icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Koopadvies

Uitslag test koffiezetapparaten

Wat zegt de prijs?

Een gewoon koffiezetapparaat is in gebruik verreweg het goedkoopst van alle koffiesystemen. De padapparaten kosten een flink bedrag per kopje.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:18 oktober 2018

Video_Kooptips_koffieapparaten

Prijs koffiezetapparaat

De prijs is sterk afhankelijk van het type koffiezetapparaat dat je koopt.

  • De prijs van een filterkoffiezetapparaat verschilt van een tientje tot meer dan €100. Gemiddeld zul je uitkomen op €50 tot €80 bij de aanschaf. 
  • Een padsysteem (zoals Senseo) voor gewone koffie is verkrijgbaar vanaf €50.
  • Halfautomaat espressomachines zijn te koop vanaf zo'n €80.
  • Portiesystemen zoals Nespresso beginnen bij €70.
  • Een volautomaat espressomachine is het duurst in aanschaf, ze kosten minstens €250 en kunnen in prijs oplopen tot een paar duizend euro!

Vergelijk koffiezetapparaten
Vergelijk espressoapparaten

Kosten per kopje

espresso betalenEen gewoon koffiezetapparaat is in gebruik verreweg het goedkoopst. De koffie kost per kopje maar zo'n 3 cent en je bent weinig kwijt aan onderhoudsproducten. Bonen vers malen is ook niet duur, dat kan ook al vanaf 3 cent per kopje. Let wel, heb je volautomatisch espressoapparaat dan tellen onderhoudsproducten uiteindelijk ook mee. De padfilterapparaten kosten een aardig bedrag per kopje. Omgerekend naar kopjes koffie kosten koffiepads twee- tot driemaal zo veel als filterkoffie. Het duurst ben je uit met capsules voor espressoapparaten, je bent er minstens 15 cent per kopje voor kwijt.   

Prijzen koffiezetapparaten vergelijken 

De productvergelijker van de Consumentenbond maakt voor de dagelijkse update gebruik van webwinkelinformatie, waaronder voorraadstatus en prijzen van Kieskeurig.nl. Consumenten kunnen daardoor in ongeveer 70 populaire productgroepen de prijzen van zo'n 500 webwinkels met elkaar vergelijken.

De Consumentenbond vermeldt op zijn website welke online winkels het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk hebben. Deze keurmerken hebben tweezijdige algemene voorwaarden afgesloten met de Consumentenbond en zijn aangesloten bij De Geschillencommissie.

Vergelijk koffiezetapparaten op prijs en specificaties.

Artikelen binnen Koopadvies

Alle artikelen

Artikelen binnen Koopadvies

Uitslag test koffiezetapparaten