icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Hugo de Groot op bezoek bij Tweede Kamer

Gepubliceerd op:12 september 2006


Ter ondersteuning van de actie voor gratis schoolboeken klom Hugo de Groot vanmiddag uit zijn spreekwoordelijke kist om voor de Kamercommissie voor Onderwijs een 'Versoeckschrift' voor te lezen.

De kosten voor leermiddelen rijzen de pan uit. Dat komt mede omdat voor deze sector niet het principe opgaat ‘wie betaalt, bepaalt’. Scholen bepalen welke boeken er moeten worden aangeschaft, maar ouders betalen de rekening. Dat moet anders. De Consumentenbond en Ouders&Coo hebben daarom een petitie opgesteld waarin wordt gepleit voor een andere wijze van financieren. Maak scholen verantwoordelijk voor de aanschaf en distributie van schoolboeken en neem de kosten hiervan op in hun financiering. Dat zal leiden tot meer efficiëntie. Dat het goedkoper kan, blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Hieruit kwamen verschillen aan het licht van honderden euro’s.

Reacties
Meer dan 8000 mensen ondertekenden onze petitie via het internet. Deze digitale handtekeningen werden na het optreden van Hugo de Groot aangeboden aan de kamercommissie door Klaske de Jonge, directeur Consumentenbond en Werner van Katwijk, directeur van Ouders&Coo. Voorzitter Charlie Aptroot van de Kamercommissie Onderwijs deed geen concrete toezeggingen, maar uit de reacties van de kamerleden bleek dat de boodschap goed is overgekomen. Komende weken praat de Kamer met minister Van der Hoeven over onder meer de kosten van schoolboeken.

Kijk ook
Naar het item van <em>Eén Vandaag</em> (12 september 2006 - wmv)

Naar het item van <em>RTL Nieuws</em> (12 september 2006 - wmv)

Lees ook
Het nieuwsbericht Schoolboeken te duur