegevens te voorkomen en wat moet je doen als je data wel is gelekt?

Nieuws | 3 mei 2021

Datingplatforms te nieuwsgierig en niet altijd veilig

Datingplatforms eisen soms dat hun klanten wel erg veel van zichzelf prijsgeven. En dat levert risico’s op, want de beveiliging van de platforms is niet altijd in orde. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

26 april 2021

Niets besteld, wel een aanmaning

Criminelen misbruiken de achterafbetaalsystemen Afterpay en Klarna. Ze geven de gegevens van een ander op bij het online-winkelen. Veel mensen krijgen daardoor aanmaningen voor niet-bestelde producten. 

17 februari 2021

5 voedingsapps getest op privacy

Bij onze privacytest van 5 populaire voedingsapps ontdekten we meerdere problemen. We zagen bijvoorbeeld dat Mijn Eetmeter van Voedingscentrum wachtwoorden niet voldoende beschermde.

2020

3 november 2020

Dure bemiddelingssites overheidsloketten

Op zoek naar een overheidsloket, bijvoorbeeld voor zorg- of huurtoeslag, een Verklaring Omtrent Gedrag of kentekenbewijs? Let op, bij ‘bemiddelingssites’ betaal je onnodig te veel.

17 september 2020

Bankhelpdeskfraude of bank spoofing oplichting

Een belletje van je bank met de waarschuwing dat je rekening in gevaar is klinkt alarmerend. De medewerker is echter nep en door zogenoemde spoofing wordt het telefoonnummer vervalst.

3 september 2020

Webwinkels: doe meer tegen bestelfraude

Criminelen krijgen soms wachtwoorden van webwinkelklanten in handen. Daar plegen ze bestelfraude mee: zij het pakje, jij de rekening. Hoe goed beschermen webwinkels je tegen deze bestelfraude?

26 augustus 2020

Slimme thermostaat: privacy en veiligheid

We hebben de beveiliging van 8 slimme thermostaten getest. Gelukkig kwamen we geen grote problemen tegen.

19 mei 2020

WhatsApp-fraude herkennen en voorkomen

WhatsApp-fraude zorgt voor veel schade: gemiddeld duizenden euro's per slachtoffer. Bij de nieuwste variant doen oplichters niet alleen bekenden na, maar kapen ze ook WhatsApp-accounts zodat herkenning lastig is.

Nieuws | 18 maart 2020

Consumentenbond waarschuwt voor corona-oplichters

De Consumentenbond waarschuwt voor criminelen die misbruik maken van het coronavirus. Onder meer met virussen in e-mails en sms’jes en gegevens van consumenten ontfutselen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in