! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stappenplan: e-mail instellen op je tablet

Lees hoe je snel en eenvoudig een e-mailaccount instelt op een iPad of Android-tablet.

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 2 december 2020

Het is voordat je begint belangrijk dat je al wel een e-mailaccount met inloggegevens hebt. Hiermee ga je dat account namelijk koppelen met je tablet. Het adres kan van een gratis dienst zien, zoals Gmail, of bijvoorbeeld van je internetprovider.

Lees meer over gratis e-maildiensten

Kom je er desondanks niet uit? Bekijk dan onze algemene uitleg over e-mail instellen.

Apple iPad (iPadOS)

Het instellen van je e-mailadres op een iPad is meestal eenvoudig. Er is standaard maar 1 mail-app en doorgaans ben je hooguit een paar minuten bezig met instellen.

Een enkele keer gaat er iets fout, in de meest gevallen bij een e-mailadres van een internetprovider. Kijk dan op de site van je provider voor een specifiek stappenplan, of neem contact op met de klantenservice.

Tablets met Google android

Je mail instellen op een Android-tablet is ongeveer net zo simpel als op een iPad, al kan het soms net even iets verschillen tussen tablets onderling. Dat hangt af van de Android-versie en eventuele aanpassingen die de fabrikant aan het systeem heeft gedaan.

Dit stappenplan is geschreven voor de Gmail-app en werkt voor de meeste tablets. Samsung-tablets wijken soms iets af van standaard Android. Daarom hebben we daar een apart stappenplan voor gemaakt.

Tablets van Samsung

De bekende Galaxy Tabs van Samsung draaien ook op Android, maar op een aangepaste versie. De bediening van deze TouchWiz-omgeving is net even anders dan bij andere Android-tablets. Ook de standaard mail-app werkt iets anders.

Je kunt de standaard mail-app overigens wel veranderen naar de standaard Android Gmail-app. Dan werkt het wel hetzelfde als bij andere Android-tablets. Dit doe je zo:

  • Ga naar de Play Store en download en installeer de Gmail-app
  • Ga naar instellingen > Apps & meldingen > Standaard apps > Mail app
  • Selecteer Gmail

Lees ook: