icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2019

20 december 2019

Consumentenbond vreest invoering negatieve spaarrente

Banken bereiden zich voor om negatieve spaarrente in te kunnen voeren. Dat concludeert de Consumentenbond nadat Centraal Beheer klanten waarschuwde voor een rente van 0% of lager. Ook ABN Amro maakt met een aanpassing van de algemene voorwaarden de weg vrij voor een negatieve rente.

18 december 2019

Telecomaanbieders schikken in zaak over ‘gratis’ mobieltjes

De Consumentenbond en ConsumentenClaim hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone over een tegemoetkoming voor verkochte abonnementen met ‘gratis’ mobiele telefoons.

9 december 2019

Succes: Rabo verlaagt automatisch risico-rente

De Rabobank past als eerste grote bank de risico-opslagen op zijn hypotheken aan, zonder dat de klant er om hoeft te vragen. De Consumentenbond roept andere banken op snel te volgen.

4 december 2019

Banken compenseer slachtoffers phishing ruimhartiger

De Consumentenbond roept banken op schade door (oplichting via) phishing ruimhartiger te compenseren. Veel banken vinden dat consumenten oplettender moeten zijn, maar de trucs van oplichters worden juist steeds geraffineerder.

3 december 2019

Risico’s bij gebruik Apple Pay via horloge

Gebruikers van Apple Pay op hun Apple Watch lopen het risico om veel geld kwijt te raken als een behendige dief de smartwatch te pakken krijgt. Hiervoor waarschuwt de Consumentenbond, die adviseert om de standaardinstelling ‘ontgrendel via iPhone’ uit te zetten.

2 december 2019

Kinderstoel Ultimo 3 onveilig

De Consumentenbond raadt het gebruik van kinderstoel Ultimo 3 af. De stoel kan omvallen terwijl er een kind in zit. Dit blijkt uit de test kinderstoelen van de Consumentenbond.

29 november 2019

Black Friday: meeste kortingen niet spectaculair

De kortingen die winkeliers geven tijdens Black Friday zijn nauwelijks hoger dan in de rest van het jaar. Toch vond de Consumentenbond na goed zoeken ook superdeals met kortingen van 30% of meer.

28 november 2019

Campagne Nutri-Score succes

De Consumentenbond is blij dat staatssecretaris Blokhuis voor Nutri-Score kiest. Met dit logo kunnen consumenten makkelijker kiezen voor gezondere voeding.

26 november 2019

Ierse toezichthouder moet vaart maken in Google-zaak

Er moet snel een besluit komen in de Google-zaak. Dat schrijven de Consumentenbond en 7 andere Europese consumentenorganisaties in een brief aan de Ierse toezichthouder. Een jaar na het indienen van de klacht is er nog steeds geen uitspraak.

26 november 2019

Webwinkels lakser dan ooit met terugbetalen

Steeds meer webwinkels betalen te laat of niet het volledige bedrag terug als ze een bestelling teruggestuurd krijgen. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek bij ruim 200 webwinkels.

25 november 2019

Webwinkels misleiden met nepaanbiedingen

Veel webwinkels adverteren met nepaanbiedingen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

22 november 2019

1 op de 5 autobezitters heeft geen idee van autokosten

1 op de 5 autobezitters heeft geen idee wat hij maandelijks kwijt is aan zijn auto. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder bijna 7000 panelleden. Slechts 17% van de ondervraagde autobezitters weet precies wat hij maandelijks kwijt is, 63% weet dit ongeveer.

21 november 2019

Consumentenbond populairste vergelijkingssite

Bij de publieksverkiezing Website van het Jaar is de Consumentenbond weer uitgeroepen tot Populairste Website in de categorie Vergelijking.

18 november 2019

Garantiefonds vliegtickets hard nodig voor reiziger

De ANVR, de Consumentenbond, ANWB en garantiefonds SGR willen een wettelijke bescherming voor consumenten tegen faillissement van luchtvaartmaatschappijen. Hiervoor dienen zij een voorstel in bij de politiek.

15 november 2019

Matthijs Tetteroo lid Raad van Toezicht Consumentenbond

Op zaterdag 9 november is Matthijs Tetteroo door de Bondsraad van de Consumentenbond benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT). RvT-lid Jim Stolze is afgetreden.

12 november 2019

Gratis EHBO-snelcursus bij overstappen zorgverzekering

Consumenten die via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond een nieuwe zorgverzekering afsluiten, krijgen gratis een Rode Kruis online EHBO-snelcursus.

12 november 2019

Brandbrief om verbod negatieve spaarrente

Er moet snel een verbod komen op negatieve spaarrente voor particulieren. Dat schrijft de Consumentenbond in een brandbrief aan minister Hoekstra van Financiën.

8 november 2019

Verduurzaming stroom gaat in slakkentempo

De vergroening van stroom in Nederland gaat uiterst traag. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. Stroom voor consumenten werd het afgelopen jaar maar een heel klein beetje groener.

6 november 2019

Consumenten onvoldoende beschermd met vrijhandelsverdrag CETA

CETA, het voorgenomen vrijhandelsakkoord tussen Canada en de EU, biedt onvoldoende garantie om het hoge niveau van consumentenbescherming in Europa te behouden.

29 oktober 2019

Meeste pech met een Peugeot 308

Consumenten met een Peugeot 308 van voor 2013 stonden het afgelopen jaar het vaakst met pech langs de weg. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 10.000 autobezitters.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in