icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Archief Betaalrekening

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Betaalrekening.


2020

Nieuws | 13 januari 2020

Rente bij ABN Amro naar 0%

Als eerste grote bank in Nederland gaat ABN Amro geen spaarrente meer uitkeren. De maatregel gaat op 1 april in. Klanten die meer dan €2,5 miljoen bij de bank hebben gestald, krijgen zelfs te maken met een negatieve rente van -0,5%.

2019

Nieuws | 15 november 2019

ING verhoogt kosten betaalrekeningen per 1 maart 2020

ING verhoogt de kosten van hun betaalpakketten en andere diensten, zoals betalen en geld opnemen in vreemde valuta. Ook moeten klanten geboren voor 1/1/1941 alsnog gaan betalen voor tweewekelijkse afschriften en overschrijvingskaarten. ING-klanten betalen vanaf 1 maart gemiddeld 8% meer.

Nieuws | 12 november 2019

Brandbrief om verbod negatieve spaarrente

Er moet snel een verbod komen op negatieve spaarrente voor particulieren. Dat schrijft de Consumentenbond in een brandbrief aan minister Hoekstra van Financiën.

27 september 2019

De goedkoopste betaalrekening

Bankieren is voor veel mensen het goedkoopst met het ING OranjePakket mét korting, Knab Plus en het Rabobank TotaalPakket. Maar let op: het hangt van je pingedrag en het aantal passen af.

Nieuws | 12 september 2019

Volksbank verhoogt kosten pinnen buitenland flink

Klanten van ASN Bank, RegioBank en SNS gaan flink meer betalen voor pinnen buiten eurolanden. Wat zijn de gevolgen voor de kosten van reislustige klanten van deze banken?

Eerste indruk | 12 september 2019

Bunq Travel Card

Bunq introduceerde deze zomer een creditcard, de Bunq Travel Card. Buiten eurolanden betaal je geen extra kosten als je met de creditcard afrekent, zoals bij de meeste andere creditcards wel het geval is. Wat kun je met deze Travel Card en wat zijn de kosten?

1 augustus 2019

Betaalrekening voor zzp'er

Welke keuze heb je als zzp'er tussen betaalrekeningen en welke kosten zijn er?

Nieuws | 18 juni 2019

ING Scanner laat op zich wachten

De Consumentenbond ontvangt diverse klachten van ING-klanten die nog geen scanner hebben ontvangen.

Eerste indruk | 29 april 2019

Fitbit Pay

Betalen met je smartwatch klinkt handig. Wij probeerden Fitbit Pay uit met de Fitbit Ionic smartwatch. Hoe beviel het?

Eerste indruk | 14 maart 2019

Bunq's Freedom of Choice

Klanten van Bunq kunnen sinds kort zelf kiezen wat de internetbank met hun geld doet. Daarnaast biedt Bunq naar eigen zeggen een spaarrente die ‘9 keer hoger dan de actuele marktrente’ ligt. Maar daar valt wel het een en ander op aan te merken.

Nieuws | 25 februari 2019

PSD2 in werking getreden

Een Europese richtlijn voor betaaldiensten is nu in werking. Hiermee kunnen derde partijen, met jouw toestemming, toegang krijgen tot je betaalrekening.

Eerste indruk | 20 februari 2019

Contactloos betalen met wearables

Contactloos betalen met bijvoorbeeld je smartwatch. Sinds kort is dat mogelijk voor particuliere klanten van ABN Amro. Wij probeerden het uit.

Nieuws | 11 februari 2019

Succes Meldpunt: bankafschriften iets begrijpelijker

Vanaf 11 februari toont de Rabobank op afschriften direct de winkelnaam waar een aankoop is gedaan, als de winkel gebruik maakt van Rabo’s online betaalservice. Een succes voor het Meldpunt Onbegrijpelijke namen op bankafschriften.

11 januari 2019

Dubbele afboeking bij pinbetaling

Als een winkel een betaling dubbel afboekt, wordt 1 van de 2 bedragen meestal automatisch teruggeboekt. Neem contact op met de bank als dit niet gebeurt.

11 januari 2019

Overboeking naar verkeerd rekeningnummer

Wat kun je doen als je een verkeerd rekeningnummer hebt gebruikt? En wat als de bank zelf een fout heeft gemaakt bij een overboeking?

2 januari 2019

De beste producten van 2018

Ook in het afgelopen jaar namen we kleine lettertjes en prijzen onder de loep. De Consumentenbond presenteert ‘de beste’ financiële producten van 2018.

2018

10 december 2018

Betaalrekeningen vergelijken

Wil je een creditcard, papieren afschriften en rood kunnen staan? En wil je dat jouw bank geen hoge bonussen uitkeert aan de directie? Bekijk welke betaalrekening het beste bij jou past op basis van deze en andere wensen. Heb je een nieuwe betaalrekening gevonden, dan open je deze zelf bij je nieuwe bank.

Nieuws | 6 november 2018

ING heeft alternatief voor TAN-codes

ING heeft een alternatief voor de TAN-codes: de ING Scanner.

Nieuws | 3 september 2018

Tweede Kamer: zorg bij PSD2 voor extra veiligheidsslot

Bij de invoering van de nieuwe betaalrichtlijn PSD2 moeten consumenten beter beschermd worden tegen het lichtvaardig delen van persoonlijke betaalgegevens met derden. De Consumentenbond pleit er bij de Tweede Kamer voor een ‘extra slot op de deur’ te zetten.

Nieuws | 3 september 2018

Meldpunt onbegrijpelijke namen op bankafschrift

Consumenten die vage afboekingen als MAB Amsterdam of C&M*VOF ARMOTA op hun bankafschriften vinden, kunnen daarvan melding maken op het Meldpunt onbegrijpelijke namen op je bankafschrift van de Consumentenbond.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in