icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Reviews van energieleverancier Energiedirect


Energiedirect energieleverancier

Totaalscore

31 reviews
  • Informatievoorziening
  • Klantenservice
  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Financiële afhandeling
31 reviews

Quirien

1 juni 2022

Zeer slecht bereikbaar,als moet via de app ,als echt een probleem heb kun je dat niet uitleggen,en via. Telefoon niet bereikbaar,gelukkig ben ik er weg en kom er nooit meer terug


Gebruiker1586939269

17 mei 2022

Enig tijd geleden heb ik van energiedirect per mail een factuur ontvangen. Ik moest een bedrag betalen. Deze factuur kon ik niet herleiden waarna ik een op de mail heb gereplyed. Deze bounste terug. Op de mail kon niet geantwoord worden. Na gedoe op de site met een chatbot en ander gedoe, het mailadres van de klantenservice gevonden. Niet veel later werd ik in het weekend plots gebeld door een meneer die over de rekening begon. Ik stond het sportteam van mijn dochter te coachen dus kwam het niet goed uit. Wel nogmaals aangegeven dat ik best bereid ben te betalen, maar dan graag een goed overzicht ontvang. Er is mij toegezegd dat ik dit overzicht zou ontvangen. Daarna ook nog tot 3X toe een mail gestuurd dat ik graag een specificatie ontvang zodat ik terug kan lezen. Deze mails steeds als reactie op herinneringen van energiedirect. Wederom de vraag waarom ik als klant plot en onverwachts een behoorlijk bedrag moet terugbetalen. En dat ik graag een herleidbare specificatie ontvang.

Steeds en tot driemaal toe geen reactie. Afgelopen weekend een brief van een incassobureau. Dus zojuist gebeld en mijn verhaal voorgelegd. Ze konden niks voor mij betekeken. Ze konden wel de specificatie opvragen maar dan kostte mij dan wel de incassokosten vn 68 euro. Dit omdat zij inschatte dat de termijn (nog 9 dagen te gaan) niet gehaald zou worden. Advies: maak betaald nu eerst maar en maak daarna bezwaar. Op mijn vraag waar ik dit kon doen had deze dame geen antwoord. Nu net internet aan het afzoeken waar ik bezwaar kan maken of een klacht i kan dienen. De site en chat/bot op energiedirect helpt mij niet verder. Wel willen ze graag de klacht direct oplossen. Dus of ik direct iemand wil spreken? Daar ja op geantwoord, maar er is niemand beschikbaar (aldus de bot). Nu een kwartier geprobeerd, maar dus niet te vinden hoe ik bezwaar indien. Via google nu op deze site.... Voor mij geen energiedirect meer. Energie en rekening en incassobureau komt direct, reactie op nette klanten blijft uit. Dat dit kan in Nederland.

Lees meer Lees minder

Simon

13 december 2021

Ik heb een 3 jaar contract met Energiedirect, dat is ingegaan op 1 november 2020. Ik heb zonnepanelen, en mijn voornaamste verbruik is daarom gas: 3500 m3/jaar. Ik krijg nu gas van hen tegen EU 0,24 per m3. dit betekent dus dat ik nog 2 jaar recht heb op goedkoop gas. Ik kreeg laatst een telefoon van iemand (ik geloof Budget) die me vertelde dat Energiedirect pas op het laatst de speciale administratiekosten in rekening zou brengen van ongeveer eu 800,-, helemaal op het einde van het jaar. Ik heb de voorwaarden en andere documenten van Energiedirect doorgelezen, en hiervan niets teruggevonden. Ook op internet heb ik niets gevonden. Ik heb de jaarrekening gekregen en daar ook niets van gevonden. Weet u iets van "administratiekosten" die Energiedirect kan heffen op een laat moment?


ollebol

15 november 2021

Heel netjes, kreeg een brief over de tarieven met daarbij de mededeling dat er niets veranderd


Aaldrik

12 november 2021

Prima