icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stappenplan: e-mail instellen op je tablet

Lees hoe je snel en eenvoudig een e-mailaccount instelt op een iPad of Android-tablet.
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert ElektronicaBijgewerkt op:10 oktober 2022

instellen-tablet

E-mailaccount

Het is voordat je begint belangrijk dat je al wel een e-mailaccount met inloggegevens hebt. Hiermee ga je dat account namelijk koppelen met je tablet. Het adres kan van een gratis dienst zien, zoals Gmail, of bijvoorbeeld van je internetprovider.

Lees meer over gratis e-maildiensten

Kom je er desondanks niet uit? Bekijk dan onze algemene uitleg over e-mail instellen.

Apple iPad (iPadOS)

Het instellen van je e-mailadres op een iPad is meestal eenvoudig. Er is standaard maar 1 mail-app en doorgaans ben je hooguit een paar minuten bezig met instellen.

Een enkele keer gaat er iets fout, in de meest gevallen bij een e-mailadres van een internetprovider. Kijk dan op de site van je provider voor een specifiek stappenplan, of neem contact op met de klantenservice.

Tablets met Google android

Je mail instellen op een Android-tablet is ongeveer net zo simpel als op een iPad, al kan het soms net wat verschillen tussen tablets onderling. Dat hangt af van de Android-versie en eventuele aanpassingen die de fabrikant aan het systeem heeft gedaan.

Dit stappenplan is geschreven voor de Gmail-app en werkt voor de meeste tablets. Samsung-tablets wijken hier en daar af van standaard Android. Daarom hebben we daar een apart stappenplan voor gemaakt.

Tablets van Samsung

De bekende Galaxy Tabs van Samsung draaien ook op Android, maar op een aangepaste versie. De bediening van deze One UI-omgeving is net even anders dan bij andere Android-tablets. Ook de standaard mail-app werkt iets anders.

Je kunt de standaard mail-app overigens wel veranderen naar de standaard Android Gmail-app. Dan werkt het wel hetzelfde als bij andere Android-tablets. Dit doe je zo:

  • Ga naar de Play Store en download en installeer de Gmail-app
  • Ga naar instellingen > Apps & meldingen > Standaard apps > Mail app
  • Selecteer Gmail

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.