icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief Mobiel abonnement

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Mobiel abonnement.


2017

6 november 2017

Abonnement met of zonder smartphone

Je abonnement loopt af en je bent inmiddels wel aan een nieuwe telefoon toe. Wat is het voordeligst? Een abonnement met telefoon? Of het toestel los kopen en combineren met een sim-only-abonnement?

1 juli 2017

Geld terug bij netwerkstoringen

Heb je te maken met netwerkstoringen van radio, televisie, internet of telefonie? Vanaf 1 juli 2017 zijn alle aanbieders verplicht om je bij een storing een compensatie te geven.

Nieuws | 14 juni 2017

Eindelijk einde aan roamingkosten binnen EU

Vanaf 15 juni 2017 betalen consumenten geen extra kosten meer voor het gebruik van hun mobiele telefoon in een ander EU-land. De Consumentenbond heeft zich hier jarenlang voor ingezet, samen met andere Europese consumentenorganisaties, verenigd in de BEUC.

13 juni 2017

Bellen, sms'en en internetten op reis

Wie denkt aan bellen, sms'en en internetten op reis denkt aan torenhoge kosten. Binnen de Europese Unie is dat verleden tijd, maar daarbuiten blijft het opletten. Lees hier hoe dat zit.

Nieuws | 1 juni 2017

Tele2 geeft meer inzicht in kredietbeoordeling nieuwe klanten

Op aandringen van de Consumentenbond verbetert Tele2 de beoordeling van nieuwe klanten. Een deel van de aanvragers van een abonnement wordt afgewezen omdat ze niet ‘kredietwaardig’ genoeg zijn.

Nieuws | 15 mei 2017

Tele2 komt ook met onbeperkt abonnement

Na T-Mobile komt nu ook Tele2 met een abonnement waarmee je onbeperkt kun bellen, sms'en en internetten. Wat zijn de verschillen?

Nieuws | 15 mei 2017

Datahandelaren gaan consumenten beter informeren

De Nederlandse Vereniging van Handelsinformatiebureaus (NVH) komt met een stappenplan om consumenten te helpen bij het opvragen en corrigeren van de gegevens die dit soort bureaus over hen verzamelen. Dit gebeurt op aandringen van de Consumentenbond.

Nieuws | 1 mei 2017

Nieuwe mobiel leidt tot BKR-registratie

Sluit je een mobiel abonnement af met een toestel op afbetaling? Dan geldt dat als een krediet en dus heb je een schuld. Is je toestel duurder dan €250? Dan wordt je lening vanaf 1 mei bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) geregistreerd.

Nieuws | 21 april 2017

Muziek luisteren bij T-Mobile mag buiten de bundel om

T-Mobile mag streaming muziek van onder meer Spotify aanbieden buiten de internetbundel om. De rechter heeft besloten dat het opgelegde verbod van toezichthouder ACM (Authoriteit Consumenten Markt) onterecht is.

Nieuws | 3 februari 2017

Einde roamingskosten binnen Europa eindelijk in zicht

Het lijkt er op dat de laatste hobbel voor het afschaffen van roamingskosten binnen Europa eindelijk is genomen.

31 januari 2017

Storingen mobiele providers in 2016

Over het algemeen gaat bellen en sms'en prima, bij alle providers. Maar bij internetten is dat een ander verhaal. Vooral de snelheid valt vaak wat tegen en is in praktijk lager dan de panelleden zouden verwachten bij hun abonnement.

20 januari 2017

Sim-only abonnement

Heb je een telefoon die nog wel even mee kan? Neem er dan een sim-only abonnement bij. Je kunt hiervoor ook bij de kleinere providers terecht en die zijn vaak goedkoper dan de grotere.

Nieuws | 10 januari 2017

T-Mobile komt met onbeperkt abonnement

T-Mobile heeft nieuwe abonnementen met grotere databundels en bellen en sms'en. Zo kun je voor bijvoorbeeld voor €35 per maand onbeperkt bellen, sms'en en internetten in de EU.

Nieuws | 2 januari 2017

Betere informatie bij smartphone op afbetaling

Vanaf 1 januari 2017 is het voor consumenten die een smartphone met abonnement aanschaffen, beter zichtbaar dat ze de smartphone op afbetaling kopen en hiermee een krediet afsluiten.

2016

29 december 2016

Quad Play: internet, tv, vaste telefonie en mobiel abonnement

Triple Play kennen de meeste mensen wel: een pakket met daarin internet, tv en vaste telefonie. Maar quad play met daarin een mobiel abonnement wint aan terrein. Dat komt mede doordat mobiele providers vast internet zijn gaan aanbieden, en andersom. Wat zijn de mogelijkheden?

21 november 2016

App-machtigingen uitschakelen

Met de komst van Android 6 kun je zelf bepalen waar je je apps toegang toe geeft. Ook in iOS is dit al langer mogelijk. We leggen je uit waar je de app-machtigingen vindt op je telefoon. En hoe je ze in- en uitschakelt.

18 november 2016

App-machtigingen & privacy in iOS

Niet elke app kan zomaar worden aangeboden in de App Store van iOS. Het toezicht van Apple is namelijk best streng, vergeleken met Android. Toch vragen deze apps ook toegang tot informatie op je telefoon. Waar geef je precies toestemming voor?

14 november 2016

App-machtigingen & privacy in Android

Wie een nieuwe app installeert, wordt direct gevraagd toegang te geven tot allerlei persoonlijke informatie op de telefoon. Waar geef je precies toestemming voor?

31 oktober 2016

Bemiddeling door Consumentenbond bij klacht over provider

Problemen na de aankoop of overeenkomst van een dienst? Je gelijk halen kan soms flink tegenvallen. Maak gebruik van onze nieuwe dienst bemiddeling bij een conflict.

31 oktober 2016

Klacht voorleggen aan Geschillencommissie

Heb je een verkoper in gebreke gesteld per brief en na 4 weken nog geen reactie ontvangen? Of is je klacht niet naar tevredenheid afgehandeld? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in