! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wie zijn we

Wij zijn van en voor consumenten. Samen zorgen we dat consumenten vinden wat ze zoeken en krijgen waar ze recht op hebben.


Vereniging

Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk. Wij vinden onze onafhankelijkheid erg belangrijk en wij zijn open en eerlijk over onze inkomsten. Samen met consumenten werken wij aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Lees meer over onze missie en identiteit.

In onze jaarverslagen vind je informatie over onder meer de uitgevoerde activiteiten van de diverse afdelingen en het fiscale resultaat van het afgelopen jaar.In onze statuten lees je meer over onze regels.

Anne Fransen Fonds

Met onze stichting Anne Fransen Fonds bevorderen en ondersteunen wij (beginnende) consumentenorganisaties in ontwikkelingslanden en Oost-Europa.

Ons Werk

De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die we via onze eigen media publiceren. We initiëren en betalen vrijwel altijd ons onderzoek, soms samen met zusterorganisaties, overheden en toezichthouders. Wij mogen sinds 2010 onze leden adviseren. Hiervoor hebben wij een vergunning. We onderzoeken maandelijks online de tevredenheid en loyaliteit van onze leden. De resultaten hiervan verwerken we in de ledenmonitor

Bondsraad

De leden van de Consumentenbond kiezen de 75 leden van de bondsraad. De heeft belangrijke bevoegdheden en benoemdt de leden van de raad van toezicht en van de directie.

Raad van toezicht

De raad van toezicht informeert de bondsraad over genomen besluiten en legt verantwoording af over zijn handelen. Ook heeft de raad van toezicht contact met de directie van de Consumentenbond. En de raad van toezicht zorgt ervoor dat de medewerkers van de Consumentenbond zich houden aan het kader die de bondsraad vaststelt. De raad van toezicht bestaat uit 7 leden. 

Beste Koop en Beste uit de Test

Je ziet ze in advertenties, commercials, op websites en posters: de logo's Beste Koop en Beste uit de Test van de Consumentenbond. Bedrijven mogen deze logo's echter niet zómaar gebruiken.

Kom erbij

Geniet ook van al onze voordelen. Wij zorgen ervoor dat jij gemakkelijk de beste aankoop doet. Ook ben je voordeliger uit, worden je belangen behartigd en krijg je de juiste hulp bij financiële en juridische vragen.

Word ook lid

Lid Worden Mediapool Test