! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Overstappers zorgverzekering 2018

Nieuws
|
1,2 miljoen Nederlanders wisselde dit seizoen van zorgverzekeraar. Dit blijkt uit cijfers van Vektis, informatiecentrum voor de zorg. Het overstappercentage komt daarmee op 7%. Vorig jaar stapte nog nog 6,2% over. Een deel van de overstappers gebruikte onze Zorgvergelijker.
Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 28 januari 2019

Resultaten van de overstappers

Eigen risico

In onze Zorgvergelijker kozen de meeste overstappers voor het verplichte eigen risico van €385 (68,0%). Degenen die het eigen risico verhoogden, deden dat meestal maximaal, tot een bedrag van €885. 27,1% van de overstappers koos voor deze optie. De overige 4,9% verhoogde het eigen risico ook, maar niet maximaal.

Aanvullende verzekeringen

43,4% van de overstappers via de Zorgvergelijker koos voor een aanvullende verzekering met tandartsdekking. Daarmee was deze dekkingsoptie de populairste. De vergoeding van minimaal €250 per jaar (100%) was het meest geliefd.

De dekking voor fysiotherapie was met 34% een goede tweede. De overstappers kozen het vaakst voor een dekking van minimaal 9 behandelingen per jaar.

Daarna volgden vergoeding voor alternatieve geneeswijzen (11,5%), hulp in het buitenland (9,4%) en brillen en lenzen (3,1%).

28,4% van de overstappers sloot alleen een basisverzekering af.

Kies de beste zorgverzekering