icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Erven en schenken

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Erven en schenken.


2018

13 februari 2018

Fiscale wijzigingen

In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.

Nieuws | 18 januari 2018

Alternatief voor Elsevier Belasting Almanak

Ben je een trouwe afnemer van de consumentenuitgave van de Elsevier Belasting Almanak? Dan weet je misschien al dat dit boek per 2018 niet meer wordt uitgegeven. Gelukkig zijn er alternatieven.

2017

26 oktober 2017

Eindejaarstips 2017

Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.

Nieuws | 25 augustus 2017

Nieuwe editie Slim Nalaten & Schenken

Het boek Slim nalaten & schenken van de Consumentenbond geeft heldere informatie over erfrecht, nalatenschapsplanning, erf- en schenkbelasting en de wettelijke regels rond schenken. Het boek is vanaf 29 augustus 2017 beschikbaar en het E-book per direct.

Nieuws | 11 augustus 2017

Correctie uitsmeren eenmalige vrijgestelde schenking

De Consumentenbond ontving veel meldingen van leden aan de hand van de Minigids Schenken over het uitsmeren van de eenmalige vrijgestelde schenking voor de eigen woning. Bij navraag bij het Ministerie van Financiën blijkt dat de informatie uit gebruikte Kamerstukken niet helemaal juist is.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

Eerste indruk | 1 juni 2017

Aangifte Schenkbelasting

Sinds medio mei kun je aangifte schenkbelasting doen via Mijn Belastingdienst. Voorheen kon dit alleen via een papieren formulier. De Consumentenbond probeerde deze manier van aangifte doen uit.

Test | 24 maart 2017

Mystery-onderzoek: taxatie blijkt enorme kunst

Bij het verkopen van kostbaarheden, bijvoorbeeld uit een erfenis, kan een taxateur welkom zijn. In de praktijk is het echter een enorme kunst om de echte waarde te achterhalen.

Nieuws | 21 maart 2017

Nieuwe editie Testament & overlijden

De herziene editie van het boek Testament & overlijden is nu te bestellen in onze webwinkel.

Nieuws | 8 maart 2017

Nieuwe editie Belastingtips voor 50+

De herziene editie van het boek Belastingtips 50+ is nu te bestellen in onze webwinkel. Deze uitgave van de Consumentenbond geeft praktische fiscale tips voor 50+’ers.

2016

7 oktober 2016

€100.000 belastingvrij schenken

€100.000 schenken aan wie je maar wil, kan sinds 1 januari 2017 zonder dat de begunstigde schenkbelasting hoeft te betalen. Voorwaarde is wel dat het geld gebruikt wordt voor kort gezegd 'zijn koophuis' en dat de begunstigde tussen de 18 en 40 jaar is.

7 oktober 2016

Vrijgestelde schenking regelen

Je wilt gebruikmaken van de vrijgestelde schenking voor de eigen woning en het goed regelen. Wij geven uitleg met tips om familieruzies en discussie en de Belastingdienst te voorkomen.

Nieuws | 21 september 2016

Prinsjesdag 2016: belastingvoordelen voor iedereen

Op Prinsjesdag 2016 zijn veel belastingmaatregelen aangekondigd die ook voor jou van toepassing zijn. We zetten ze kort voor je op een rij.

19 mei 2016

Erven en schenken

Of je nu schenkt aan een goed doel of aan je kinderen: het loont de moeite om vooraf te kijken naar de belastingregels. Anders laat je geheid belastingvoordeel liggen of moet je onnodig schenkbelasting of erfbelasting betalen. Wie vooruit kijkt, bespaart.

19 mei 2016

Archief Erven en schenken

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Erven en schenken.

22 april 2016

Belastingvoordeel na gewijzigd beleid

Welk goedkeurend beleid heeft de staatssecretaris het afgelopen jaar bekendgemaakt? Ga na of je daar (met terugwerkende kracht) belastingvoordeel uit kunt halen.

Nieuws | 5 april 2016

Digidwang ongewenst

Het rapport 'Het verdwijnen van de blauwe envelop' is vandaag aangeboden aan staatssecretaris Wiebes. De Ombudsman stelt in zijn rapport dat de Belastingdienst burgers niet moet dwingen de digitale postbus te gebruiken.

Nieuws | 31 maart 2016

Wiebes bagatelliseert problemen BelastingTelefoon

Staatssecretaris Wiebes wuift de problemen bij de BelastingTelefoon te makkelijk weg, vindt de Consumentenbond.

24 maart 2016

Onvoldoende voor BelastingTelefoon: redenen om uitkomst onderzoek serieus te nemen

Onderzoek van de Consumentenbond naar de BelastingTelefoon leverde onlangs een dikke onvoldoende op. Lees waarom Wiebes er goed aan doet de betekenis van de uitkomst van het onderzoek wél serieus te nemen.

Nieuws | 7 maart 2016

Belastingtelefoon is gratis, maar niet met 0900-nummer

Waarschuwing: het telefoonnummer 0900-8628 is niet van de Belastingdienst. Het gaat om een peperdure ‘doorschakelservice’. Maar meer dan doorschakelen naar het gratis nummer van de Belastingtelefoon houdt deze ‘service’ niet in.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in