icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Traphekjes

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Traphekjes.


2024

Nieuws | 18 maart 2024

7 van de 10 geteste traphekjes onveilig

Veel traphekjes voldoen niet aan de veiligheidsnormen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Van de 10 onderzochte exemplaren scoorden er 7 een diepe onvoldoende. De Consumentenbond raadt het gebruik van deze traphekjes af en heeft de gebreken gemeld bij de fabrikanten en bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

2022

Nieuws | 23 juni 2022

Wéér onveilige traphekjes: 5 afraders

Er zijn nog steeds onveilige traphekjes te koop, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Vijf traphekjes kwamen niet door de test en krijgen het predicaat Afrader. De resultaten zijn gedeeld met toezichthouder NVWA.

2021

1 september 2021

Waarschuwing: maak dit vtwonen traphekje niet

Zelf een traphekje maken? Vtwonen geeft op haar website een beschrijving hoe dit je dit doet. Maar let op: dit hekje is absoluut niet veilig.

Nieuws | 24 augustus 2021

Veiligheids-waarschuwing traphekje Kidsriver Luca

Fabrikant Timgro waarschuwt voor veiligheidsproblemen met zijn traphekje Kidsriver Luca. De fabrikant onderzocht het traphekje nadat het faalde in een test van de Consumentenbond. Het kreeg het predicaat Afrader. 

Nieuws | 9 juli 2021

Weer onveilige traphekjes in test Consumentenbond

In een traphekjestest van de Consumentenbond krijgen weer 3 modellen het predicaat Afrader. De Kidsriver Luca en de Hauck Stop n Safe 2 doorstonden de ‘duwen en trekken’-test niet. Het hekje BabyGo Safety Gate doorstond meerdere veiligheidstests niet.

2020

Nieuws | 24 november 2020

Veiligheidswaarschuwing voor A3 Baby & Kids traphek Oslo metaal wit

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit waarschuwt voor A3 Baby & Kids traphek Oslo metaal wit. De kunststof afdekkapjes kunnen loskomen.

Nieuws | 14 april 2020

Veiligheidswaarschuwing Kidsriver traphekje

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft een Veiligheidswaarschuwing gedaan voor het Kidsriver Basic traphekje. De kunststof afdekkapjes van het traphekje kunnen loskomen.

Nieuws | 30 maart 2020

Weer 3 onveilige traphekjes

Bij een test van traphekjes van de Consumentenbond krijgen weer 3 modellen het predicaat Afrader. De Babydan Avantgarde en de Europe Baby Elba traphekje wit doorstonden een botsing met een gewicht van 10 kilo niet. En van de Hauck autoclose ’n Stop werkte de automatische sluiting niet goed.

Nieuws | 17 januari 2020

Afrader in Babymatrassentest

Onze recentste test van babymatrassen heeft een nieuwe Afrader opgeleverd: de ABZ KM201 HR55.

2019

Nieuws | 19 juli 2019

Meer dan helft geteste traphekjes onveilig

Bij de jaarlijkse traphekjes test van de Consumentenbond blijken 8 hekjes zo gevaarlijk dat ze een 1 krijgen en het predicaat Afrader. Veel van die hekjes blijken levensgevaarlijk als ze alleen met de meegeleverde plakstrips zijn vastgezet.

18 juli 2019

Onveilige traphekjes

Niet alle traphekjes zijn veilig. Hieronder lees je welke traphekjes onveilig zijn. Dit zijn traphekjes die niet slagen voor onze veiligheidstests. We raden ze af.

2018

5 oktober 2018

Traphekje kopen: waar let je op?

Veiligheid staat bij traphekjes voorop. Welk type traphekje is het beste? En kun je een traphekje veilig tweedehands aanschaffen? Wij helpen je de juiste keuze te maken.

Nieuws | 5 oktober 2018

Nieuw geteste traphekjes veilig

De Consumentenbond heeft weer traphekjes getest. Waar we in voorgaande jaren elke keer onveilige hekjes aantroffen, zijn de nieuw geteste modellen allemaal veilig.

Nieuws | 2 februari 2018

Hema roept ledikantdekentjes terug

Hema roept twee van zijn ledikantdekentjes terug. Er kunnen stiksels van losraken.

2017

Nieuws | 2 oktober 2017

Gevaarlijke traphekjes

In 3 jaar testen vond de Consumentenbond al 7 levensgevaarlijke traphekjes. Alle hekjes verdwenen stilletjes uit de winkel, maar er werd niets teruggeroepen. Daarom maken wij een zwarte lijst.

22 september 2017

Oudere gevaarlijke traphekjes

Welke traphekjes zijn eerder als gevaarlijk uit onze test gekomen? We zetten ze op een zwarte lijst.

Nieuws | 7 juli 2017

Traphekje Mila onveilig

Voor het derde jaar op rij levert de traphekjestest van de Consumentenbond onveilige traphekjes op. Deze keer gaat het om traphekje Mila dat wordt verkocht bij Gamma en Karwei.

Nieuws | 10 maart 2017

Nieuwe Beste Koop Traphekjes

In februari 2017 testten we een nieuw traphekje, dat direct Beste Koop is geworden.

2016

Nieuws | 19 december 2016

Ook Noma roept traphekje terug

Voor de vierde keer in een maand wordt een traphekje teruggeroepen omdat het onveilig is. Deze keer is het de Noma Extending Wood.

Nieuws | 8 december 2016

Kidco Traphek van Safety Things b.v. teruggeroepen

Safety Things b.v. roept zijn Kidco traphekjes terug. Een kind kan door de spijlen klimmen met het lichaam en niet met het hoofd. Er is daardoor kans dat een kind zich ophangt.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in