icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Televisies: goede merken

Test|Er zijn vele televisiemerken te vinden in winkels, waaronder Samsung, Philips, LG, Sony en Panasonic. Maar welke van deze merken doen het goed? En hoe worden ze  gewaardeerd door gebruikers? We vroegen het aan ruim 3700 leden van ons internetpanel. Eén merk voert de ranglijst aan.

Arjen Oving

Arjen Oving , Expert Elektronica Gepubliceerd op:28 mei 2020

keuzehulp-televisies

Merkbeleving TV's

 1. 1
  Merkoordeel

  We vroegen ruim 3700 consumenten hoe tevreden ze zijn met het beeld en geluid en het gebruiksgemak van hun televisie. Daarbij voert één merk de ranglijst aan. Ook de prijs-kwaliteit verhouding is een belangrijk punt bij de keuze voor dit merk.    

 2. 2
  Merkentrouw

  Als je een nieuwe televisie zou kopen, van welk merk zou hij dan zijn? Er is een merk dat er daarbij uitspringt. Ongeveer een derde overweegt om een tv van datzelfde merk weer aan te schaffen.

 3. 3
  Mankementen

  Ongeveer 1 op de 11 gebruikers geeft aan dat hun tv wel eens een mankement heeft vertoond of defect is geweest. Dat gebeurt vaak in het eerste jaar. De vorige tv stond gemiddeld 9 jaar in huis voordat een nieuwe tv werd aangeschaft.

Welke merken hebben we vergeleken?

 • LG
 • Loewe
 • Panasonic
 • Philips
 • Samsung
 • Sony

Conclusie

In ons merkbelevingsonderzoek voor tv's staat er één merk bovenaan. De bezitters van een tv van dit merk geven gemiddeld rapportcijfer van .... aan hun tv. Mensen waren vooral tevreden over de.... bij dit merk. 

Merkwaardering

Het merk met de hoogste waardering is .... Dat is anders dan in 2017 toen Samsung en een ander merk nog bovenaan stonden in ons onderzoek. Verder geven veel mensen aan dat ze opnieuw een televisie van het populaire merk .... zullen kopen. 

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk onze abonnementen

Log in

Arrow_Blue

Word ook lid

Maak 7 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze andere tests.