icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Archief Erven en schenken

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Erven en schenken.


2019

28 februari 2019

Hoe werkt de Bespaarservice eigen bijdrage?

Betaal je een hoge eigen bijdrage voor het verblijf in een zorginstelling? Met de Bespaarservice eigen bijdrage reken je snel uit of je geld terugkrijgt.

2018

5 november 2018

Veel vermogen? Verlaag je eigen bijdrage

Als je naar een verzorgingshuis gaat, moet je een eigen bijdrage betalen. Wij geven tips om de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden.

5 november 2018

Inspelen op belastingregels 2019

Met onze tips kun je slim inspelen op een groot aantal wetswijzigingen die eraan komen.

Nieuws | 17 juli 2018

Nieuwe editie boek Testament & overlijden 2018

De herziene editie van het boek Testament & overlijden is nu te koop. Deze uitgave geeft inzicht in de belangrijkste administratieve en financiële zaken rondom overlijden.

Nieuws | 27 maart 2018

Weer onvoldoende voor BelastingTelefoon

De BelastingTelefoon krijgt voor het zesde jaar op rij een onvoldoende van de Consumentenbond. Na onderzoek rond de jaarwisseling (4,8) kreeg het een herhaalonderzoek in maart. Cijfer: 5,4. Ver onder de maat, vindt de Consumentenbond.

Nieuws | 27 maart 2018

Meer belastingvrij schenken

De maximale belastingvrije schenking is in een aantal situaties ruim €5000 groter dan eerder op de website van de Belastingdienst stond.

13 februari 2018

Fiscale wijzigingen

In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.

Nieuws | 18 januari 2018

Alternatief voor Elsevier Belasting Almanak

Ben je een trouwe afnemer van de consumentenuitgave van de Elsevier Belasting Almanak? Dan weet je misschien al dat dit boek per 2018 niet meer wordt uitgegeven. Gelukkig zijn er alternatieven.

2017

26 oktober 2017

Eindejaarstips 2018

Specifieke tips voor november en december 2018 om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.

Nieuws | 11 augustus 2017

Correctie uitsmeren eenmalige vrijgestelde schenking

De Consumentenbond ontving veel meldingen van leden aan de hand van de Minigids Schenken over het uitsmeren van de eenmalige vrijgestelde schenking voor de eigen woning. Bij navraag bij het Ministerie van Financiën blijkt dat de informatie uit gebruikte Kamerstukken niet helemaal juist is.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

Eerste indruk | 1 juni 2017

Aangifte Schenkbelasting

Sinds medio mei kun je aangifte schenkbelasting doen via Mijn Belastingdienst. Voorheen kon dit alleen via een papieren formulier. De Consumentenbond probeerde deze manier van aangifte doen uit.

Test | 24 maart 2017

Mystery-onderzoek: taxatie blijkt enorme kunst

Bij het verkopen van kostbaarheden, bijvoorbeeld uit een erfenis, kan een taxateur welkom zijn.

Nieuws | 8 maart 2017

Nieuwe editie Belastingtips voor 50+

De herziene editie van het boek Belastingtips 50+ is nu te bestellen in onze webwinkel. Deze uitgave van de Consumentenbond geeft praktische fiscale tips voor 50+’ers.

2016

2 december 2016

Verlaag je eigen bijdrage zorginstelling

Moet je naar een verpleeghuis of verzorgingshuis, dan betaal je een eigen bijdrage. Wij geven tips voor een zo laag mogelijk eigen bijdrage.

7 oktober 2016

Belastingvrij schenken voor de woning

Tot €102.010 schenken voor een woning kan sinds 1 januari 2017 zonder dat je de begunstigde schenkbelasting hoeft te betalen. Maar er zijn wel voorwaarden.

7 oktober 2016

Vrijgestelde schenking regelen

Je wilt gebruikmaken van de vrijgestelde schenking voor de eigen woning en het goed regelen. Wij geven uitleg met tips om familieruzies en discussie met de Belastingdienst te voorkomen.

Nieuws | 21 september 2016

Prinsjesdag 2016: belastingvoordelen voor iedereen

Op Prinsjesdag 2016 zijn veel belastingmaatregelen aangekondigd die ook voor jou van toepassing zijn. We zetten ze kort voor je op een rij.

19 mei 2016

Archief Erven en schenken

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Erven en schenken.

19 mei 2016

Erven en schenken

Of je nu schenkt aan een goed doel of aan je kinderen: het loont de moeite om vooraf te kijken naar de belastingregels. Anders laat je geheid belastingvoordeel liggen of moet je onnodig schenkbelasting of erfbelasting betalen. Wie vooruit kijkt, bespaart.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in