icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2019

14 januari 2019

Boots apotheken moeten contant geld accepteren

Boots apotheken mogen betalingen met cash geld niet weigeren, vindt de Consumentenbond. Sinds 10 januari accepteren de 60 aangesloten apotheken alleen nog pinbetalingen.

14 januari 2019

No-show-rechtszaak Consumentenbond - KLM definitief

Het gesprek tussen KLM en de Consumentenbond over het schrappen van de no-show bepaling uit de algemene voorwaarden is op niets uitgelopen. Daarom sleept de Consumentenbond de luchtvaartmaatschappij voor de rechter.

8 januari 2019

Standaardbeveiliging Android-telefoons werkt slecht

De standaardbeveiliging van Android beschermt telefoons slecht tegen foute apps en phishing. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek.

4 januari 2019

Consumentenbond laat nog 2700 nepwebshops verwijderen

Chinese nepwebwinkels blijven een plaag voor Nederlandse consumenten. Tot die conclusie komt de Consumentenbond, die nog eens 3100 nieuwe malafide webshops uit China vond en er 2709 offline liet halen.

3 januari 2019

Achmea ontvangt dagvaarding voor woekerpolissen

Vereniging Woekerpolis.nl en de Consumentenbond spannen een collectieve procedure aan tegen Achmea, omdat het bedrijf weigert een fatsoenlijke compensatieregeling te treffen voor woekerpolisgedupeerden.

3 januari 2019

Stedentrip met trein vaak goedkoper dan met vliegtuig

Met de trein naar een vakantiebestemming in Europa is vaak voordeliger dan met het vliegtuig. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

3 januari 2019

Gezichtsherkenning smartphones eenvoudig te omzeilen

Smartphones ontgrendelen met gezichtsherkenning is niet altijd veilig. Van de 110 toestellen die we testten, bleken 42 toestellen met een foto te ontgrendelen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in