icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Doe ook mee|

Bespaar gemiddeld €265 euro’s met ons Energiecollectief. 

icoon Energiecollectief

2017

Hypotheek-vergelijker-huis-kopen
Gisteren

Hypotheekadvies moet beter

Een steekproef van de Consumentenbond met mysteryshoppers laat zien dat hypotheekadviestrajecten gebreken vertonen. Met name de onduidelijkheid over het aantal geldverstrekkers dat door hypotheekadviseurs wordt vergeleken stuit de Consumentenbond tegen de borst.

betaalrekeningen-nieuws
Gisteren

Betaalrekeningen wéér duurder

Bijna alle banken hebben in één jaar de kosten voor hun betaalproducten verhoogd: de vaste kosten voor de betaalrekening en betalen buiten eurolanden. Ook de tarieven voor papieren afschriften gingen omhoog. Dit terwijl de rente op de betaalrekening zakte.

gehakt-nieuws
21 maart 2017

Supermarkten gebruiken misleidende termen op gehakt

Veel supermarkten verkopen ‘mager’ of ‘extra mager’ gehakt dat nog behoorlijk veel vet bevat, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

ortho-nieuws
21 maart 2017

Nog steeds pseudo-orthodontisten actief

Veel pseudo-orthodontisten uit het onderzoek van de Consumentenbond uit 2016 zijn nog steeds niet duidelijk in hun voorlichting. De Consumentenbond vraagt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGz) om op te treden.

20 maart 2017

Stop te hoge boeterentes

Meerdere banken hebben te veel boeterente gevraagd voor het vervroegd aflossen van een hypotheek terwijl in de wet staat dat de aanbieder daarvoor geen vergoeding mag vragen die hoger is dan zijn financieel nadeel. De leidraad die de AFM nu heeft opgesteld gaat voor de Consumentenbond niet ver genoeg.

14 maart 2017

Windows 10-update schakelt stiekem gerichte reclame in

Windows 10 krijgt in maart/april een grote update. De Consumentenbond constateert, afgaand op de proefversie, dat deze update niet goed uitpakt voor de privacy van consumenten.

13 maart 2017

Rotterdam sluit aan bij Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding

De gemeente Rotterdam sluit zich aan bij de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding. Wethouder van Sport Adriaan Visser en Carolien Martens van de Hartstichting bekrachtigden vrijdag 10 maart de samenwerking.

10 maart 2017

Wereldconsumentendag: een betere digitale wereld

Consumentenorganisaties wereldwijd vragen dit jaar op Wereldconsumentendag (15 maart) aandacht voor een betere digitale wereld.

9 maart 2017

Financiële consument moet voorop staan

‘De financiële consument verdient een centrale plaats in deze verkiezingen.’ Deze conclusie trekt Bart Combée, directeur Consumentenbond na een debat dinsdag 7 maart met 8 financieel woordvoeders van politieke partijen.

8 maart 2017

Stapje voorwaarts: betere voedingswaarde op etiket

Zes grote voedselfabrikanten hebben aangekondigd dat ze een kleurcodering voor voedingswaarde van producten op de verpakking van hun producten gaan ontwikkelen. De Consumentenbond is positief over deze stap.

7 maart 2017

Duidelijkheid over uitvoer orthodontiebehandeling

Tandartsen die orthodontiebehandelingen uitvoeren mogen niet langer misleidende benamingen gebruiken. Mede op aandringen van de Consumentenbond hebben de tandartsen en de orthodontisten strengere regels opgesteld.

6 maart 2017

Kredietbeoordeling energieleveranciers moet zorgvuldiger

Uit meldingen die bij de Consumentenbond binnenkomen, blijkt dat energieleveranciers soms onterecht hoge waarborgsommen rekenen en consumenten slecht informeren over de achterliggende motieven.

1 maart 2017

Dieselgate rapport vol verwijten

De onderzoekscommissie van het Europees Parlement (EP) in het ‘dieselschandaal’ verwijt in zijn eindrapport de lidstaten de misstanden bij het testen van nieuwe auto's. De Europese consumentenorganisaties zijn teleurgesteld dat het rapport weinig aandacht besteedt aan het compenseren van de miljoenen bezitters van 'sjoemeldiesels' in Europa.

1 maart 2017

Aangifte inkomstenbelasting doen meeste Nederlanders zelf

Steeds meer Nederlanders doen zelf de aangifte inkomstenbelasting, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Was het percentage in 2014 nog 54%, in 2017 stijgt dit tot 64%. Veel meer mannen (75%) dan vrouwen (52%) vullen zelf de aangifte in.

23 februari 2017

Waarschuwing voor spookfactuur Dutch Filmworks

In korte tijd heeft de Consumentenbond veel meldingen over een neprekening van Dutch Filmworks (DFW) ontvangen. Het is een spookfactuur om betaalgegevens te achterhalen. De Consumentenbond raadt consumenten aan om absoluut niet te betalen en de brief weg te gooien.

21 februari 2017

Bel-me-niet Register moet ook gelden voor ex-klanten

Consumenten die zijn ingeschreven bij het Bel-me-niet Register worden toch regelmatig benaderd door telemarketeers. De Consumentenbond vindt dat onwenselijk. Alle ingeschreven consumenten zouden gevrijwaard moeten zijn van verkooptelefoontjes.

21 februari 2017

Apparaat huren schrikbarend duur

Steeds meer bedrijven verhuren apparaten zoals wasdrogers en koelkasten. Het is gemakkelijk, maar ook enorm prijzig. De Consumentenbond concludeerde dit na onderzoek bij acht verhuurders van huishoudelijke apparaten.

17 februari 2017

Webwinkelen in China valt niet tegen

Consumenten ervaren shoppen bij Chinese webwinkels vaak positief, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 1666 panelleden. 80% van hen zegt in de toekomst weer bij de Chinese winkel te kopen. Ondanks miskopen en taalbarrières.

16 februari 2017

Uitstel afschaffen Vinkje onbespreekbaar

Het Ministerie van VWS stelt voor het Vinkje als voedselkeuzelogo nog tot oktober 2018 te handhaven op verpakkingen. Dit uitstel is onbespreekbaar, zo heeft de Consumentenbond minister Schippers van VWS laten weten.

16 februari 2017

Eerste stappen EP naar betere keuring nieuwe auto’s

De Commissie interne markt van het Europees Parlement (EP) heeft 9 februari jl. ingestemd met de broodnodige revisie van de typegoedkeuring van nieuwe auto’s.


|


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in