icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
vliegtickets headerchannel.jpg

Ticketpech? Geld weg!

Vliegticket gekocht, maar je kunt onverhoopt niet op reis... Je ticket overdragen aan een ander kan niet altijd. Wij vinden dat het overdragen van vliegtickets standaard mogelijk moet zijn. Jij ook? Steun ons.

 

Delen via:

Wat is het probleem?

Je hebt een vliegticket gekocht, maar kunt of wilt niet meer op reis. Je hebt geen annuleringsverzekering, of jouw situatie valt niet onder de dekking. Als je een pakketreis had geboekt (bijvoorbeeld: reis + hotel), dan had je iemand anders in jouw plaats kunnen laten gaan. Maar bij een los vliegtickets mag dat niet van alle luchtvaartmaatschappijen. Als je annuleert, krijg je vaak niets terug. En jouw plek aan boord? Die verkoopt de luchtvaartmaatschappij gewoon nog een keer.
 

Wat willen wij?

Wij willen dat consumenten hun vliegtickets voor de oorspronkelijke prijs en zonder extra kosten kunnen overdragen aan een ander. Wij sluiten ons daarom aan bij het burgerinitiatief van reismarktplaats TradeYourTrip.

Lees meer informatie over deze actie

Tot dusver

  • Actie gestart | 3 mei 2016

    Consumentenbond steunt burgerinitiatief

    De Consumentenbond sluit zich aan bij het burgerinitiatief van reismarktplaats TradeYourTrip om overdraagbaarheid van vliegtickets altijd mogelijk te maken.