icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Klagen bij de internetprovider

Je kent het wel: je hebt een klacht over je internetprovider, je belt de helpdesk en dan moet je je verhaal meermalen uitleggen. Of je zou teruggebeld worden over je probleem met internet en dat gebeurt niet. Goed klagen en tot een oplossing komen is nog best moeilijk. Ons stappenplan helpt hierbij.
Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica


 1. Achterhaal het probleem
  Probeer te achterhalen wat het exacte probleem is. Zoek op internet naar soortgelijke problemen. Kijk ook op de site van de aanbieder bij veel gestelde vragen of actuele storingen.

 2. Probeer het zelf op te lossen
  Als je het probleem in kaart hebt gebracht, kun je kijken of je het zelf kunt oplossen.

 3. Bel of mail de provider
  Heb je het probleem niet kunnen vinden of niet kunnen oplossen? Bel of mail dan je provider. Soms kun je op de website ook chatten met de helpdesk.
 4. Noteer alles
  Omschrijf de klacht kort en bondig en vertel wat je zelf al hebt gedaan. Vertel ook wat voor oplossing je verwacht. Twijfel je of je vraag goed is begrepen, vraag dan om een samenvatting. Laat de klacht noteren in je ‘dossier’ en leg zelf ook een dossier aan. Noteer ook de naam van de helpdeskmedewerker.
 5. Zit er bovenop
  Kan het probleem met internet niet direct worden opgelost? Vraag dan om een datum waarop je wél een oplossing kunt verwachten. En blijf er zelf bovenop zitten. Niets gehoord na de beloofde periode? Neem weer contact op en refereer aan de klacht en wanneer je met wie gesproken hebt.
 6. Geef ze de tijd
  Niet elk probleem kan direct worden opgelost. De monteur kan echt niet altijd binnen 1 uur op de stoep staan. Geef ze minimaal een paar dagen de tijd.
 7. Twitter en Klachtenkompas
  Lost de provider je probleem niet op? De publieke schandpaal kan helpen. Plaats je klacht op ons Klachtenkompas. En ventileer je klacht via Twitter. Adresseer de provider in het bericht (bijvoorbeeld @ziggowebcare). Onze ervaringen wijzen uit dat er dan vaak snel gereageerd wordt.
 8. Aangetekende brief
  Nog steeds geen oplossing? Stuur dan een aangetekende klachtenbrief en vermeld daarin dat je binnen 3 weken een reactie verwacht.
 9. Schakel juridische hulp in
  Geen reactie na 3 weken? Leg je klacht voor aan de Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten. Is de provider daar niet bij aangesloten, dan kun je je rechtsbijstandsverzekering aanspreken. Als Consumentenbondlid kun je ons ook bellen voor persoonlijk juridisch advies.
 10. Zeg contract op
  Lost dit allemaal niets op, dan wordt het misschien tijd om het contract op te zeggen. Na het eerste jaar kun je per maand opzeggen. Bij de keuze van een nieuwe provider kun je gebruik maken van onze vergelijker.

Test alles-in-één-providers