icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Archief Matrassen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Matrassen.


2022

5 oktober 2022

Kiezen voor een duurzame matras

Veel matrassen worden verkocht als 'duurzaam'. Maar wat betekent dat precies? Wij leggen uit waar je op kunt letten bij het kiezen voor een duurzame matras.  

2018

22 januari 2018

Matras online kopen

Een matras kopen via internet, is dat een goed idee? Je kunt de matras niet zien en uitproberen in de winkel. Vaak kun je de matras wel thuis uitproberen. Let hierbij wel op, want de voorwaarden van het proefslapen zijn niet altijd even gunstig.

2017

12 april 2017

Hoe wij matrassen en boxsprings testen

Wij testen doorlopend matrassen en boxsprings van verschillende merken. We meten en beoordelen onder andere lichaamsondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid.

2016

12 april 2016

Anti-snurkmiddelen

Acht snurkers testten voor de Consumentenbond anti-snurkmiddelen. Elk middel tegen snurken werd ten minste 1 week door 3 snurkers gebruikt.

11 april 2016

Welke soorten matrassen zijn er?

Bijna alle matrassen hebben een vulling die is opgebouwd uit meerdere lagen van verschillende materialen. Zoals pocketveren, koudschuim en traagschuim. Deze materialen kom je het meest tegen.

11 april 2016

De prijs van een matras

Wat zegt de prijs van een matras nou eigenlijk? Wij testten matrassen van €100 tot meer de €1500. Is een duurdere matras altijd beter?

11 april 2016

Matras bij rugpijn

Een matras kan rugklachten verminderen of voorkomen. Zo doe je dat.

11 april 2016

Matrasmaat kiezen

Wanneer je een matras koopt, krijg je te maken met verschillende maten.

11 april 2016

Nieuw kussen kopen

Hoofdkussens zijn te koop in veel soorten en maten. De prijzen verschillen van een tientje tot honderden euro's.

11 april 2016

Is een goede bedbodem belangrijk?

Beddenverkopers vertellen graag hoe belangrijk de bedbodem is voor een goede nachtrust. Maar dit blijkt helemaal niet veel uit te maken.

21 maart 2016

Gebruikstips voor je matras

Met deze onderhoudstips verleng je de levensduur van je matras. En als je matras echt te oud is geworden, wat zijn dan milieuvriendelijke alternatieven voor de vuilnisbelt? 

21 maart 2016

Matras kopen: waar let je op?

Een goede nachtrust staat of valt met een goede matras kopen. Het is daarom belangrijk dat je een matras kiest die je precies de goede ondersteuning geeft, maar die ook lekker ligt. Maar een nieuwe matras kopen is niet gemakkelijk. Wij vertellen je wat alles betekent en waar je op moet letten.

5 februari 2016

Archief Matrassen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Matrassen.

2015

21 augustus 2015

Matras en allergie

Wat heb je aan matrassen die anti-huisstofmijt of anti-allergisch zijn? We geven tips om mijten en schimmels te voorkomen.

2012

12 september 2012

Topmatras: zin of onzin?

Een topmatras is eigenlijk niets anders dan een dunnere matras op een dikke matras. Met een goede gewone matras heb je geen topmatras of topper nodig.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in