icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Archief Energie vergelijken

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Energie vergelijken.


2020

Nieuws | 21 augustus 2020

Winnaar 1 jaar gratis ‘zekergroene’ energie bekend

De familie Vasbinder uit Koog aan de Zaan is de gelukkige winnaar van 1 jaar gratis groene energie van een duurzame leverancier. Dat is de uitkomst van de verloting onder alle overstappers van het Zekergroen Energiecollectief van de Consumentenbond en Natuur & Milieu.

Test | 18 augustus 2020

Test slimme thermostaten

Slimme thermostaten: je kunt ze met een app bedienen en zijn soms zelfprogrammerend of uitbreidbaar met slimme radiatorknoppen. Welke is het beste voor welke situatie?

18 juni 2020

Actievoorwaarden 1 jaar gratis energie

De Consumentenbond geeft één jaar gratis energie weg aan één van de consumenten die via het Zekergroen Energiecollectief april-juli 2020 naar een duurzame energieleverancier overstapt. Op deze actie zijn zowel de Algemene voorwaarden van de Consumentenbond als deze “Actievoorwaarden één jaar gratis energie” van toepassing.

Nieuws | 10 juni 2020

Manifest tegen nieuwe Warmtewet 2.0

Op 10 juni 2020 bood een brede coalitie van maatschappelijke organisaties, waaronder de Consumentenbond, de Tweede Kamer een manifest aan. Hierin pleiten zij voor aanpassing van het wetsvoorstel Warmtewet 2.0.

Nieuws | 31 maart 2020

Consumentenbond geeft bespaartips in Green Make Over Journaal

Het online Green Make Over Journaal start 31 maart. Daarin delen consumenten en experts tips delen om te besparen op energie én winst te boeken op wooncomfort, leefplezier en gezondheid.

Nieuws | 6 februari 2020

Zelf einddatum contract controleren

Als je overstapt, moet je sinds vorige week zelf de einddatum van je contract invullen. Energieleveranciers kunnen einddata van energiecontracten niet meer opvragen.

Nieuws | 6 februari 2020

Automatisch overstappen werkt

Elk jaar automatisch overstappen naar een nieuw energiecontract werkt. De Consumentenbond introduceerde deze dienst in oktober 2019 als Kostenservice.

2019

Nieuws | 21 november 2019

Consumentenbond populairste vergelijkingssite

Bij de publieksverkiezing Website van het Jaar is de Consumentenbond weer uitgeroepen tot Populairste Website in de categorie Vergelijking.

12 november 2019

Eindafrekening & jaarafrekening

Wanneer je overstapt of verhuist, ontvang je een eindafrekening. Als je bij dezelfde leverancier blijft, krijg je elk jaar een jaarafrekening.

Nieuws | 25 oktober 2019

Kostenservice: automatisch een nieuw energiecontract

Met de nieuwe overstapdienst Kostenservice stappen consumenten elk jaar automatisch over naar een voordelige energieleverancier.

24 oktober 2019

Energie besparen in huis

In huis kun je flink op energie besparen. Dat is goed voor het milieu en het levert je geld op. Lees onze tips om te besparen op je energierekening.

Nieuws | 23 oktober 2019

Naamsmisbruik door energieverkopers aangepakt

De Consumentenbond krijgt veel klachten over bedrijven die als tussenpersoon energiecontracten verkopen en daarbij ten onrechte de naam van de Consumentenbond gebruiken.

Nieuws | 14 oktober 2019

Cv-ketel met gasloos garantie

huur of koop een cv-ketel met gasloos garantie via het Cv-ketel collectief. Handig als je niet weet of je woning in de nabije toekomst van het gas af gaat.

Nieuws | 7 oktober 2019

Consumentenbond wil bescherming tegen faillissement energiebedrijf

De Consumentenbond wil dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat maatregelen neemt om consumenten te beschermen tegen de gevolgen van een faillissement van hun energieleverancier.

Test | 24 september 2019

Test klantenservice energieleveranciers

Bij sommige energieleveranciers moet je lang wachten op een antwoord. Onze mysteryklanten benaderden 8 leveranciers.

24 september 2019

Lang wachten op klantenservice energiebedrijf

Bij sommige energieleveranciers moet je erg lang wachten op een antwoord. Onze mysteryklanten benaderden 8 leveranciers.

Nieuws | 28 juni 2019

Klimaatakkoord: lastenverdeling iets eerlijker

In het Klimaatakkoord worden belangrijke knopen doorgehakt. Belangrijkste winstpunt: de lasten worden (iets) eerlijker verdeeld over consumenten en bedrijven. Toch zijn er nog open eindjes.

Nieuws | 30 april 2019

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

De Consumentenbond is blij met het besluit van minister Wiebes om de salderingsregeling tot 2023 te verlengen. Vanaf dan laat de minister de regeling afbouwen.

Nieuws | 18 april 2019

Warmtetarieven maximeren

De tarieven van warmtenetten mogen de komende jaren niet meer stijgen. Aedes, Vereniging Eigen Huis, de Woonbond de Consumentenbond vragen de minister om het maximumtarief niet te verhogen.

11 april 2019

Beëindig ongeldig energiecontract

Heb jij telefonisch een ongunstig energiecontract afgesloten, maar geen handtekening gezet? Wij hebben een brief gemaakt waarmee je van het contract af kunt.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in