icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasmachines: goede merken

Test
|
Elk jaar testen we tientallen wasmachines. Maar hoe tevreden zijn consumenten uiteindelijk met hun wasmachine? We vroegen een panel van ruim 4000 consumenten naar hun ervaring met hun merk wasmachine. Eén merk steekt met kop en schouders boven de rest uit.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 8 februari 2021

Wasmachines-januari2016

Highlights uit de enquête

 1. 1
  Eén merk stijgt boven de rest uit

  Vrijwel alles van dit merk oogst tevredenheid, van prestaties tot gebruiksgemak. Mensen zijn zelfs zo tevreden dat het overgrote deel aangeeft de volgende wasmachine zeker van hetzelfde merk te kopen. 

 2. 2
  Zes jaar verschil in levensduur

  Hoelang ging de vórige wasmachine van het merk mee voordat het kapot ging en vervangen moest worden? Wasmachines gaan best wat jaren mee, maar het merk wat het minst lang mee ging, maar liefst 6 jaar korter dan het merk met de langste levensverwachting. 

 3. 3
  Prijs-kwaliteit zegt ook veel

  Een merk kan nog zo voordelig zijn, als men niet tevreden is over de kwaliteit, dan heeft het alsnog een lage score op prijs-kwaliteitverhouding. Bij 2 merken is men zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding. 

Welke merken hebben we vergeleken?

De ruim 4000 consumenten hebben wasmachines van maar liefst 23 merken. Van 12 merken hebben we voldoende resultaten om er gedegen uitspraken over te doen.

AEG
Bauknecht
Beko
Bosch
Electrolux
Indesit
LG
Miele
Samsung
Siemens
Whirlpool
Zanussi

Zo weten we over wélk merk gebruikers het meest tevreden zijn. Hoe ze kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de prestaties en het gebruiksgemak van het merk. Ook lees je hoe waarschijnlijk het is dat de volgende wasmachine weer van datzelfde merk zal zijn.

We weten welke merken het meeste mankementen vertonen en hoe snel die mankementen ontstaan. En tenslotte doen we uitspraken over de verwachte levensduur van het merk. Dit op basis van hoelang de vorige wasmachine van dat merk meeging voordat hij werd vervangen.

Conclusie

Hoogste waardering

Wasmachines van het merk steken met kop en schouders boven de rest uit, als het gaat om tevredenheid bij de gebruikers. De panelleden zijn lovend over de prestaties en het gebruiksgemak. Vorige wasmachines van dit merk gingen ook het langst mee. En zeer weinig machines vertoonden binnen 5 jaar gebreken. De wasmachines kosten over het algemeen wel meer dan andere wasmachines, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding iets minder lovend wordt beoordeeld.

Populaire merken

Hiernaast gooien ook 2 andere merken hoge ogen bij het panel. Hierover zijn ze met name te spreken over de prestaties en het gebruiksgemak. Maar de prijs-kwaliteitverhouding wordt minder hoog beoordeeld. Het zijn dan ook duurdere merken.
Opvallend is dat ook dit andere merk veel tevredenheid oogst. Ook hierbij zijn prestaties en gebruiksgemak goed bevonden, maar scoort de prijs-kwaliteitverhouding een stuk hoger. Mensen kiezen vaak voor dit merk vanwege de goeie prijs. Hierbij zijn ze een stuk minder merktrouw.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.