icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bond en Eegalease winnen kort geding tegen Dexia

Nieuws|

Gepubliceerd op:15 december 2004


Dexia mag geen nieuwe incassoprocedures beginnen tegen  bepaalde aandelenlease-gedupeerden. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald in een kort geding dat de stichting Eegalease en de Consumentenbond tegen Dexia hadden aangespannen. Het gaat hierbij om de contractanten van wie de partners niet hebben meegetekend voor de aandelenlease-overeenkomst.

De Amsterdamse rechtbank oordeelde afgelopen augustus dat zij hun contracten kunnen laten vernietigen omdat bij huurkoop een handtekening van de partner noodzakelijk is. Dexia weigerde echter de incassoprocedures tegen deze mensen te staken.

De stichting Eegalease en de Consumentenbond zijn verheugd over de uitspraak. De rechter verbiedt Dexia nieuwe incassoprocedures te starten tot medio april 2005. Dan wordt de uitspraak verwacht van het hoger beroep dat Dexia heeft aangespannen. Per overtreding zal Dexia een dwangsom van 25.000 euro worden opgelegd.

In reeds lopende incassoprocedures zullen individuele klanten van Dexia zelf bij de rechter moeten vragen om stopzetting van de incassoprocedure.

Meer op het web
Bezoek voor meer informatie de websites www.leaseverlies.nl en www.eegalease.nl.