icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Welke stofzuiger bij een stofallergie?

Sommige stofzuigers blazen net zoveel stof de lucht in als dat ze opzuigen. Irritant als je je huis stofvrij wilt houden, zeker als je een stofallergie hebt. Een lage uitstoot van stof begint bij goede filters in je stofzuiger.
Irene Joris 2023

Irene Joris     Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 14 oktober 2022

Artikel filters en stofallergie

Kies voor een stofzuiger met stofzak

Koopadvies 6 stofzuigerzakken

De stofmijten en -eitjes die zorgen voor een allergische reactie, zitten in het opgezogen stof en dus in de stofzak of stofbak. Hoe meer je met het opgezogen stof in aanraking komt, hoe groter de kans op een allergische reactie.

Stof weggooien

Bij een stofzuiger met stofzak, gooi je het stof weg samen met de stofzak. Met een afsluitbare stofzuigerzak is het contact met het stof en vuil helemaal tot een minimum beperkt. Miele heeft stofzakken die automatisch sluiten. Bij een zakloze stofzuiger is het bij het legen van het stofreservoir niet te voorkomen dat je in aanraking komt met het vuil. 

Kies goede filters voor een lage stofuitstoot

Een goede stofzuiger houdt opgezogen stof binnen de stofzuiger en blaast alleen stofvrije lucht uit. Een lage stofuitstoot begint met goede filters. Ook is het belangrijk de filters regelmatig schoon te maken of te vervangen.

Er zijn verschillende soorten filters:

Ons advies voor mensen met een allergie

Ingelogde leden zien hieronder de stofzuigers die wij aanraden voor mensen met een allergie. Deze stofzuigers werken met een stofzak en krijgen een hoge score voor stofuitstoot. Ben je geen lid? Dan zie je alle stofzuigers met minimaal 1 HEPA-filter, zonder het Testoordeel.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.