icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2017

19 december 2017

Wachttijden bij klantenservice providers tot 26 minuten

Consumenten die bellen met de klantenservice van hun internet- en tv-provider staan gemiddeld ruim 5 minuten in de wacht. De Consumentenbond kwam ook uitschieters tegen van 23 en 26 minuten wachttijd.

18 december 2017

Salderingsregeling moet behouden blijven tot 2023

Minister Wiebes moet afzien van zijn plan om de huidige salderingsregeling voor huiseigenaren met zonnepanelen al in 2020 stop te zetten. Dat stelt de Consumentenbond samen met andere organisaties.

18 december 2017

Consumenten ontevreden over garantieafhandeling door verkoper

Ruim een kwart van de consumenten is ontevreden over hoe hun beroep op garantie is afgehandeld. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 12.000 consumenten.

12 december 2017

Openheid over provisie bij schadeverzekeringen moet in de wet

Bemiddelaars in schadeverzekeringen moeten hun klanten actief gaan informeren over de hoogte van de provisies die ze krijgen. De minister van Financiën moet die verplichting in de wet opnemen.

12 december 2017

Koop geen Samsung Galaxy S7, S7 Edge of J3 2016 (update)

Consumenten die een nieuwe smartphone willen kopen, kunnen de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy J3 2016 beter links laten liggen. Het blijkt dat Samsung deze telefoons nog maar enkele maanden ondersteunt.

1 december 2017

Verzekeraars schimmig over postcodepremies

Autoverzekeraars Generali en Reaal zijn onduidelijk over de data waarop ze hun premies baseren. Die verschillen bij hen per huisnummer en zelfs huisnummertoevoeging. De Consumentenbond vindt dat onbegrijpelijk en wil openheid. (update 9-2-2018)

28 november 2017

Lot Geschillencommissie weer in handen Tweede Kamer

Voor het derde jaar op rij kondigt het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de subsidie op de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken stop te zetten. De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op dit destructieve plan van tafel te vegen.

28 november 2017

Uitrol zeer snel internet via DSL: KPN komt belofte niet na

KPN heeft zich niet aan zijn belofte gehouden om tenminste 85% van de Nederlandse huishoudens eind 2016 van zeer snel internet te voorzien. De Consumentenbond constateert dat KPN nu op ongeveer 62% zit.

28 november 2017

Oordeel ACM over Volkswagen opent deur naar compensatie

De ACM heeft vastgesteld dat Volkswagen consumenten heeft misleid bij de verkoop van dieselauto’s. De Consumentenbond hoopt Volkswagen aan tafel te krijgen om te praten over een compensatieregeling.

24 november 2017

Consumentenbond populairste website in categorie vergelijking

Bij de verkiezing van de Website van het Jaar van Emerce is de Consumentenbond uitgeroepen tot Populairste Website in de categorie Vergelijking.

21 november 2017

Helft Hollandse supermarktgarnalen verre van vers

De Hollandse garnalen van Albert Heijn, Jumbo en Lidl krijgen een dikke onvoldoende voor versheid in een onderzoek van de Consumentenbond. De garnalen van Jumbo bevatten ook nog eens meer conserveermiddelen dan wettelijk is toegestaan.

20 november 2017

Weer schijnkeuze door kloonpolissen zorgverzekeraars

Net als in 2017 bieden ook in 2018 de 4 grote zorgverzekeraars basisverzekeringen aan met identieke voorwaarden, maar met een andere naam en premie. De Consumentenbond voert actie om dit soort kloonpolissen de wereld uit te helpen.

20 november 2017

Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.

17 november 2017

Klachtenregen over incassobureau Mediation Agency

Het regent klachten bij de Consumentenbond over incassobedrijf Mediation Agency. In korte tijd ontving de Consumentenbond meer dan 100 klachten en dagelijks komen daar meerdere meldingen bij.

16 november 2017

#Watkostmijnzorg-campagne wint Stuiveling Open Data Award

De campagne #Watkostmijnzorg van de Consumentenbond is uitgeroepen tot winnaar van de SODA, de Stuiveling Open Data Award.

16 november 2017

Merendeel gezondheidswebsites verbetert privacybeleid

Na succesvol aandringen van de Consumentenbond houden 20 gezondheidswebsites zich nu beter aan privacyregels. De Consumentenbond deed meerdere onderzoeken naar het privacybeleid van deze websites en eiste verbeteringen, met resultaat.

15 november 2017

Sourcy Vitaminwater: 50 miljoen suikerklontjes per jaar

Consumenten krijgen per jaar 50 miljoen suikerklontjes binnen met het drinken van Sourcy Vitaminwater. De Consumentenbond voerde vandaag actie om producent Vrumona te bewegen de naam van hun drankje aan te passen.

15 november 2017

Slappe afleidingsmanoeuvre ZN

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) beschuldigt de Consumentenbond van het creëren van onrust over zorgverzekeringen uit commercieel belang. De Consumentenbond vindt dat ZN hiermee de aandacht probeert af te leiden van het feit dat ze zelf hun zaakjes niet op tijd op orde hebben.

14 november 2017

Veel klachten over afhalen buitenlandse pakjes bij PostNL

De Consumentenbond krijgt veel klachten binnen van consumenten die melden dat PostNL hen niet informeert over postpakketjes die voor hen klaarliggen bij een afhaalpunt.

14 november 2017

Energieranking: correctie op score Vrijopnaam

In het op 23 oktober gepubliceerde onderzoek naar de duurzaamheid van stroomleveranciers is een fout geslopen. De Consumentenbond heeft de fout in het onderzoek hersteld en de ranking aangepast.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in