! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test kindertablets 2018

Test
|
Wat zijn de beste tablets voor je kind? We zochten het uit door 4 speciale kindertablets + 3 reguliere tablets met kindomgeving specifiek te testen op aspecten die belangrijk zijn voor kinderen en ouders. Ook namen we ze mee in onze reguliere tablet-test. Wel is er 1 tablet met het hoogste Testoordeel.

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 20 juli 2018

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Gewone tablets scoren niet minder

  Opvallend is dat  3 gewone tablets ook in de test voor kindertablets niet onder doen voor de 'echte' kindertablets, op 1 na. Twee van de 3 hebben dezelfde app met kinderomgeving als 2 echte kindertablets.

 2. 2
  Matige kwaliteit kindertablets

  Over het algemeen is de kwaliteit van de beschikbare kindertablets sowieso erg matig. Op zowel onze test voor kindertablets als onze reguliere test scoren 3 van de 4 van de speciale kindertablets onvoldoende.

  Vooral de tweede goedkoopste tablets zijn niet prettig in het gebruik en bieden standaard onvoldoende beveiliging voor je kind. 

 3. 3
  Gratis versie voor veilige speelomgeving onvoldoende

  Van de 7 tablets hebben er 4 een gratis versie van de KIDO'Z app met kindomgeving en opties voor ouderlijk toezicht. Deze versie schiet echter te kort in het bieden van een veilige speelomgeving.

  Alleen met de betaalde versie kun je de tablet veilig instellen. Kosten: €2,75 per maand of €6,40 voor het eenmalig ontgrendelen van alle premium mogelijkheden. Wel bieden sommige tablets een gratis proefperiode van 1 tot 3 maanden.

Deze tablets hebben we getest:

 • Acer Iconia One 8 (B1-850)
 • Archos Kid 3G
 • Denver TAQ-70282K
 • Kurio Tab Advance
 • Lenovo Tab 4 8 (TB-8504F)
 • Samsung Galaxy Tab A 7.0
 • Waiky Power Tab

Conclusie

Met een 7,9 scoort 1 tablet in onze speciale test voor kindertablets veel beter dan de rest. Dat ligt vooral aan de goed uitgewerkte kinderapp en opties voor ouderlijk toezicht. Ook is hij snel genoeg voor spelletjes en Youtube video's.

Met een 5,3 doet hij het in de reguliere tablettest minder goed, vooral vanwege de matige accuduur en schermkwaliteit.
 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • Apps voor kinderen
  27 jul.

  Apps voor kinderen

  Apps voor kinderen zijn er in overvloed, ook voor de allerjongsten. Maar ze zijn niet allemaal geschikt. Wij geven tips per leeftijdscategorie.
 • social-media-kinderen
  16 jul.

  Ouderlijke toestemming sociale media

  Ouders van kinderen onder de 16 jaar moeten hun kind toestemming geven voor een account op social media. Maar bedrijven passen de regels verschillend toe.
 • privacy-online-kind-avond
  16 jul.

  AVG: wat betekent dit voor kinderen?

  De privacywet (AVG) is sinds mei 2018 van kracht. Deze wet legt onder andere het delen van gegevens van kinderen aan banden.
 • Privacy TikTok
  Nieuws | 24 jun.

  TikTok ontvangt claim van 1,5 miljard euro

  TikTok moet Nederlandse kinderen een schadevergoeding betalen voor het onrechtmatig verzamelen en verhandelen van hun gegevens. Dat eisen de Consumentenbond en Stichting Take Back Your Privacy.