icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Overstappers zorgverzekering 2018

Nieuws
|
1,2 miljoen Nederlanders wisselde dit seizoen van zorgverzekeraar. Dit blijkt uit cijfers van Vektis, informatiecentrum voor de zorg. Het overstappercentage komt daarmee op 7%. Vorig jaar stapte nog nog 6,2% over. Een deel van de overstappers gebruikte onze Zorgvergelijker.
Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 28 januari 2019

Resultaten van de overstappers

Eigen risico

In onze Zorgvergelijker kozen de meeste overstappers voor het verplichte eigen risico van €385 (68,0%). Degenen die het eigen risico verhoogden, deden dat meestal maximaal, tot een bedrag van €885. 27,1% van de overstappers koos voor deze optie. De overige 4,9% verhoogde het eigen risico ook, maar niet maximaal.

Aanvullende verzekeringen

43,4% van de overstappers via de Zorgvergelijker koos voor een aanvullende verzekering met tandartsdekking. Daarmee was deze dekkingsoptie de populairste. De vergoeding van minimaal €250 per jaar (100%) was het meest geliefd.

De dekking voor fysiotherapie was met 34% een goede tweede. De overstappers kozen het vaakst voor een dekking van minimaal 9 behandelingen per jaar.

Daarna volgden vergoeding voor alternatieve geneeswijzen (11,5%), hulp in het buitenland (9,4%) en brillen en lenzen (3,1%).

28,4% van de overstappers sloot alleen een basisverzekering af.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Kies de beste zorgverzekering