icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope wasmachine

Voor €250 kun je al een wasmachine kopen. De duurste kost bijna 9 keer zoveel. Waarin verschillen goedkope van dure wasmachines?

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:19 maart 2019

goedkope wasmachine

De goedkoopste wasmachines

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

Goedkope of dure wasmachine?

Je kunt al een wasmachine kopen voor €250. De duurste wasmachines kosten zo'n €2000.

Waarin verschillen goedkope van dure wasmachines?

  • Een goedkope wasmachine heeft minder programma’s en voorzieningen, bijvoorbeeld een eenvoudigere bescherming tegen waterschade.
  • De techniek van een goedkope wasmachine is eenvoudiger. Zo kan een dure wasmachine het programma en verbruik vaak beter aanpassen aan de hoeveelheid en soort was.
  • Echt goedkope wasmachines (onder de €350 euro) scoren in onze test zelden een voldoende. Voor een wasmachine die voldoende schoon wast moet je naar machines vanaf €350 euro kijken. Onze Beste Kopen hebben vaak een prijs van rond de €400 euro. Bekijk de Beste Koop wasmachines.
  • Een goedkope wasmachine bestaat vaak uit goedkopere onderdelen en heeft bijvoorbeeld een motor met koolborstels en geen invertermotor.
  • Constructie en gebruiksgemak zijn ook niet altijd even best. De deur openen, of sluiten gaat bijvoorbeeld zwaar. Het filter is soms moeilijk schoon te maken of de machine geeft geen feedback over het programmaverloop.

Wasmachine aanbieding

Wil je weten welke wasmachine het voordeligst is? In de productvergelijker vind je de laagste wasmachineprijzen.