icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Archief Betaalrekening

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Betaalrekening.


2017

Eerste indruk | 8 augustus 2017

Bunq Premium

Bunq heeft een nieuw abonnement genaamd Bunq Premium. Dit duurdere abonnement geeft enkele extra's ten opzichte van het basis abonnement. Is het de moeite waard om meer te betalen?

14 juli 2017

Realtime overboekingen

Overboekingen van de ene naar de andere Nederlandse bank worden vanaf mei 2019 direct verwerkt. Maar het kan nu al: met de app Sowdan. Wat kun je met deze app? En wat zit er in de planning voor realtime overboekingen?

12 juli 2017

RegioBank verhoogt kosten betaalrekening

Uit onze peiling naar de kosten van betaalrekening blijkt dat RegioBank als enige bank de kosten verhoogd heeft.

3 juli 2017

Bankenzaken voor een ander regelen

Wat zijn de mogelijkheden om bankzaken deels of geheel over te dragen aan een ander?

Nieuws | 30 juni 2017

Rabobank scant transacties

Rabobank scant financiële transacties niet alleen op landen als Iran, maar ook op ‘exotische’ voornamen. Volgens de Consumentenbond gaat dit veel te ver.

Nieuws | 23 juni 2017

ING stopt met gratis aanbieden van beveiligingssoftware

De Consumentenbond ontvangt veel vragen van leden over het bericht dat ING per 1 juli stopt met het gratis aanbieden van beveiligingsprogramma IBM Security Trusteer Rapport. Vanaf 1 juli biedt de bank als alternatief HitmanPro.Alert voor €12,50 plus 1250 Rentepunten.

Eerste indruk | 20 juni 2017

Klarna App

De Klarna App geeft een overzicht van al je aankopen en betalingen met Klarna, een methode om achteraf te betalen.

Nieuws | 16 juni 2017

ABN Amro stopt met app voor Windows Phone

ABN Amro-klanten met een Windows Phone kunnen niet langer mobiel bankieren.

Nieuws | 30 mei 2017

Prepaid creditcard vaak duur en klantonvriendelijk

Aan veel prepaid creditcards zitten zoveel kosten verbonden dat ze een wel erg duur alternatief zijn voor een gewone creditcard. Dat kaarthouders vaak ook (flink) moeten betalen als ze de kaart níet gebruiken, vindt de Consumentenbond ronduit klantonvriendelijk.

Nieuws | 15 mei 2017

Oplichting met papieren TAN-codes van ING mogelijk

Bijna een miljoen ING-klanten gebruiken voor een overboeking via internetbankieren een TAN-code op papier in plaats van via sms. Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat TAN-code op papier onveiliger is dan de bank zegt.

12 mei 2017

Oplichting met papieren TAN-codes

Bij ING kun je nog steeds geld overboeken met een lijstje TAN-codes op papier. Bijna een miljoen ING-klanten gebruiken nog zo’n lijst, wat een stuk onveiliger is dan de bank zegt.

Nieuws | 11 mei 2017

ABN AMRO past Grip-app aan na kritiek

De Grip app van ABN AMRO wil betaalgegevens van klanten gebruiken voor het doen van persoonlijke aanbiedingen. Dit staat in de privacyverklaring van de app, maar ABN AMRO vraagt hiervoor geen toestemming. Na kritiek van de Consumentenbond voegt de bank een afmeldmogelijkheid toe.

Nieuws | 5 mei 2017

Acceptgiro blijft voorlopig bestaan

De acceptgiro zou per 1 januari 2019 stoppen. Op verzoek van onder meer de Consumentenbond is dit voor onbepaalde tijd uitgesteld.

5 mei 2017

Online overstapservice van SNS verder ontwikkeld

Wie overstapt naar SNS kan sinds eind vorig jaar de Overstapservice online aanvragen. Sinds 2 mei kunnen klanten het adresboek van hun oude bank ook digitaal overzetten.

Nieuws | 20 april 2017

Nieuwe betaalapp Payconiq

Banken introduceren deze zomer een nieuwe betaalapp: Payconiq. Met de app kun je onderling, in winkels en online betalen.

Nieuws | 20 april 2017

Meerderheid kiest voor pinnen met korting

De Consumentenbond vroeg aan twitteraars of ze nog met contant geld zouden betalen als je €0,20 korting krijgt bij pinnen. 71% (710 stemmen) antwoordt met nee. Deze poll is een vervolg op de stelling ‘Contant betalen moet blijven’ op ons forum.

Eerste indruk | 12 april 2017

Grip-app

Grip is een app gekoppeld aan de app Mobiel Bankieren van ABN Amro en geeft inzicht in je uitgavenpatroon. Waar geef je veel geld aan uit, en waaraan weinig?

Nieuws | 6 april 2017

Nieuw 50 eurobiljet

Sinds afgelopen dinsdag is er een nieuw 50 eurobiljet in omloop. Oude biljetten blijven geldig en worden pas bij beschadiging uit de roulatie gehaald.

Nieuws | 22 maart 2017

Betaalrekeningen wéér duurder

Bijna alle banken hebben in één jaar de kosten voor hun betaalproducten verhoogd: de vaste kosten voor de betaalrekening en betalen buiten eurolanden. Ook de tarieven voor papieren afschriften gingen omhoog. Dit terwijl de rente op de betaalrekening zakte.

Eerste indruk | 15 maart 2017

Combinatievoordeel SNS

SNS gaat klanten met een betaalrekening vanaf 1 april belonen met een hogere spaarrente en lágere verzekeringspremie. Al langer gold een rentekorting van 0,25% op een SNS Hypotheek.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in