icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Wasmachines: goede merken

Test
|
Elk jaar testen we tientallen wasmachines. Maar hoe tevreden zijn consumenten uiteindelijk met hun wasmachine? We vroegen een panel van ruim 4000 consumenten naar hun ervaring met hun merk wasmachine. Eén merk steekt met kop en schouders boven de rest uit.
Irene La Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 8 februari 2021

Wasmachines-januari2016

Highlights uit de enquête

 1. 1
  Eén merk duidelijk beter

  Gebruikers zijn tevreden over bijna alles van dit merk, van prestaties tot gebruiksgemak. En het overgrote deel koopt de volgende keer weer een wasmachine van dit merk. 

 2. 2
  Zes jaar verschil in levensduur

  Tussen de merken met de langste en kortste levensverwachting zit 6 jaar verschil. 

 3. 3
  Prijs-kwaliteitsverhouding

  Bij 2 merken zijn gebruikers zeer te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding. 

Welke merken hebben we vergeleken?

Ruim 4000 consumenten hebben wasmachines van maar liefst 23 merken. Van 12 merken hebben we voldoende resultaten om er gedegen uitspraken over te doen.

AEG
Bauknecht
Beko
Bosch
Electrolux
Indesit
LG
Miele
Samsung
Siemens
Whirlpool
Zanussi

Zo weten we over wélk merk gebruikers het meest tevreden zijn. Hoe ze kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de prestaties en het gebruiksgemak van het merk. Ook lees je hoe waarschijnlijk het is dat de volgende wasmachine weer van datzelfde merk zal zijn.

We weten welke merken het meeste mankementen vertonen en hoe snel die mankementen ontstaan. En tenslotte doen we uitspraken over de verwachte levensduur van het merk. Dit op basis van hoelang de vorige wasmachine van dat merk meeging voordat hij werd vervangen.

Conclusie

Hoogste waardering

Wasmachines van dit merk steken met kop en schouders boven de rest uit, als het gaat om tevredenheid bij de gebruikers. De panelleden zijn lovend over de prestaties en het gebruiksgemak. Vorige wasmachines van dit merk gingen ook het langst mee. En zeer weinig machines vertoonden binnen 5 jaar gebreken. De wasmachines kosten over het algemeen wel meer dan andere machines, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding iets minder lovend wordt beoordeeld.

Populaire merken

Hiernaast gooien ook 2 andere merken hoge ogen bij het panel. Hierover zijn ze met name te spreken over de prestaties en het gebruiksgemak. Maar de prijs-kwaliteitverhouding wordt minder hoog beoordeeld. Het zijn dan ook duurdere merken.
Opvallend is dat ook dit andere merk veel tevredenheid oogst. Ook hierbij zijn prestaties en gebruiksgemak goed bevonden, maar scoort de prijs-kwaliteitverhouding een stuk hoger. Mensen kiezen vaak voor dit merk vanwege de goeie prijs. Hierbij zijn ze een stuk minder merktrouw.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue