icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Smartphones

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Smartphones.


2018

13 maart 2018

Alles over augmented reality-apps

Weleens gehoord van ‘augmented reality’? Deze techniek zit steeds vaker in smartphone- en tablet-apps. Met deze 7 vragen en antwoorden kun je erover meepraten.

Eerste indruk | 12 maart 2018

Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 is de nieuwste telg in een reeks bijzonder succesvolle smartphones. De S-reeks staat consequent in de hoogste regionen van onze smartphonetest. Dit jaar lijkt dat niet anders te worden.

Nieuws | 28 februari 2018

Refurbished iPhones zijn een flinke gok

Opgelapte iPhones zijn lang niet altijd een geschikt alternatief voor een nieuw toestel. Van de 18 gekochte toestellen beoordelen de onderzoekers er slechts 6 als een goede deal.

Test | 27 februari 2018

Test refurbished iPhone

Wie niet op zoek is naar het nieuwste van het nieuwste kan kiezen voor een refurbished smartphone. We testen er 18. Is zo’n opgelapt exemplaar ook echt een koopje?

27 februari 2018

Refurbished kopen, waar let je op?

Of het nou een iPhone, refurbished Samsung smartphone, iPad, tablet, Macbook of ander apparaat is, bij de aanschaf moet je goed opletten. De prijs kan aantrekkelijk lijken, maar je weet vaak niet precies wat je koopt. Met deze tips weet je waar je op moet letten.

Test | 16 februari 2018

Beste goedkope smartphones

Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij zoeken uit wat de beste smartphones onder de €300 zijn.

25 januari 2018

Mijn iPhone werkt traag of valt uit, wat kan ik doen?

Omdat iPhones met een oudere accu soms uitvallen heeft Apple een software-update uitgebracht die je verouderde batterij spaart door de rekenkracht te remmen. Daardoor zijn veel iPhones trager gaan werken. Wat kun je doen als je iPhone uitvalt of trager werkt?

Eerste indruk | 24 januari 2018

Nokia 2

De Nokia 2 is met een prijskaartje van €119 een echte budgetsmartphone. Hij heeft weinig geheugen en schiet matige foto’s, maar de behuizing voelt stevig aan en het scherm is best goed. Het is een bruikbaar toestel voor wie af en toe wil appen en facebooken.

Eerste indruk | 23 januari 2018

Gavin

Gavin is een zogenoemde risksharingservice. Samen met andere deelnemers deel je het risico dat bijvoorbeeld je fiets of smartphone wordt gestolen. Wat maakt Gavin anders dan je hiervoor verzekeren?

Nieuws | 18 januari 2018

Traag wifi door Android en Chromecast of Google Home

Trage wifi wordt mogelijk veroorzaakt door Android in combinatie met je Chromecast of Google Home. Google meldt op haar website dat de oorzaak bekend is en brengt vandaag een oplossing uit via Google Play.

Nieuws | 10 januari 2018

Apple verlaagt kosten accuvervanging

Na ophef over het bewust trager maken van oudere iPhones met versleten accu's, biedt Apple ook in Nederland aan de accu’s voor een lager bedrag te vervangen.

8 januari 2018

Processorlek treft bijna alle computers

Beveiligingsonderzoekers hebben een groot lek ontdekt in processor-chips van AMD, ARM en Intel in computers en smartphones. Hierdoor kunnen kwaadwillenden bij persoonlijke informatie op deze apparaten.

2017

Nieuws | 12 december 2017

Koop geen Samsung Galaxy S7, S7 Edge of J3 2016 (update)

Consumenten die een nieuwe smartphone willen kopen, kunnen de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy J3 2016 beter links laten liggen. Het blijkt dat Samsung deze telefoons nog maar enkele maanden ondersteunt.

Test | 1 december 2017

Beste goedkope smartphones, winter 2017/2018

Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij zoeken uit wat de beste smartphones onder de €300 zijn.

Nieuws | 20 november 2017

ING enige bank met mobiel bankieren voor Windows Phone

ING is binnenkort de enige bank met een app voor Windows Phone. Want ook de Rabobank gaat stoppen met de mobiel bankieren app voor Windows.

Eerste indruk | 8 november 2017

Apple iPhone X

Jawel, hij is er: de Apple iPhone X! Een iPhone die alle vorige modellen zou moeten overtreffen. Niet alleen met het nieuwe design, maar ook met het prijskaartje. Is dit toestel de hoge prijs waard?

Nieuws | 7 november 2017

Autoverzekering duurder door smartphone

Verkeersongelukken door smartphonegebruik gebeuren steeds vaker. Autoverzekeraars reageren door de premies omhoog te gooien.

6 november 2017

Abonnement met of zonder smartphone

Je abonnement loopt af en je bent inmiddels wel aan een nieuwe telefoon toe. Wat is het voordeligst? Een abonnement met telefoon? Of het toestel los kopen en combineren met een sim-only-abonnement?

31 oktober 2017

Veel smartphones met oude Android-versie

Nog geen 2% van de smartphones is voorzien van het nieuwe Android 8 en meer dan een kwart van de smartphones heeft zelfs een Android-versie die ouder is dan Android 6. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Nieuws | 18 oktober 2017

Chinese camera-app verzamelt onnodig data

Je camera bedienen met je smartphone of foto’s overplaatsen op je mobiel. Dat kan met de camera-app van de fabrikant. Maar zo’n app kan ongewild ook persoonlijke data versturen naar bedrijven.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in