icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bond: Kryptonite-sloten terugbrengen naar winkel

Nieuws|

Gepubliceerd op:1 oktober 2004


Eigenaars van de veelbesproken Kryptonite-fietssloten kunnen deze terugbrengen naar de winkel waar zij hem kochten. De beugelsloten blijken te openen met een balpen.

De Kryptonite-sloten kwamen in de belangstelling door een filmpje op internet. Hier werd aangetoond dat een balpen en wat handigheid voldoende waren om het slot open te krijgen.

In september publiceerde de Consumentengids een test van fietssloten. Naar aanleiding van de berichten uit Amerika voerde de Consumentenbond een natest uit. Daarbij bleek alleen het Kryptonite-beugelslot met een balpen te kraken. Het testoordeel van dit model werd bijgesteld van "zeer goed" tot "redelijk".

Consumenten kunnen het slot terugbrengen naar de winkel waar zij het kochten, liefst met de originele aankoopbon. Zo'n duur slot mag immers niet op die manier te openen zijn. De leverancier heeft daarmee niet voldaan aan de wettelijke eis dat het slot moet voldoen aan de verwachting die u er van mag hebben.

U bent niet verplicht een ander slot aan te nemen van de winkelier of genoegen te nemen met een tegoedbon.

U kunt ook contact opnemen met de Amerikaanse fabrikant van de Kryptonite-sloten. Meer informatie hierover vindt u op de website www.kryptonitelock.nl.

De Consumentenbond trekt het Ledenvoordeel op het Kryptonite-slot in.