icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
Zorg - Beoordeel Verzekeraar

Beoordeel je zorgverzekeraar

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen met jouw zorgverzekeraar. Schrijf een review en help daarmee anderen.
| Laat je review achter

Zorgkosten checken bij je zorgverzekeraar

Alle zorgverzekeraars hebben een digitale omgeving waar je jouw zorgkosten kunt bekijken. Zo kun je zorgdeclaraties volgen, maar ook de vaste vergoedingen bekijken voor je huisarts of wat een behandeling in het ziekenhuis heeft gekost.
Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 7 november 2022

zorgkosten-checken

Zorgkosten bekijken

Om je zorgkosten online te bekijken, moet je inloggen op je persoonlijke pagina van je zorgverzekeraar. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Op je persoonlijke pagina zie je:

Daarnaast kun je allerlei praktische zaken regelen. Zoals het indienen van declaraties, wijzigen van persoonlijke gegevens en bijschrijven van kinderen.

Wil je weten wat een zorgverlener of –instelling, zoals een fysiotherapeut of ziekenhuis, voor jouw behandeling declareert? Dan kun je de rekening online inzien in je mijnomgeving.

Stappenplan ziekenhuisnota inzien

  • Ga naar de website van je zorgverzekeraar.
  • Log in op de mijnomgeving. Inloggen op de mijnomgeving kan door te klikken op een knop bovenaan de webpagina, waarop ‘Inloggen’ of ‘Mijn …’ gevolgd door de naam van de zorgverzekeraar staat.
  • Je belandt vervolgens op de startpagina van je mijnomgeving. Hier ga je op zoek naar het zorgkostenoverzicht. Dit overzicht is meestal te bereiken door te klikken op ‘(Mijn) zorgkosten’, ‘Declaraties’, ‘Uitgekeerde nota’s’ etc.
  • Je bent nu in het zorgkostenoverzicht beland. Veel verzekeraars bieden de optie om te filteren op jaartal en zorgsoort. Kies het jaartal waarin de ziekenhuisbehandeling plaatsvond. Filter bij zorgsoort op ziekenhuisbehandeling. Vaak heet deze optie ‘Medisch specialistische zorg’, ‘Ziekenhuiszorg’, ‘Hulp door medische specialisten’, ‘Ziekenhuis’, ‘Specialistische hulp’ etc.
  • Zoek de ziekenhuisbehandeling op en open de details. Vaak kan dit door de ziekenhuisbehandeling aan te klikken. Klik dan op ‘Details’ of op een pijltje of plusje dat bij de behandeling staat.

Zorgkosten van gezinsleden bekijken

Als je als verzekeringnemer een partner of kind(eren) op je polis hebt staan, zie je niet al hun gegevens. Je partner kan zelf inloggen met een DigiD om de eigen zorgkosten te bekijken. Jij hebt een machtiging nodig als je ook de zorgkosten van je partner wilt bekijken. Bij de meeste verzekeraars kun je wel de zorgkosten van meeverzekerde kind(eren) tot 12 jaar zien. Voor de zorgkosten van oudere kinderen heb je een machtiging nodig.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.