icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Televisie kijken op tablet, smartphone en laptop

Het gevecht om de afstandsbediening komt iedereen bekend voor. De een wil liever naar een grote spelshow kijken op RTL4, de ander liever een documentaire op NPO2. Er is een oplossing om samen op de bank te blijven zitten: tv-kijken op je laptop, tablet of smartphone.
Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica


Hoe kijk je televisie op een tablet of smartphone?

De grootste providers bieden de mogelijkheid om ook televisie te kijken op je tablet, smartphone of laptop. Je hebt hiervoor vaak een internetabonnement nodig bij dezelfde provider, naast je televisieabonnement. Je apparaten moeten namelijk meestal verbonden zijn met je thuisnetwerk om live tv te kijken. De meeste providers hebben een app, sommige ook een website waarop je tv kunt kijken. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van de verschillende providers.

Bekijk ook welke mogelijkheden er nog meer zijn om tv en films te kijken op je tablet.

Caiway 

Met Multiscreen TV van Caiway kun je met een glasvezel-abonnement naar vrijwel alle zenders van het Basic TV pakket kijken. Het werkt op je computer of laptop, maar dan moet je wel eerst een plugin installeren. De Caiway Multiscreen app werkt op dit moment op de iPhone en iPad (iOS 8.2 en hoger) en op Android-toestellen (versie 4.0.3 en hoger). Je kan geen opnames programmeren.

CanalDigitaal

Met de CanalDigitaal TV App kun je op je pc, laptop, tablet en smartphone tv kijken, ook buitenshuis. Deze is beschikbaar voor Android (vanaf versie 4.3) en iOS (vanaf versie 8.0). Ook is de tv-gids in te zien en kun je opnames inplannen. Daarnaast kun je via een laptop of pc tv kijken, dit heet Live TV.

DELTA 

De DELTA TV app is beschikbaar voor iPad, iPhone (iOS 8.0 en hoger) en Android-tablets en smartphones (Android 4.4 en hoger). Je kunt kijken naar de 25 meest bekeken tv-zenders met de app, en via laptop op deze website. Daar vind je ook de tv-gids. Opnames programmeren kan niet.

KPN

Met KPN Interactieve TV Online kijk je op je laptop of computer tv via een website en op je smartphone of tablet met de app. De app is geschikt voor iPad (vanaf iOS 9.0), iPhone en Android-tablets en -smartphones (Android 4.3 en hoger). Je kunt ruim 30 tv-zenders live bekijken. Op de website kun je ook films en series uit het video-on-demand-aanbod van KPN huren en bekijken. Met de app kan dit niet. Wel kun je live tv pauzeren. Dit kan weer niet met de website. Zowel met de app en via de website is het mogelijk om op afstand opnames te programmeren als je het opnamepakket hebt. Je kunt met de app voor op je smartphone en tablet ook buitenshuis tv-kijken. Iedere klant van KPN kan gebruikmaken van 'KPN Presenteert' in de app.  

Online.nl

Met een abonnement op interactieve tv bij Online.nl, kun je via de app Online.nl televisiekijken op je smartphone en tablet. Het werkt op toestellen met Apple iOS (iOS 8.0 en hoger) en Android toestellen (Android 4.3 en hoger). Op je laptop of pc kun je via een site tv-kijken. Je kunt naar ongeveer 60 zenders kijken. Daarnaast biedt de app een tv-gids en kun je op afstand programma's opnemen.

Solcon

Met Tablet TV kunnen Solcon tv-klanten live televisiekijken via een app op hun smartphone en tablet. De Solcon-TV app is geschikt voor iPhone en iPad (vanaf iOS 8.0) en Android-smartphones en –tablets (vanaf Android 4.0.3). Ook kun je met de app opnames plannen en terugkijken.

Tele2

Met de Online TV App van Tele2 kun je 30 zenders live kijken. De app is beschikbaar voor iPhone en iPad (vanaf iOS 7) en voor Android-smartphones en -tablets (vanaf Android 4.0). Er is geen website waarop je live tv kunt kijken. Online TV zit inbegrepen bij je abonnement voor Interactieve TV. Je moet wel inloggen met je Mijn Tele2 inloggegevens.

Telfort

Met Telfort Interactieve TV Online kun je kijken naar ongeveer 35 tv-zenders via een website of op een iPad (vanaf iOS 9) of Android smartphone of tablet (vanaf Android 4.3). Ook kun je de programmagids en het aanbod van video-on-demand bekijken.

T-Mobile (voorheen Vodafone Thuis)

Met de gratis TV Anywhere-app van T-Mobile kun je 'overal' tv-kijken als je T-Mobile Thuis hebt. Het aanbod bevat 23 zenders binnenshuis en 18 buitenshuis. Het werkt op 3 apparaten tegelijk. De app is beschikbaar voor de iPad (versie 9.0 en hoger), iPhone en Android-tablets en smartphones (versie 4.2 en hoger).

Lees onze eerste indruk over Vodafone ( T-Mobile) Tv Anywhere.

XS4ALL

Ook met XS4ALL Web TV kun je tv-kijken (ruim 30 tv-zenders) via een website en via een app voor smartphone en tablet (iOS vanaf versie 8.0; Android vanaf versie 4.3). Je kunt met Web TV ook de programmagids bekijken. Opnemen op afstand of video-on-demand is niet beschikbaar.

Ziggo

Met Ziggo Go (voorheen Horizon Go) kijk je live tv via een Ziggo-website en een app voor Android-toestellen (Android 4.0 en hoger), iPhone en iPad (vanaf iOS 9). Je hoeft hiervoor geen Ziggo Mediabox thuis te hebben, maar je hebt wel een abonnement op digitale tv bij Ziggo nodig. Je kunt tot 80 zenders live bekijken, afhankelijk van je abonnement. Ook kun je de programmagids bekijken en programma’s op afstand opnemen. Films en series uit het video-on-demand aanbod van Ziggo die je al gehuurd hebt via je mediabox, kun je ook bekijken met de app. Je kunt Ziggo GO ook buitenshuis gebruiken.

Op 13 april 2015 is de merknaam UPC verdwenen en zijn UPC en Ziggo definitief verder gegaan als Ziggo. Alle Ziggo-klanten kunnen gebruik maken van Ziggo GO, de voormalige Ziggo TV-app bestaat niet meer.

 

De beste alles-in-1-provider

Benieuwd bij welke tv-aanbieder je de beste tv-kwaliteit krijgt? Bekijk dan welke provider de beste alles-in-1-provider uit de test is.

 

Test alles-in-één-providers