icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Philips Airfryer XXL getest

Nieuws
|
In de nieuwste update van de airfryertest zit ook de Philips Airfryer XXL. Eerder bekeken we deze airfryer al in een eerste indruk en we beloofden toen om hem zo snel mogelijk in de reguliere test mee te nemen.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:16 november 2017

Friteuse-airfryerxxl-2

Het grootste verschil tussen de Philips Airfryer XXL en de andere airfryers van Philips is - de naam zegt het al - dat er veel grotere porties in de XXL kunnen. Zo past er in de Airfryer XXL maximaal 1400 gram friet, terwijl in de Philips Airfryer XL - tot nu toe de grootste Philips Airfryer - maximaal 1000 gram kan.

Afgelopen september vergeleken we de Philips Airfryer XXL met de Airfryer XL. De eerste conclusies waren dat de Airfryer XXL uitstekend uit de voeten kan met grote porties, en dat de bakresultaten prima te vergelijken zijn met die van de Airfryer XL - tot dan toe de Beste uit de test airfryers

Beste frietjes uit de test

In onze airfryertest namen we beide versies van de Philips Airfryer XXL mee: de Airfryer XXL Avance, met een volledig digitale bediening, en de Airfryer XXL Viva, met 2 draaiknoppen. 

Zowel de Airfryer XXL Avance als de Airfryer XXL Viva doen het uitstekend in de test - maar slechts 1 van de 2 maakt zowel met grotere als met kleinere porties de allerbeste frietjes van de test en wordt Beste uit de Test. De andere heeft tijdens het bakken wat meer moeite om op temperatuur te blijven. 

Ook nadelen

De test bracht ook een groot nadeel aan het licht van beide Airfryers XXL die bij de review verborgen bleef. Bekijk de samenvatting van de interessantste testresultaten (voor leden).

Andere merken

Hoewel Philips veruit de airfryermarkt domineert, zijn er ookandere merken die een of meerdere modellen airfryers op de markt brengen, zoals Tefal, Princess en Bestron. Deze airfryers zijn meestal stukken goedkoper dan de Philips-airfryers. Eén van de airfryers van Tefal is stukken goedkoper maar bakt bijna net zo goede friet als de Philips Airfryer XXL.

Verder lezen:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.