Reisverzekering

Altijd de beste keuze

 

 • Met een prettig gevoel op reis.
 • Kies de verzekering die bij jou past.
 • Vergelijk en bespaar direct!

 • Doorlopende reisverzekering

  video
 1. De beste reisverzekering

  De Consumentenbond test op doorlopende basis ruim 50 doorlopende reisverzekeringen. Daarbij kijken we naar de verschillen in premie, dekkingen en de polisvoorwaarden. Die premies lopen behoorlijk uiteen, van enkele euro's tot ruim €25 per maand. Een goede reisverzekering hoeft niet duur te zijn.

  De beste reisverzekering uit de test
 2. Besparen op je reisverzekering

  Waar moet je op letten bij een reisverzekering zodat je de beste en goedkoopste reisverzekering voor jouw situatie afsluit? Bekijk de verschillen tussen de aanbieders en de tips en een rekenvoorbeeld.

  Besparen op je reisverzekering
 3. Wat wel en wat niet verzekeren

  Ga je naar een land waar de ziektekosten hoog kunnen oplopen (zoals de VS) en heb je geen aanvullende zorgverzekering, verzeker medische kosten dan mee in je reisverzekering. Wat meestal niet nuttig is om mee te verzekeren: geld en bagage.

  Welke onderdelen kun je verzekeren
 4. Is een reisverzekering wel nodig?

  Ja, absoluut, want de module 'onvoorzien/hulpverlening' is onmisbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten kunnen dan behoorlijk oplopen. Ga je meer dan 2 weken per jaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger dan een eenmalige.

  Elf veelgestelde vragen over reisverzekeringen
 5. Voorkom oververzekering

  Check of de dekking van je reisverzekering niet overlapt met je zorg-, auto-, ongevallen- of rechtsbijstandsverzekering. Om oververzekering te voorkomen kun je kiezen voor een reisverzekering met beperkte basisdekking en veel aanvullende modules, zoals die van FBTO, de Europeesche of Mondial Assistance.

  Check welke verzekeringen overlappen
 6. Op reis? Laat je huis veilig achter

  Vraag een bekende om de brievenbus dagelijks te legen of vraag PostNL om je post te bewaren. Sieraden, geld en belangrijke papieren kun je in een bankkluis bewaren. Laat je kostbaarheden toch thuis? Voorzie ze dan van een uniek merkteken en omschrijf ze op registratiekaarten van de politie.

  Meer inbraakpreventietips

Achtergrondinformatie over reisverzekeringen

Meest recente vragen over reisverzekeringen

Meer vragen en antwoorden

Tests

De mooiste wandel- en fietsroutes

De mooiste wandel- en fietsroutes

Testjaarboek 2016 (e-book)

Testjaarboek 2016, alle tests in één bundel

Testjaarboek 2016

Testjaarboek 2016, alle tests in één bundel