icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Betaalrekening

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Betaalrekening.


2018

Nieuws | 26 februari 2018

Bankieren weer duurder

Veel consumenten betalen dit jaar weer meer voor betaaldiensten van hun bank. ING spant de kroon met een kostenstijging van 7 tot 10% voor de betaalpakketten. Ook klanten van de Rabobank zijn vanaf 1 april flink duurder uit.

Nieuws | 23 januari 2018

ING stopt met TAN-codes

ING stopt na ruim 30 jaar met het gebruik van een TAN-code voor internetbankieren. Een betaalopdracht bevestigen kan straks alleen nog met de Mobiel Bankieren app.

2017

Nieuws | 28 december 2017

Moneyou introduceert betaalrekening

Binnenkort heeft Nederland er weer een nieuwe aanbieder van betaalrekeningen bij. Moneyou introduceert begin 2018 een betaalrekening, die alleen via een app (Moneyou Go) te beheren is.

Nieuws | 20 november 2017

ING enige bank met mobiel bankieren voor Windows Phone

ING is binnenkort de enige bank met een app voor Windows Phone. Want ook de Rabobank gaat stoppen met de mobiel bankieren app voor Windows.

Nieuws | 13 november 2017

Klanten RegioBank meest tevreden

De Consumentenbond doet jaarlijks onderzoek naar de tevredenheid van consumenten over hun bank. Dit jaar krijgt de RegioBank het hoogste rapportcijfer.

Eerste indruk | 26 oktober 2017

Rabo PinPin

Rabobank heeft sinds kort de gratis zakgeld-app Rabo PinPin voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Daarmee leert je kind omgaan met geld.

Eerste indruk | 13 oktober 2017

Handelsbanken Particulier Pakket

Handelsbanken is een Zweedse bank, die zich sinds enkele jaren op de Nederlandse markt begeeft. Een serieuze concurrent voor bestaande Nederlandse betaalrekeningen?

Eerste indruk | 10 oktober 2017

N26 betaalrekening

De Duitse bank N26 biedt een gratis betaalrekening aan voor Nederlanders, met een gratis (debit) Mastercard en Maestro-betaalpas. Is de betaalrekening een aanrader?

29 september 2017

Betaalrekening voor jongeren (18+) en studenten

Studenten en jongeren kunnen bij veel banken een gratis rekening openen. Voor rood staan en een creditcard betalen ze wel kosten. Die zijn meestal lager dan bij een betaalrekening voor volwassen.

Nieuws | 18 september 2017

Gratis inzage BKR-registraties in 2018

Vanaf eind mei 2018 is het opvragen van je eigen gegevens bij het het Bureau Kredietregistratie (BKR) gratis.

15 september 2017

Betaalrekening voor kinderen

Bij veel banken kun je gratis een bankrekening voor je kind openen. Vaak krijgt je kind een eigen bankpas en kan hij of zij vanaf een bepaalde leeftijd zelf internet- of mobiel bankieren.

Nieuws | 12 september 2017

ING verhoogt kosten betalen

ING verhoogt de kosten van betaalpakketten en andere diensten, zoals betalen en geld opnemen in vreemde valuta, papieren afschriften en overschrijvingskaarten. ING-klanten moeten volgend jaar tot in een enkel geval 21% meer betalen.

Nieuws | 5 september 2017

Banken moeten Rabo snel volgen met naam-nummercontrole

De Rabobank waarschuwt vanaf vandaag haar klanten als zij een verkeerde naam invullen bij een overschrijving naar een bankrekeningnummer. De Consumentenbond is blij dat de bank deze naam-nummercontrole eindelijk invoert en hoopt dat andere banken snel volgen.

Nieuws | 24 augustus 2017

Direct overboeken in 2018 mogelijk

Realtime betalingen moeten in de loop van 2018 mogelijk zijn in Nederland. Je kunt dan op elk moment van de week bedragen overmaken, die direct op de rekening van de ontvanger staan.

Eerste indruk | 8 augustus 2017

Bunq Premium

Bunq heeft een nieuw abonnement genaamd Bunq Premium. Dit duurdere abonnement geeft enkele extra's ten opzichte van het basis abonnement. Is het de moeite waard om meer te betalen?

14 juli 2017

Realtime overboekingen

Overboekingen van de ene naar de andere Nederlandse bank worden vanaf mei 2019 direct verwerkt. Maar het kan nu al: met de app Sowdan. Wat kun je met deze app? En wat zit er in de planning voor realtime overboekingen?

12 juli 2017

RegioBank verhoogt kosten betaalrekening

Uit onze peiling naar de kosten van betaalrekening blijkt dat RegioBank als enige bank de kosten verhoogd heeft.

3 juli 2017

Bankenzaken voor een ander regelen

Wat zijn de mogelijkheden om bankzaken deels of geheel over te dragen aan een ander?

Nieuws | 30 juni 2017

Rabobank scant transacties

Rabobank scant financiële transacties niet alleen op landen als Iran, maar ook op ‘exotische’ voornamen. Volgens de Consumentenbond gaat dit veel te ver.

Nieuws | 23 juni 2017

ING stopt met gratis aanbieden van beveiligingssoftware

De Consumentenbond ontvangt veel vragen van leden over het bericht dat ING per 1 juli stopt met het gratis aanbieden van beveiligingsprogramma IBM Security Trusteer Rapport. Vanaf 1 juli biedt de bank als alternatief HitmanPro.Alert voor €12,50 plus 1250 Rentepunten.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in