icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ongelijke energieklassen wasdrogers

Nieuws
|
Je bespaart maximaal 60 kWh (€13) aan stroom per jaar als je een wasdroger met energielabel A+++ koopt in plaats van A++. Of een droger met A++ koopt in plaats van A+ . Maar de stap van A+ naar A is veel groter en kan je jaarlijks €34 opleveren.
Els Punt

Els Punt , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 6 juni 2014

Bij vaatwassers, koelkasten en wasmachines is de stap naar een klasse zuiniger steeds ongeveer even groot. Bij wasdrogers geldt dat ook, behalve bij de stap van A+ naar A. Verwarrend, want met het ene stapje naar een energieklasse hoger is dus meer winst te halen dan met het andere.

We hebben de energielabels van witgoed kritisch onder de loep genomen. Meer missers vind je in de Consumentengids van juni.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws