icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste 15 inch laptop

De meest verkochte laptopmaat is 15 inch. Wat is de beste laptop in deze maat? Door zelf alle laptops grondig te testen, hebben wij het voor je uitgezocht. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben laptops van 15 inch voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede laptop te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke laptop uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke 15 inch laptops  goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Drie highlights uit de test

Laptops in deze categorie testen we op snelheid, accu, beeldscherm en nog 10 andere punten. En uiteraard of ze compact en licht genoeg zijn voor in je tas. Lees meer over hoe wij laptops testen

 • Laptops highlight 1 - accu gaat lang mee

  1. Accu gaat lang mee – of niet

  Deze laptops zijn perfect voor onderweg én om lang op te werken. Je hebt dan wel een accu nodig die het langer volhoudt dan 1,5 uur, ongeacht hoe hard je de laptop laat werken. De accuduur wordt in onze tests geschat op basis van de laptop een keer maximaal en een keer minimaal te belasten. Zo kom je er in alle omstandigheden ver mee.

 • Laptops highlight 3 - goede wifi

  2. Overal een goede wifiverbinding

  Je wilt een paar uurtjes in een café gaan werken met een collega. Hij heeft prima wifi maar op jouw laptop gebeurt er niet veel. Dan maar terug naar kantoor? Hoe goed de router ook is op locatie, je komt niet ver als de wifiadapter in je laptop slecht is. We testen dan ook de prestaties van draadloos verbinden bij iedere laptop

 • Laptops highlight 2 - snel aan de slag

  3. Snel aan de slag

  Wat heb je aan een laptop die zo traag is dat hij de helft van je treinreis bezig is met het laden van programma's? We meten per laptop hoe lang het duurt voordat hij is opgestart. Ook meten we de snelheid tijdens het werken in Word, Excel en nog een hoop andere applicaties. Op basis hiervan bepalen we de snelheidsscore.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen laptops op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van laptops en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste laptop is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,-per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,-per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.