icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasprogramma's: welke zijn handig?

Wasmachines hebben allerlei wasprogramma's. Naast de standaard wasprogramma's, zijn er vaak nog handige extra programma's of voor een bepaald soort wasgoed. Ook kun je met opties wasprogramma's aanpassen. Welke zijn handig voor jou?
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert wasmachinesBijgewerkt op:12 september 2023

Wasprogrammas nieuw

Standaard wasprogramma's 

Deze wasprogramma’s zitten op vrijwel elke wasmachine en worden veel gebruikt. Elk wasprogramma heeft een bepaald temperatuurverloop, toerental en bepaalde trommelbewegingen. Ook programmaduur en verbruik hangen af van het programma én van de hoeveelheid wasgoed in de wastrommel.  

In de test wasmachines beoordelen we hoe schoon de was wordt met het katoenprogramma en met het programma voor synthetische was.

Handige extra wasprogramma's

Naast standaard wasprogramma's vind je nog veel meer programma's op je machine. Onderstaande programma's zien we regelmatig terug en kunnen handig zijn afhankelijk van wat en hoe je precies wast. 

In de vergelijker zie je bij elke wasmachine de wasprogramma's. 

Wasgoedspecifieke wasprogramma's 

Wasmachines hebben regelmatig programma's die speciaal geschikt zijn voor een bepaald type materiaal of wasgoed. Vaak mag je met zo'n speciaal programma geen volle trommel wassen.

Dit zijn een paar voorbeelden:

Opties wasprogramma aanpassen

Een wasprogramma heeft een bepaald temperatuurverloop, waterverbruik, trommelbeweging, toerental en programmaduur. Met onderstaande opties pas je een wasprogramma aan op 1 of meer van die onderdelen.