icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je tablet geschikt maken voor kinderen

In plaats van een aparte kindertablet te kopen kun je ook je eigen tablet geschikt maken voor je kind. Dat scheelt weer een aankoop. Bovendien is de kans groot dat je eigen tablet een stuk beter is. Zo stel je restricties in op een tablet.
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert ElektronicaBijgewerkt op:20 oktober 2022

Tablets en kleine kinderen

iPad (iPadOS) instellen voor je kind

Apps voor kinderen

Het enige dat je in de instellingen niet specifiek kunt aangeven is welke van je eigen apps je kind wel en niet mag gebruiken. Dat kan alleen globaal op leeftijdsaanduiding. Zo kun je bijvoorbeeld alle apps voor 17 jaar en ouder blokkeren. Hetzelfde geldt voor films en series. Die leeftijdsaanduiding kun je zien bij de specificaties van de app in de App Store. Daarnaast staan er standaard geen apps voor kinderen op je iPad.

Android-tablet instellen voor je kind

Restricties op je Android-tablet stel je in door een beperkt profiel aan te maken voor je kind. Met de Google Family Link-app stel je vervolgens ouderlijk toezicht in.

Windows 11 / 10 instellen voor je kind

Ook op een Windows-computer kun je een beperkt profiel voor je kind opzetten. Daarvoor heb je een speciaal gezinsprofiel nodig binnen Microsoft Family Safety. 

Geschikte tablets voor kinderen

Wil je niet telkens je eigen iPad of Android-tablet hoeven uitlenen aan je kind?In onze vergelijker hebben we een selectie gemaakt van tablets die we aanbevelen voor kinderen.

Daarbij letten we onder andere op stevigheid, prijs, veiligheid en of er al een speciale kindomgeving op zit. Ook moeten ze natuurlijk snel genoeg zijn voor een spelletje. 

Nieuw & interessant

 • beeldFB-2-1200x800px
  Nieuws | 15 mrt.

  Consumentenbond en DPS winnen privacyzaak tegen Facebook en starten nieuwe zaak

  De Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS) hebben de rechtszaak over de bescherming van privacyrechten tegen Facebook gewonnen. Met de uitspraak is de weg vrij voor een schadevergoeding voor Nederlandse consumenten. Daarnaast beginnen de Consumentenbond en DPS direct een nieuwe zaak tegen Facebook.
 • Fitbit_1200x800
  Nieuws | 24 nov.

  Gratis games zetten kinderen onder druk om aankopen te doen

  Gratis games voor smartphones maken het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om zonder aankopen binnen het spel verder te komen. Daarmee zetten spelmakers kinderen onder druk. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond, die wil dat de toezichthouder ingrijpt.
 • Veilig online opgroeien
  24 nov.

  Apps pushen kinderen om geld uit te geven

  De game-apps Brawl Stars, Clash Royale, Minecraft en Roblox gebruiken allerlei trucjes om kinderen aankopen te laten doen in de app. Wij vinden dit niet kunnen. Kinderen kunnen zo niet veilig online opgroeien.
 • Apps voor kinderen
  10 okt.

  Apps voor kinderen

  Apps voor kinderen zijn er in overvloed, ook voor de allerjongsten. Maar ze zijn niet allemaal geschikt. Wij geven tips per leeftijdscategorie.