icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief zonnebrand

Introductie


2024

Nieuws | 7 mei 2024

Testresultaten zonnebrandmiddelen naar fabrikanten verstuurd

De Consumentenbond heeft de testresultaten van zonnebrandmiddelen naar fabrikanten gestuurd. De resultaten van de test worden naar verwachting half mei gepubliceerd.

Nieuws | 21 maart 2024

Niet alle gezichtszonnebrandcrèmes doen wat ze beloven

Een derde van de geteste gezichtszonnebrandmiddelen biedt niet de beloofde beschermingsfactor. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft de fabrikanten en de toezichthouder geïnformeerd en raadt het gebruik van 4 producten af.

2023

Nieuws | 6 juni 2023

Zonnebrandlotion Cien SUN SFP 50 van Lidl biedt niet beloofde bescherming

Cien SUN SPF 50 Love Your Planet Vegan zonnebrandlotion (Lidl) biedt niet de geclaimde SPF 50 maar SPF 30. Dit blijkt uit de meest recente zonnebrandtest van de Consumentenbond. Lidl zegt onderzoek te gaan doen naar het product en haalt het uit voorzorg uit de schappen.

Nieuws | 4 mei 2023

Vision en Naïf zonnebrand bieden niet de beloofde bescherming

De Consumentenbond raadt af de zonnebrandmiddelen Vision SPF30 Clear & Dry Transparante Spray en Naïf Mineral Suncream SPF 30 te gebruiken. Beide producten haalden in de jaarlijkse test van de Consumentenbond niet de geclaimde SPF 30, maar veel minder.

2022

1 juli 2022

Zonnebrand kopen: waar let je op?

Welke zonnebrandcrème- of lotion past het best bij je? Welke beschermingsfactor heb je nodig? En hoe kies je een zonnebrand die goed is voor je huid en voor het milieu? Lees onze tips over zonnebrand kopen.

1 juli 2022

Afraders: let op bij deze zonnebrandmiddelen

In onze test meten we bij verschillende zonnebrandmiddelen een lagere beschermingsfactor dan ze claimen. Bekijk de Afraders.

29 maart 2022

Zonneallergie

Bij een zonneallergie reageert je huid overgevoelig op uv-straling van de zon.

29 maart 2022

Zonnebrand voor je gezicht

Dagcrème, foundation en zonnebrand: is dat wel een goede combinatie? En zo ja, in welke volgorde breng ik het aan? Moet ik een speciale zonnebrandcrème voor mijn gezicht gebruiken?

2021

9 juli 2021

Hoe wij zonnebrand testen

We testen zonnebrand volgens internationale afspraken. Dit doen we in een gecertificeerd laboratorium. De omstandigheden controleren we nauwkeurig.

9 juni 2021

Zonnebrand gebruikstips

Jezelf insmeren met zonnebrand is essentieel tegen schade aan de huid. Maar veel mensen smeren te weinig zonnebrandcrème. Hoeveel en hoe vaak moet je eigenlijk smeren? En hoe bewaar je zonnebrand het best?

25 mei 2021

Archief zonnebrand

Introductie

16 april 2021

Bescherming van zonnebrand

Zonnebrandmiddelen beschermen tegen uv A- en uv B-straling. Maar ze beschermen niet 100%. En ze bieden ook niet de hele dag bescherming.

2020

8 mei 2020

Duurzame zonnebrand en het milieu

Zonnebrand is essentieel in de bescherming van onze huid tegen schadelijke gevolgen van de zon. Maar kan dat ook op een manier waarmee we het milieu niet belasten?

2019

24 juli 2019

Voor- en nadelen van zonlicht

De zon heeft vele aanbidders, maar we weten inmiddels ook dat uren in de zon liggen niet zonder gevaar is. Wat zijn de voor- én nadelen van zonnen?

Test | 23 juli 2019

Beste zonnebrandcrème 2017

In 2017 testten wij 15 zonnebrandcrèmes in tube of fles met beschermingsfactor SPF 30. Van de 15 crèmes scoorden er 3 een dikke onvoldoende omdat ze een veel lagere bescherming boden dan ze claimen.

23 juli 2019

Kinderen in de zon

Kinderen zijn vaak buiten en hebben een huid die nog in ontwikkeling is. Daarom is het extra belangrijk ze voldoende te beschermen tegen de zon. 

23 juli 2019

Zonnebrandmiddel als lotion, spray of crème

In de zomer zijn er veel zonnebrandmiddelen te koop in diverse soorten en maten en van verschillende aanbieders. De beschermfactor, de geur en substantie kunnen aardig verschillen.

23 juli 2019

Hoeveel zonnebrand moet ik smeren?

Jezelf insmeren met zonnebrand is belangrijk, maar hoeveel spray of crème moet je gebruiken om voldoende beschermd te zijn?

23 juli 2019

Wat is SPF?

Op zonnebrand staat altijd een SPF vermeld. SPF staat voor Sun Protection Factor. SPF 15, 30 of 50 zijn veelvoorkomend, maar wat zegt dat eigenlijk?

23 juli 2019

Zonnebrandmiddelen bewaren

Zonnebrand gebruiken we doorgaans niet het hele jaar door. Wat te doen met de fles die deze zomer niet is op gegaan?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in