icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Smartphones

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Smartphones.


2024

Eerste indruk | 26 februari 2024

Samsung AI op de Galaxy S24-smartphones

We hebben de AI-functies op een Samsung Galaxy S24 Ultra uitgeprobeerd. Hoe goed zijn ze?

2023

Nieuws | 14 december 2023

Veel klachten over Refurbished.nl

De Consumentenbond ontvangt veel klachten over Refurbished.nl. Volgens de klagers levert de webwinkel bestellingen niet of niet op tijd. Ook betaalt het bedrijf te laat of zelfs helemaal niet terug als bestellingen geannuleerd worden. Bovendien is de klantenservice slecht bereikbaar.

Eerste indruk | 22 september 2023

Apple iPhone 15: eerste indruk

De Apple iPhone 15 heeft een aantal fijne vernieuwingen, maar die zijn niet heel spectaculair. Voor ongeveer €1000 verwacht je een smartphone met de nieuwste snufjes. Dat is bij dit model helaas niet het geval.

31 augustus 2023

Duidelijkheid over updates smartphones

Fabrikanten bieden updates aan. Maar wat zijn de smartphones met de langste updates? En hoe snel lossen fabrikanten een veiligheidsprobleem op? Daarin zitten grote verschillen.

Eerste indruk | 18 juli 2023

Nokia G22: eerste indruk repareerbaarheid

De Nokia G22 is de eerste Nokia-smartphone waar repareerbaarheid centraal staat. Zo zou een kapot scherm of versleten batterij makkelijk te vervangen zijn. Ook kun je de oplaadpoort en achterkant van de telefoon zelf vervangen. Deze mogelijkheid wordt door Nokia QuickFix genoemd.

Nieuws | 30 juni 2023

EU: productie smartphones en tablets moet duurzamer

In een poging om de milieu impact van smartphones en tablets te verminderen, heeft de Europese Unie een nieuw voorstel voor ecodesign en energielabeling aangekondigd. De nieuwe regels gaan over de levensduur, het gebruik van grondstoffen en duurzame materialen.

22 juni 2023

Gezichtsherkenning faalt nog steeds

Bij 43% van de nieuwe smartphones in onze test kun je de telefoon ontgrendelen door een portretfoto van de eigenaar voor de selfielens te houden. Een oud probleem, dat nog steeds niet is opgelost.

Nieuws | 22 maart 2023

Nieuwe kwetsbaarheid

Sommige smartphones van Samsung en het minder bekende merk vivo hebben een beveiligingsprobleem.

2022

10 november 2022

Radio luisteren op je smartphone

Live naar de radio luisteren op je smartphone doe je via internet of via FM. Sommige radioprogramma’s kun je ook als podcast beluisteren.

Eerste indruk | 16 september 2022

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro-modellen zijn dit jaar gemiddeld €200 duurder dan vorig jaar.

Nieuws | 24 januari 2022

Batterijen smartphones steeds sneller opgeladen

Het opladen van smartphones kan steeds sneller. De Xiaomi 11T Pro breekt records en wordt in 21 minuten opgeladen van 0 tot 100%.

2021

Eerste indruk | 27 september 2021

iPhone 13

Ja, de iPhone 13 is beter dan de iPhone 12. Nee, hij blaast niet alle Android-telefoons weg.

26 augustus 2021

Levensduur van digitale apparaten

Hoe lang gaat een televisie gemiddeld mee? En na hoeveel jaar vertonen tablets hun eerste mankementen? Ieder jaar vragen we duizenden consumenten naar hun ervaringen met allerlei soorten apparaten.

Test | 4 augustus 2021

De beste mobiele browser

Welke browser voor je smartphone of tablet kan je privacy beter beschermen en biedt handige extra mogelijkheden? Wij zochten het voor je uit.

Nieuws | 20 juli 2021

Chiptekort zorgt voor leveringsproblemen

Al enige tijd is er een tekort aan chips voor consumentenproducten. Consumenten merken hier steeds vaker de gevolgen van.

29 juni 2021

Bestanden op je smartpone

Op je smartphone staan veel soorten bestanden. Ze komen binnen via apps en je kunt er allerlei taken mee uitvoeren. We laten zien wat je allemaal met die bestanden kunt doen.

Eerste indruk | 17 mei 2021

Apple Airtag

Heb je een iPhone of iPad? Met de Airtag van Apple raak je je sleutels, rugzak of portemonnee minder snel kwijt. Hang de bluetoothtracker aan je spullen en je ziet ze op je scherm verschijnen.

11 mei 2021

Conflictmineralen

Het is belangrijk dat fabrikanten er alles aan doen om conflictmineralen te voorkomen. Wij beoordelen bedrijven hierop, zodat jij een verantwoorde keuze kunt maken.

2020

Eerste indruk | 9 november 2020

iPhone 12

De iPhone 12 is flink vernieuwd, maar wel €100 duurder dan vorig jaar. Is hij dat waard?

16 september 2020

Verzeker je (mobiele) apparatuur

De verschillen in vergoedingen bij inboedelverzekeraars zijn groot bij schade aan of diefstal van audio(visuele) apparatuur. Dat geldt vooral voor draagbare elektronica, zoals smartphones en laptops.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in