icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Televisies: goede merken

Test
|
De meeste tv's in de winkel zijn van Samsung, Philips, LG, Sony en Panasonic. Maar welke van deze merken doen het goed? En hoe worden ze gewaardeerd door gebruikers? We vroegen het aan ruim 3900 leden van ons Consumentenbond Panel. Eén merk voert de ranglijst aan.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert televisiesBijgewerkt op:17 april 2024

Wat is een goed merk

Merkbeleving tv's

 1. 1
  Merkoordeel

  We vroegen eind 2021 ruim 3900 consumenten hoe tevreden ze zijn met het beeld en geluid en het gebruiksgemak van hun televisie. Daarbij voert één merk de ranglijst aan. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is een belangrijk punt bij de keuze voor dit merk.    

 2. 2
  Merkentrouw

  Als je een nieuwe televisie zou kopen, van welk merk zou hij dan zijn? Er is een merk dat er daarbij uitspringt. Ongeveer een derde overweegt om een tv van datzelfde merk weer aan te schaffen.

 3. 3
  Mankementen

  Ongeveer 1 op de 14 gebruikers geeft aan dat hun tv wel eens een mankement heeft vertoond of defect is geweest. Dat gebeurt in een derde van de gevallen in het eerste jaar. Het komt het vaakst voor dat er blokken of strepen in beeld verschijnen of dat het beeld helemaal niet meer werkt.

Welke merken hebben we vergeleken?

 • LG
 • Loewe
 • Panasonic
 • Philips
 • Samsung
 • Salora
 • Sony

Conclusie

In ons merkbelevingsonderzoek voor tv's staat er één merk bovenaan. De bezitters van een tv van dit merk geven gemiddeld rapportcijfer van .... aan hun tv. Mensen waren vooral tevreden over de.... bij dit merk. 

Merkwaardering

Het merk met de hoogste waardering is .... Dat is anders dan 5 jaar geleden toen Samsung en een ander merk nog bovenaan stonden in ons onderzoek. Verder geven veel mensen aan dat ze opnieuw een televisie van het populaire merk .... zullen kopen. 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue