icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Veelgestelde vragen over wasmachines

Heb je last van nare geurtjes of wil je weten op welke temperatuur je het beste kunt wassen en of een antikalkmiddel nodig is? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen.
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

Gebruikstips_problemenwasmachineoplossen

Ik heb een gevoelige huid. Waar let ik op?

Wanneer je een gevoelige huid hebt en last hebt van wasmiddelrestjes in kleding, probeer dan eens een wasmiddel zonder parfum en doseer niet meer wasmiddel dan nodig is. De optie ‘extra spoelen’ of ‘extra water’ helpt ook om wasmiddelresten beter weg te spoelen. Ben je op zoek naar een wasmachine? In de vergelijker vind je welke wasmachines het beste spoelen.

Op welke temperatuur moet ik wassen?

Houd je aan de temperatuur op het waslabel van je kleding. Lees bij onze wastips welke temperatuur geschikt is voor welk soort wasgoed.

Welk programma is het energiezuinigst?

Kun je kiezen tussen 2 programma’s die geschikt zijn voor hetzelfde wasgoed maar verschillen in programmaduur? Het lange programma is de zuinigste keuze. Lees de wastips voor meer informatie over het kiezen van het juiste programma.

Hoe voorkom ik vieze geurtjes?

Vieze geurtjes in je wasmachine of wasgoed worden vaak veroorzaakt door vetluis. Dit zijn bacteriën die achterblijven in wasmiddelrestjes en vuil. Vieze geurtjes voorkom je door niet te veel wasmiddel te doseren, de wasmachine schoon te houden en zo nu en dan op 60°C te wassen. Bij de tips over schoonmaken en onderhouden van wasmachines vind je meer over het voorkomen van vetluis.

Heb je een antikalkmiddel nodig?

Nee. Kalkaanslag voorkom je door je aan de wasmiddeldosering op de verpakking te houden en niet te vaak heet te wassen. Lees bij de tips over het schoonmaken en onderhouden van wasmachines hoe je kalkaanslag voorkomt.

Nieuwste artikelen