icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Garmin Vivoactive 3: preview

Eerste indruk | De Garmin Vivoactive 3 smartwatch kun je gebruiken tijdens je rondje hardlopen, maar ook bij yoga en krachttraining. Hij ziet er fraaier uit dan zijn voorgangers. 
Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  4 september 2017


Merk Garmin

Richtprijs vanaf €330


Product smartwatch

Geschikt voor iPhone en AndroidOnze eerste indruk

Op de IFA elektronicabeurs in Berlijn introduceert Garmin de Vivoactive 3. Met deze smartwatch kun je uitgebreid je sportieve prestaties vastleggen, zelfs tijdens yoga oefeningen, roeien en skiën. In die zin is het vooral een sporthorloge met smartfuncties. Het scherm is minder scherp en helder dan dat van andere smartwatches, maar dat pakt waarschijnlijk voordelig uit voor de accuduur. Hoe lang de accu mee gaat op een lading, zal moeten blijken uit onze test. 

Benieuwd naar de voorganger van de Garmin Vivoactive 3? Bekijk hem in de vergelijker.

Uiterlijk

De Vivoactive 3 is rond en ziet er een stuk slanker uit dan zijn voorgangers. Die zijn vierkant en aan de forse kant. Het horloge voelt licht aan en door de rvs rand ziet het er minder als een sporthorloge uit.

Scherm en accuduur

Het scherm van de Vivoactive is behoorlijk helder en kleurrijk, maar oogt minder dan dat van concurrenten Samsung Gear Sport en de Fitbit Ionic. Maar wat je inlevert aan schermkwaliteit verdien je terug in de accuduur. Garmin geeft zelf aan dat de accu maximaal 8 dagen meegaat.

Bediening

De functies zijn vlot te bedienen via het aanraakscherm en de knop aan de rechterkant van de horlogekast. Aan de linkerkant zit een geribbeld, aanraakgevoelig deel dat snel toegang geeft tot de menu’s.

Zwemmen, yoga en meer

Tijdens het zwemmen legt een app vast hoe lang je slagen zijn en welke afstand je gezwommen hebt. Er zijn apps voor 15 activiteiten waaronder golf, roeien, yoga en krachttraining. Tijdens bijvoorbeeld hardlopen en fietsen kun je via de gps constant je snelheid bijhouden. De hartslagmeter geeft aan hoe intens je aan het bewegen bent. Al je bewegingen worden geregistreerd voor een nauwkeurig beeld over je conditie. Daarnaast kun je allerlei workouts downloaden op het horloge.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Garmin Vivoactive 3 komt eind september op de markt (onder voorbehoud). De goedkoopste versie kost €330.

Bekijk ook andere nieuwe smartwatches:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken