icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Collectieve claims

Heb jij schade geleden door een bedrijf en wil je compensatie? Als bedrijven misbruik maken van hun macht, stappen wij namens een groep consumenten naar de rechter.

 • Bekijk welke lopende claims jou kunnen helpen.
 • Meld je gratis en vrijblijvend aan.
 • Alleen bij succes houden wij een klein percentage in van de vergoeding die je krijgt.
Al 730.000 claims ingediend

Lopende claims

Je kunt je op elk moment aansluiten bij één of meer van onze lopende claims:

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met onze massaclaimspecialist ConsumentenClaim.
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de claim. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond. Bekijk alle claims.

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Wij stappen naar de rechter

  Eerst gaan we in gesprek met het bedrijf en we hopen dat we er samen uitkomen. Als dat niet lukt, beginnen we een rechtszaak.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt je vergoeding

  Als de rechter ons in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. Daarvan krijgen wij een klein percentage. Als we geen schadevergoeding krijgen, betaal je niks. No cure, no pay.

Succes!

Woekerpolisdeal Nationale Nederlanden

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl zijn het eens geworden over een schikking met NN Group voor gedupeerden van woekerpolissen. Met de deal is een bedrag gemoeid van ongeveer €300 miljoen.

Lees meer

Wat zeggen anderen?

 • Jessica

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'Heel duidelijk proces m.b.t. afhandeling van de claim. Consumentenbond heeft mij goed ondersteund met heldere informatie over te nemen stappen en wat ik aan diende te leveren. Met uiteindelijk super resultaat d.m.v. de compensatie die eruit voortgekomen is.'
   

 • Maarten

  Review sterren test 900x600

  Krediet-claim ING

  ‘Consumentenbond stond op een sublieme manier voor mij klaar. Daardoor is de compensatieregeling nog dit jaar voor elkaar gekomen. Als ik weer mailde stonden de experts altijd klaar om mij aan te horen, zodat ik zelf ook kon volhouden om de ING als klant ook te blijven benaderen. Want in deze zaak is communicatie van groot belang.‘

 • Leo Bedaux

  Review sterren test 900x600

  Woekerpolis-claim Allianz

  'De claim bij Allianz polis is voor mij succesvol verlopen. Zeer veel waardering voor de support van de Consumentenbond, zonder die steun had ik de claim laten lopen!
  Ik ben goed op de hoogte gehouden van de voortgang, de afhandeling is probleemloos verlopen!'

   

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3,25 per maand.

Belangenbehartiging-acties-grey-1200x800px