icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stappenplan: films en series op je iPad zetten en afspelen

Als je genoeg opslagruimte hebt, kun je je eigen films en series op je iPad zetten. Meestal heb je een pc nodig met MacOS of Windows, het programma iTunes en de usb-kabel waarmee je ook je iPad oplaadt. iTunes is niet het meest veelzijdige en functionele programma, maar gelukkig zijn er apps die je kunnen helpen.
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert ElektronicaBijgewerkt op:9 oktober 2022

Direct importeren vanuit iTunes

Het programma iTunes is een computerprogramma van Apple en een verzamelplaats van je muziek, films en andere mediabestanden. Je downloadt het gratis vanaf de site van Apple. Als je iTunes hebt geïnstalleerd en geopend, sleep je de films of series die je wilt overzetten naar iTunes. Heb je een Mac (met minimaal macOS 10.15)? Gebruik dan de Finder in plaats van iTunes.

Stap 1: Koppel je iPad via de usb-kabel met je computer. Als het goed is verschijnt je iPad nu in de linkerbovenhoek binnen iTunes.

Stap 2: Klik je iPad aan en kies onder Instellingen in het menu aan de linkerkant voor Films. Met de optie films synchroniseren kun je je eerder verplaatste films kopiëren van iTunes naar je iPad. Je kunt hetzelfde doen met tv-series die je iTunes hebt gezet.

ipad - films syncen 1Je kunt ook films en series kijken op je iPad zonder dat je ze eerst hoeft over te zetten. Lees hier welke mogelijkheden er zijn.

Je kunt bij ons ook geteste tablets met elkaar vergelijken. Of je kunt meteen bekijken welke tablets het beste uit de test zijn gekomen.

Helaas herkent iTunes niet alle bestandsformaten van je films, waardoor je sommige filmbestanden niet op je iPad kunt zetten. Daarvoor moet je ze eerst omzetten naar een formaat dat iTunes wel herkent. Gelukkig zijn er apps in de Appstore waarmee je deze films toch op je iPad kunt zetten en afspelen, zonder dat je ze eerst hoeft om te zetten. Ze zijn alleen niet allemaal gratis en sommige ondersteunen niet alle audioformaten, zodat je niet altijd geluid hebt bij het afspelen.

ipad - films syncen 2Is het niet gelukt om je films direct te importeren? Of kun je ze niet afspelen? Probeer dan één van onderstaande methoden.

Overzetten met PlayerXtreme

playerxtremeEén van de apps waarbij je geen last hebt van bovenstaande problemen, is PlayerXtreme Media Player. Het downloaden en gebruik was voorheen gratis. Maar tegenwoordig heb je een betaald abonnement nodig of een lifetime subscription van €35.

Stap 1: download de app PlayerXtreme Media Player op je iPad, vanuit de Appstore.

Stap 2: koppel je iPad via de usb-kabel met je computer. 

Stap 3: Open iTunes en klik je iPad aan. Kies onder Instellingen in het menu aan de linkerkant voor Bestandsdeling.

Stap 4: Scroll in het rechtervenster omlaag totdat je de app PlayerXtreme tegenkomt. Klik hierop.

Stap 5: Klik onderaan het venster aan de rechterkant op Bestand toevoegen en kies vervolgens voor de film of serie op je pc die je naar je iPad wilt verplaatsen. iTunes zal nu je gekozen video overzetten naar je iPad. Als het overbrengen is voltooid, zie je het bestand in het venster staan. Je kunt nu je iPad loskoppelen en je film of serie afspelen in de PlayerXtreme app op je iPad.

Draadloos overzetten met PlayerXtreme

Je kunt met PlayerXtreme ook het wifi-netwerk gebruiken om je films op je iPad te zetten, zodat je iTunes helemaal niet meer nodig hebt. Zorg er dan voor dat je iPad op hetzelfde netwerk zit als je pc waarop je films staan. 

Ondertiteling

Met PlayerXtreme kun je geïmporteerde ondertitels afspelen, maar dat kan alleen met de Pro-versie van €30. Het overzetten van ondertitels naar je iPad werkt hetzelfde als het overzetten van de films waar ze bij horen.

Alternatieve apps

Naast PlayerXtreme zijn er nog meer apps voor iOS waarmee je eenvoudig films op je iPad zet en afspeelt. Onderstaande 3 alternatieven zijn bijna net zo goed als PlayerXtreme.

VLC Player

VLCGratis

VLC Player is de enige volledig gratis app in dit rijtje waarmee je al je films en series op je iPad kunt zetten. Deze app werkt minstens net zo goed als PlayerXtreme, op 1 punt na. Bij filmbestanden met surround geluid (via AC3) kan deze app het geluid niet afspelen. Een film kijken zonder audio is natuurlijk geen optie.

Ondersteuning: vrijwel alle videobestanden en formats, AirPlay, Chromecast. Werkt ook met clouddiensten zoas iCloud, Dropbox, OneDrive en Google Drive.

Update 9 oktober 2022: veel gebruikers klagen over dat de casting optie niet meer werkt.

Infuse Video Player

infuseBasisversie is gratis, €10 per jaar voor de Pro-versie

Infuse is een mooi vormgegeven app die makkelijk is te bedienen. Het importeren van films gaat hetzelfde als met PlayerXtreme en werkt zowel via iTunes als draadloos via wifi.

Ondersteuning: De gratis versie ondersteunt niet alle bestandsformaten en opties zoals AirPlay. Om er zeker van te zijn dat je wel al je films en series kunt afspelen, heb je de Pro-versie nodig. Werkt ook met clouddiensten zoas iCloud, Dropbox, OneDrive en Google Drive.

nPlayer (Lite of Plus)

nplayerDe lite-versie is gratis, €11 voor de normale versie (eenmalige aankoop)

nPlayer bevat zowel een gratis versie als een uitgebreidere versie zonder advertenties. Deze app is zeer functioneel en kan al je filmbestanden probleemloos overzetten en afspelen. Zo kun je naast films vanaf je netwerk ook bestanden vanuit clouddiensten zoals Dropbox of Google Drive afspelen.

Ondersteuning: vrijwel alle videobestanden en formats, AirPlay, Chromecast. Werkt ook met clouddiensten zoas iCloud, Dropbox, OneDrive en Google Drive.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.